Korsvoll - 2380 Christiania 2-3 (1-3)

Korsvollbanen, 25.5.2015
6. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Yakup Aliz, Gøy-Nor.
Tilskuere: 3.

Mål:

        0-1: 2380 Christiania (18.)
        0-2: 2380 Christiania (21.)
        0-3: 2380 Christiania (32.)
        1-3: Johannes Blåsternes (38.)
        2-3: Gunnar Sjølie (56.)
 

Gule kort: Thomas Ingebretsen, Johannes Blåsternes og Gunnar Sjølie, 2380 Christiania 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Magnus Jahrmann - Jon Edmunn Sæter - Thomas Ingebretsen - Erlend Rognes

Jonas Ingebretsen - Johannes Blåsternes - Christian Andersson - Fredrik Runar

Lars Eriksen - Martin Nistad

Innbyttere:
Mathias Falch og Gunnar Sjølie.  
Diskusjon: Til tross for gode og saklige innspill fra Årets råtass 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014, Johannes Blåsternes, valgte dommeren å gi gult kort til Thomas Ingebretsen etter en takling 30 minutter ut i kampen.

  

 

  

Klarte nesten å hente inn tremålsledelse

Vi klarte nesten å hente inn serieledernes tidlige 3-0-ledelse, men til tross for en historisk Gunnar Sjølie-scoring endte det med et nytt ettmålstap.


4-1 i treningskampen mot Bislett og en uke med to gode treningsøkter gjorde at vi stilte godt forberedt mot serieleder 2380 Christiania, et lag stiftet av og for brumunddøler. Dette er ikke en klubb fra fremtiden stiftet i 2380, det høye tallet er rett og slett postnummeret til mjøsbyen spillerne kommer fra. Selv om de ikke kommer fra fremtiden, har de muligens spilt en futuristisk form for fotball som har tatt 7. divisjon avdeling 1 med storm, for de siste ukene har de tronet øverst på tabellen.

Gjestene i brunt fikk kampens første sjanser, men Erik Forsén viste at han kan mer enn å levere bacheloroppgaver og parerte på imponerende vis da spissene deres kom alene mot mål. En retur ble satt i mål, men dommeren mente han hadde sett en offside, og dermed var vi heldige som slapp unna et tidlig baklengsmål. Mange vil kanskje påstå at innslupne mål i det 18. minutt også kommer tidlig, men med tanke på at det ikke tok mer enn 32 sekunder i forrige sekunder, var 18 minutter en klar forbedring. Baklengsmålet var for øvrig av den kjedelige sorten. Et frispark fra venstrekanten av 16-meteren ble skutt direkte ned i høyre hjørne, og 2380 Christiania tok ledelsen 1-0.

Tre minutter senere kom 2-0, da banens bestemann, en av spissene deres, skled gjennom forsvaret vårt uten at noen kom opp i kroppen hans, før han spilte til en medspiller som doblet ledelsen deres.

I den andre enden av banen ble pasningene litt for upresise, selv om både Lars Eriksen og Martin Nistad var nær ved å komme seg fri etter gode gjennomspill. Sistnevnte måtte for øvrig ned på stopperplass mot slutten av omgangen etter at Jon Edmunn Sæter måtte forlate banen med strekk.

Da hadde Erik Forsén allerede rukket å redde et raskt frispark, men også å slippe inn kveldens tredje. Med 0-3 så det mørkt ut, men syv minutter før pause slo Erlend Rognes flott inn fra venstre, og inn i feltet kom Johannes Blåsternes på et godt timet løp, slik at han umarkert fikk styre inn 1-3 med et flott hodestøt. Var det ikke kjørt likevel?

 

 

 

 

 

Jobbet godt: Jonas Ingebretsen løp og slet ute på kanten.Målscorer Blåsternes var ikke langt fra å skli inn 2-3 etter et nytt innlegg like etter 1-3-scoringen, og vi var også nær scoring etter en corner.

Vi kom mer med de siste 45 minuttene, og elleve minutter ut i omgangen slo Blåsternes en lav og hard corner inn fra venstre. Ballen føk gjennom feltet, og ved høyre stolpe ventet spissinnbytter Gunnar Sjølie, som med kneet fikk sendt ballen opp i hånden sin og i mål! Den intellektuelle delen av fanskaren vår satte nok pris på all symbolikken som kan leses inn i det faktum at eks-keeperens første scoring for C-laget kom med hånden, den slags merkverdige sammentreff pleier å være forbeholdt FM. Sjølie jublet som besatt, og ikke lenge etter kunne han faktisk scoret igjen, men den raske tuppen hans fra 16-meteren ble reddet av keeper.

2380 Christianias hadde et par ballsikre spillere med erfaring fra 2. og 3. divisjon for lag som Frigg og Eidsvold Turn som skapte en del hodebry. Keeper Forsén hadde en ny strålende redning i det 73. minutt da et frispark ble stusset inn mot mål, og han holdt nullen de siste 45 minuttene. Derfor var det surt at vi ikke klarte å klemme inn utligningen som ville doblet årets poengfangst. Christian Andersson har scoret i fem kamper på rad, men rekken hans stoppet i dag da headingen hans i sluttminuttene ble stoppet på streken.

 

 

 

 

Ser fremover: Magnus Jahrmann var stadig med fremover fra sin backposisjon. Nå ser han fremover - i de tre neste kampene møter vi de tre lagene som ligger rundt oss på tabellen.Overtiden gikk med til å dele ut gule kort til våre to frustrerte målscorere, og med kampens siste spark på ballen sendte Blåsternes ballen over mål da samtlige 22 spillere var samlet i en mølje foran gjestenes mål.

Ettersom Fagerborg 3 også tapte denne runden, ligger vi fortsatt foran dem. Vi har sluppet inn flest mål i avdelingen, men fordi vi scorer i hver kamp holder vi oss over streken takket være en noe bedre målforskjell. Mandag om en uke møter vi våre bunnkollegaer på Frogner stadion kl.20.30 til det som er årets viktigste kamp til nå. Med seier har vi muligheten til å få en liten luke ned til den utsatte 9. plassen, med tap inntar vi den eneste plassen som gir nedrykk i vår avdeling. Dette kommer til å bli spennende, så her er det bare for alle Korsfarere der ute å sette ring rundt datoen 1. juni i kalenderen og avlyse alle andre avtaler den dagen. Vel møtt!