Korsvoll - Oppsal 3 3-5 (2-4)

Korsvollbanen, 20.4.2015
2. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Elvedin Sarotic, Skeid.
Tilskuere: 16.

Mål:

        0-1: Oppsal 3 (3.)
        0-2: Oppsal 3 (10.)
        0-3: Oppsal 3 (14.)
        1-3: Martin Nistad (33.)
        1-4: Oppsal 3 (42.)
        2-4: Oscar Karlsrud (45.)
        3-4: Christian Andersson (52.)
        3-5: Oppsal 3 (68.)
 

Gule kort: Oppsal 3 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Jon Edmunn Sæter - Thomas Ingebretsen - Erlend Rognes

Kjetil Kihlgren - Jostein Eidem - Christian Andersson - Jonas Ingebretsen

Martin Nistad - Ola Jansen

Innbyttere:
Mathias Falch, Magnus Jahrmann, Oscar Karlsrud, Ole Olesen og Espen André Rødnes.   
Utlignet nesten: Ole Olesen er som alltid i god form, og mot Oppsal 3 var den friske vingen nær ved å utligne for oss etter pause etter at vi hadde ligget under med tre mål store deler av førsteomgang.

  

 

  

Hentet nesten inn tremålsledelse

Grusomme åpningsminutter sørget for at Oppsal 3 ledet 3-0 før kvarteret var spilt, men vi kjempet oss tilbake og hadde store sjanser til å utligne etter pause. Men kreftene tok slutt, og årets hjemmedebut endte med tap.


Motstanderen i årets første hjemmekamp i 7. diviskjon var Oppsal 3. Vi fikk fortalt at de for noen år siden spilte seg opp i 4. divisjon, men at de måtte starte ferden opp fra 8. divisjon igjen i fjor da A-laget deres fant ut at de trengte et B-lag. De kom seg gjennom første hinder, 8. divisjon, og så det var med andre ord et temmelig godt og seiersvant lag som ventet oss. De viste tidlig at de hadde flere gode ballspillere som var flinke til å sette opp trekanter og vri spillet, og det tok under tre minutter før de fant veien til mål. Før kampen snakket vi om at vi måtte skjerpe inn markeringen, men det gikk altså ikke mer enn et par små minutter før det var glemt, for spilleren som headet i mål ved bakre stolpe etter innlegg fra høyre stod helt alene.

Vi fremstod usikre etter målet, og forsvaret trakk seg litt for langt ned. Det ble store rom mellom lagdelene, og det er ingen overdrivelse å si at vi neppe var over midtbanen mer enn tre ganger den første halvtimen. Spesielt de første 15 minuttene var grusomme, og i det 10. minutt doblet Oppsal 3 ledelsen sin etter et frispark fra 16-meterstreken. Frisparkskytteren skjøt rett i muren, men banket selv returen ned i venstre hjørne. Samme mann traff like godt fra samme hold bare fire minutter senere, og dermed stod det 3-0.

Det siste kvarteret av omgangen var vi mer med, og i det 33. minutt kriget Martin Nistad inn den første reduseringen vår. Nistad har jobbet hardt i hele år, og nå fikk han betalt for strevet da han vendte opp i feltet og banket inn 1-3 etter pasning av Ola Jansen, som hadde kombinert fint med Ole Olesen etter et innkast.

Dessverre fortsatte vi å la Oppsal 3 avslutte fra distanse, og storskytteren deres prikket inn 4-1 før pause. Heldigvis fikk vi med oss et viktig mål rett før pause, da Oscar Karlsrud headet inn 2-4 etter et frispark fra Thomas Ingebretsen spratt via et par hoder og til midtstopperkollega Karlsrud, som stusset i mål.

 

 

 

 

Scoret: Oscar Karlsrud reduserte 17 sekunder på overtid av førsteomgang.Den håpløse startet skyldtes i stor grad et lavt tenningsnivå og total mangel på kommunikasjon. Kanskje var det solen og det varme sommerværet som hadde sugd krefter i løpet av dagen? Solen gikk ned og 22 grader ble til 15-16. Det ble også mer fart i spillet vårt, og i det 50. minutt ble vi snytt for straffe da en Oppsal 3-spiller holdt ballen i feltet. Vi skulle kanskje hatt straffe da Jostein Eidem ble felt minutter senere, men dommeren mente taklingen skjedde utenfor, og dermed ble det frispark fra venstre hjørne av 16-meteren i stedet. Det gjorde ingenting at vi ikke fikk straffe, for kaptein Christian Andersson gikk like godt frem og moste ballen opp i høyre kryss. Sannsynligvis årets vakreste mål på Korsvollbanen til nå!

Oppsal 3 var rystet av det som begynte å ligne et sensasjonelt comeback. De begynte å drøye tid og klarte ikke å etablere det gode spillet de viste før pause. Vi fortsatt å angripe, og en for dagen veldig frisk og leken venstrekant Espen André Rødnes vartet opp med en nydelig gjennombruddspasning til motsatt kant bare to minutter etter 3-4-målet. Ole Olesen kom helt alene mot keeper, men i stedet for å legge ballen i det åpne hjørnet, forsøkte han å gå rundt keeper, og da fikk den storvokste burvokteren kastet seg ned.

Også Ola Jansen ble spilt alene gjennom, men han ble avblåst for en tvilsom offside ingen av de som satt godt plassert kunne si at de så. Det var surt, for Jansen scoret med touchen han skulle bruke til å dra ballen forbi keeper. Av andre muligheter skuslet vi bort en da vi ikke fant Martin Nistad ute på 45, og Nistad ble dermed ikke tomålsscorer.

I stedet for 4-4 scoret de hvitkledde gjestene midtveis i omgangen da de kom seg rundt på vår høyreside. Målet var noe heldig, for det kom etter en lang periode hvor vi hadde presset dem tilbake. 3-5-målet gjorde at vi sank litt sammen. Kreftene tok slutt, og den lille sluttspurten vår endte ikke i annet et stolpetreff fra Espen André Rødnes på overtid, og dermed ble det tap.

Neste seriekamp spilles mandag om en uke. Da skal vi til Haugerud for å møte laget med samme navn, det andre nyopprykkede laget i årets avdeling. De har åpnet med én seier og én uavgjort, og ligger på 4. plass med like poeng som serielederen. Vi ligger under streken med vårt ene poeng, men det er altså bare tre poeng opp til medaljene, så vi gir ikke opp og går for seier i neste kamp. Avspark på Haugerud er klokken 20.15. Vel møtt!