Haugerud - Korsvoll 4-2 (1-0)

Haugerud, 27.4.2015
3. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Harald Warberg, Press.
Tilskuere: 4.

Mål:

        1-0: Haugerud (19.)
        1-1: Christian Andersson (51.)
        1-2: Jon Edmunn Sæter (59.)
        2-2: Haugerud (77.)
        3-2: Haugerud (83.)
        4-2: Haugerud (Str) (90.+2)
 

Gule kort: Erlend Rognes og Åsmund Aarrestad, Haugerud 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Oscar Karlsrud - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Jonas Ingebretsen - Jostein Eidem - Christian Andersson - Fredrik Runar

Ola Jansen - Martin Nistad

Innbyttere:
Johannes Blåsternes, Mathias Falch og Espen André Rødnes.   
Scoret ledermålet: En hardtkjempende Jon Edmunn Sæter (t.h.) satte inn 2-1 på en retur fra et skudd han selv hadde sendt av gårde. Oscar Karlsrud til venstre.

  

 

  

Kollapset mot slutten

Vi hadde kampen og tre poeng i vår hule hånd, men etter en håpløs kollaps de siste 13 minuttene måtte vi dra tomhendte hjem.


Nyopprykkede Haugerud var vertskap i tredje serierunde, men det skulle dessverre vise seg at ikke alle gode ting er tre i år, og årets første trepoenger lar vente på seg. Hjemmelaget kom best ut av startblokkene, selv om vi allerede etter to angrep hadde avslørt hele kampplanen deres - halvlange lomper spilt rett frem fra den absolutt habile midtbanegeneralen mot angriperne, som så skulle forsøke å løpe fra forsvaret vårt. I tillegg satset de på innlegg fra høyrebacken de gangene han orket å ta turen frem. Vi var ikke like flinke til å falle av riktig som mot Frigg 3, men det gikk stort sett greit. 

Kjetil Kihlgren la dessverre opp forrige mandag, men trenerteamet kunne allerede i dag presentere erstatteren - Fredrik Runar. Den raske kantspilleren forlot oss midtveis i 2011-sesongen for å utdanne seg, og siden har han spilt 4. divisjon både i Stavern og i Nordland. I dag var han tilbake i blått, og før det var spilt ti minutter hadde han allerede markert seg med flere gode løp og et innlegg som gikk i tverrliggeren og ut bak en utspilt keeper.

Hjemmelagets keeper var ikke veldig trygg, og det var ikke langt unna at han mistet ballen til Martin Nistad like etter Runars tverrliggertreff. Kun et par komiske ablegøyer som fikk Haugerud-benken til å le gjorde at han fikk lurt til seg et frispark etter at han selv hadde rotet det til i duell med Nistad.

Jonas Ingebretsen måtte ut for å pleie en vond fot etter 16 minutter, og tre minutter senere tok Haugerud ledelsen. En lang ball ble spilt frem mot en spiss, og fra sidelinjen kunne Ingebretsen og trenerduoen konstatere at spissen var nærmere to meter i offside idet han løp inn 1-0. Surt. Det er ikke enkelt å ta offsider når man dømmer alene, men tvilstilfeller skal gå i det angripende lagets favør, så det får være greit om dommeren var i tvil. Det gikk dog ikke i det angripende lagets favør seks minutter før pause, da Ola Jansen styrte inn 1-1 fra noe som umulig kan ha vært offside. Surt - igjen.

Etter å ha vært ganske bakpå i starten, kom vi oss nemlig fint med i kampen de siste 20 minuttene av førsteomgang. Johannes Blåsternes kom inn til sin seriedebut for året, mens Jostein Eidem ble flyttet frem på topp. Førstnevnte var nær ved å score på frispark da han selv ble felt 20 meter fra mål. Ballen skjøt fart over muren og duppet perfekt, men dessverre gikk den en halv meter til side for mål.

 

 

 

 

Nesten: Johannes Blåsternes var nær ved å utligne med dette flotte frisparket før pause.Haugerud hadde et par gode enkeltspillere, som den duellsterke kapteinen, men sett under ett var dette det svakeste laget vi har møtt i år. Vi ble derfor enige om at alt annet enn seier var uakseptabelt før vi løp ut til de siste 45 på beinkalde Haugerud, som nest etter NIH må være en av byens kjøligste baner.

Og andreomgangen startet bra med et sterkt press mot hjemmelaget. I det 50. minutt ble en corner svingt inn fra venstre. Oscar Karlsrud fikk stå nesten helt alene på fem-meteren, og som han selv sa etterpå, hadde han bare trengt å sette kneet til for å få ballen i mål. I stedet kolliderte han med en motspiller, og sammenstøtet førte til at Haugerud-backen måtte forlate banen med skade, noe Karlsrud også måtte like etter.

På den påfølgende corneren kom den etterlengtede utligningen. Haugerud fikk klarert først, men Karlsrud, om nå ventet ute ved gul linje, sendte den inn igjen, og etter å ha gått via Espen André Rødnes landet den i beina på Christian Andersson, som ekspederte den kontant i mål i venstre hjørne. Midtbanespillerens femte mål for året - nå har han scoret i tre kamper på rad! Haugerud ropte på offside, og vi skal være såpass ærlige at en av de to sist involverte mest sannsynlig lå på feil side da den første ballen ble spilt inn. 

Vi hadde god kontroll mot et relativt slitent Haugerud-lag, og Jostein Eidem var nær ved å stange inn et nytt mål etter innlegg fra Fredrik Runar. Ola Jansen ble nok en gang stoppet av en uforklarlig offside-avblåsning.

I det 59. minutt angrep vi fint langs høyre. Jansen løp alt han kunne og slo hardt og flatt inn i feltet. Jon Edmunn Sæter, som spilte sin 50. kamp for C-laget denne mandagen, hadde vært med på å starte angrepet, og han fullførte løpet. Nå befant han seg plutselig i en for ham totalt ukjent verden, og den første avslutningen hans etter Jansens innlegg tydet da også på at dette var en situasjon han ikke har vært i mange ganger. Skuddet gikk rett på keeper, men på returen ga han alt, og dermed fikk han kriget inn 2-1. 

Ledelsen holdt seg lenge, og det var ingenting som tydet på at dette ikke skulle gå vår vei. Så skjedde det en eller annen kortslutning. Haugerud tråklet seg gjennom et ryggende forsvar i det 77. minutt, og vips, så stod det 2-2. Også her ble det ropt på offside, uten at noen fra sidelinjen kan bekrefte eller avkrefte dette. Bare seks minutter senere tok de ledelsen, da et innlegg fra kanten aldri ble klarert og snek seg i mål via ett eller to Korsvoll-bein.

Vi la om til 3-4-3 og hev innpå det vi var gode for, men vi klarte ikke å skape det helt store. Haugerud fikk flere overgangsmuligheter, og en av løpeduellene endte med at Åsmund Aarrestad måtte stoppe en angriper på ulovlig vis to minutter på overtid. Haugeruds høyreback sikret seieren for hjemmelaget fra krittmerket, selv om Erik Forsén bare var centimetre fra å stoppe skuddet - han gikk nemlig nok en gang til riktig side.

Den kjedelige kollapsen førte dermed til at vi tapte 2-4, og tallenes tale er rimelig klar - vi har fortsatt til gode å vinne en fotballkamp på Haugerud, og vi ligger fortsatt plassert i bunnen av tabellen med vårt ene poeng. Trøsten får være at vi faktisk klatret én plass, ettersom Frigg 3 også tapte. Vi har begge bare det ene poenget fra serieåpningen, og ellers identisk målforskjell, men vi holder dem bak oss ettersom vi spilte borte i serieåpningen. Fredag er det planlagt treningskamp mot Korsvoll D, og på mandag er det kamp mot laget som ligger helt sist i avdelingen vår - Abildsø 2. Avspark er klokken 20.15 på Korsvollbanen. Vel møtt!