Ørn Kristiania - Korsvoll 5-2 (3-1)

Ekeberg 7, 11.5.2015
5. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Wiggo Bjørge, Lambertseter.
Tilskuere: 1.

Mål:

        1-0: Ørn Kristiania (1.)
        2-0: Ørn Kristiania (8.)
        2-1: Christian Andersson (11.)
        3-1: Ørn Kristiania (Str) (26.)
        4-1: Ørn Kristiania (70.)
        5-1: Ørn Kristiania (83.)
        5-2: Christian Andersson (84.)
 

Gule kort: Jonas Ingebretsen, Jon Edmunn Sæter og Magnus Jahrmann.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Erik Forsén

Gunnar Sjølie - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Magnus Jahrmann - Christian Andersson - Johannes Blåsternes

Jonas Ingebretsen - Ola Jansen - Ole Olesen

Innbyttere:
Mathias Falch, Andreas Kjelstrup, Martin Nistad, Fredrik Runar og Åsmund Aarrestad.  
Dagens høydepunkt: De to tøysekoppene Andreas Kjelstrup og Johannes Blåsternes fikk både varmet seg og en god latter da de lagde et lite sokketeater på sidelinjen. Bortsett fra dette var det utrolig lite å le av på søkkvåte Ekeberg.

  

 

  

Kalddusj på Ekeberg

Ørn Kristiania ga oss en tidlig kalddusj etter 32 sekunder, og verre, våtere og kaldere skulle det bli.


Ekeberg har sjelden vært mer ufyselig enn i mandagens kamp mot Ørn Kristiania, og selv om vi ikke akkurat er ukjente med å slippe inn mål i åpningsminuttene (noen vil kalle det en uvane), pleier det ikke å være så ille at vi slipper inn mål i åpningssekundene. Men så ille var det altså mot Ørn Kristiania. Høyreback Gunnar Sjølie, som ble kastet inn like før start da Åsmund Aarrestad ikke rakk opp til avspark, skulle slå en enkel pasning tilbake til keeper, men han feilberegnet den sleipe Ekeberg-matta, og en Ørn-angriper fanget den løse ballen, det sa en-to-pang, og så lå ballen i mål. Terje Christophersens kampur viste at 32 sekunder var spilt.

Vi kunne utlignet fire minutter senere, da Johannes Blåsternes ble felt like utenfor 16-meteren. Han stilte seg opp for skudd, men Ole Olesen slo i stedet en rask stikker til Jonas Ingebretsen, som skled ballen like utenfor. 

I stedet for 1-1 begynte det bare å blåse og regne mer, og for å toppe det hele la Ørn Kristiania på til 2-0 i det 8. minutt. Johannes Blåsternes ble lurt av den ikke helt stødige oppmerkingen på Ekeberg-gresset og ga bort ballen til en Ørn Kristiania. Bruntrøyene fosset frem på det våte underlaget og satte inn 2-0 etter at vi aldri klarte å stoppe angrepsbølgen de surfet på.

Foreløpig har ikke målene rent inn i den andre enden av banen i år, men vi har heldigvis en spiller som virkelig har fått opp scoringsfrekvensen denne våren. Etter en målfattig høst i fjor etter at han kom hjem fra Trondheim har Christian Andersson stilt inn siktet i år, og hvem andre enn unge Andersson var der på corneren fra Ole Olesen i det 11. minutt og styrte inn 1-2.

Et kvarter senere ga dommeren, som egentlig var satt opp som dommerveileder, men som måtte dømme da dommeren ikke kom, Ørn Kristiania straffe etter en corner. Vi spurte hva og hvem han blåste for, men det kunne han ikke svare på. Da burde han kanskje ikke dømt straffe? I alle fall ikke siden corneren svingte over linja før den kom inn i feltet. Straffen ble satt trygt i mål, og de brune ledet med det 3-1. 

Vi hadde en god periode før pause, der Magnus Jahrmann og flere andre omsider fikk til noen av de fine crosserne ut mot kantene som vi planla før kampen. Mål ble det like fullt ikke før pause, og flere mål ble det heller ikke den andre veien takket være gode og rene taklinger fra Thomas Ingebretsen, som likevel fikk med seg et par advarsler fra dommeren, som sa klart ifra om at han måtte blåse, selv om taklingene var rene. 

Regnet, kulden og vinden gjorde sitt til at andreomgang ble en grusom opplevelse for alle involverte. Ørn Kristiania gikk opp til 4-1, eller kanskje kom dette målet helt mot slutten, det er vasket vekk fra svarteboka. Det som er sikkert, er at de satte enda et mål syv minutter før slutt. Tre minutter senere reduserte vi igjen, nok en gang ved Christian Andersson. Angrepet startet med et frispark ved midten, og Jahrmann fikk slått inn til Andersson, som prøvde å dempe, før ballen gikk videre til Ola Jansen. Han tok med motstanderne på en løpetur ute til høyre og ned til linja, før han la inn mot borteste stolpe, der keeper fikk en fot på ballen og styrte den ut i feltet, hvor Andesson smadret den i mål. Målmaskinen står nå med syv mål, fem av dem i serien, og familierekorden til storebror Marius - 12 mål på en sesong - er innenfor rekkevidde.

Vi kom ikke nærmere, og etter 2-5-tapet mot Ørn Kristiania, som hadde med et eget innbyttertelt til kampen, og følgelig ikke har noe i 7. divisjon å gjøre, og Abildsø 2s triste sorti fra avdelingen, er det kun målforskjellen vår som holder oss over den ene nedrykksplassen i puljen vår. Neste uke er det ikke seriekamp fordi kretsen bestemte seg for å fremskynde seristart, slik at vi kunne få mindre tid til oppkjøringskamper og fri midt i mai, men vi har avtalt kamp mot Bislett på torsdag. Neste seriekamp er mandag 25. mai hjemme mot den nye serielederen 2380 Christiania. La oss håpe det blir starten på en lang og imponerende seiersrekke!