Dalen - Korsvoll 3-2 (2-2)

Dalheim stadion, 6.10.2014
Treningskamp
Dommer: Mannen fra kiosken - Mr. Dalen 1978 - 2011, 2013 og 2014.
Tilskuere: 4.

Mål:

        1-0: Dalen (3.)
        1-1: Jon Stavnsborg (17.)
        2-1: Dalen (23.)
        2-2: Mathias Falch (45.)
        3-2: Dalen (63.)

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (3-4-1-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter

Leiv Jørgen Bakkerud - Christian Andersson - Johannes Blåsternes - Jon Stavnsborg

Andreas Kjelstrup

Ola Jansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Martin Nistad og Christian Wold.

 

 

 

Holdt løftet sitt: Jon Stavnsborg lovet mål, og sørget også for 1-1 omtrent midtveis i første omgang. Dessverre var det ikke nok til å sikre en seier i den første treningskampen etter serieslutt. Alle foto: Erik Forsén.

 
   

Dalende form

Dalheim stadion var stor og bred, og vi ble et nummer for små mot hjemmelaget Dalen.


Mandag kveld gikk turen til Gan, et idyllisk tettsted ved Fetsund med en Joker-butikk og en diger gressbane som skapt for oktoberfotball. Det var åpen kiosk, fine garderobefasiliteter og en elektronisk lystavle, og sett bort ifra at kveldens motstander Dalen, et lag vi slo 5-3 i sesongoppkjøringen 2011, spiller i 8. divisjon i Akershus fotballkrets*, var det på mange måter mye som minnet om Champions League idet høstmørket senket seg over Dalheim stadion og dommeren blåste igang kampen.

Når kampen startet var det ikke mye som minnet om mesterligaball lenger. Det sedvanlige tidlige baklengsmålet kom etter tre minutter denne gangen, og det ble raskt tydelig at vi slet med å utnytte den brede banen. 3-4-1-2-prosjektet med en klart definert tier var ingen suksess, og midtbanen måtte dekke for store avstander, samtidig som trebackslinjen fikk for mye å gjøre. Dalen kunne økt til 2-0, men spissen deres skled på det glatte underlaget før han fikk avsluttet.

Vi fant en viss rytme etter hvert, og etter 17 minutter utlignet vi etter et hjørnespark. Ballen ble slått inn fra venstre, og selv om den så ut til å sprette opp i hånden til Jon Stavnsborg, ble det ikke blåst, og den livlige vingbacken, som lovet mål før kampen, kunne smile bredere enn vanlig etter å ha notert seg for årets første scoring.

Dalen hadde et par gode muligheter til, og de fikk etter hvert 2-1-scoringen sin. Keeper Erik Forsén måtte dessverre ut med en håndskade midtveis i omgangen, men Leiv Jørgen Bakkerud steppet inn mellom stengene.

Vi la om til 4-4-2 og gjorde det betraktelig bedre mot slutten av omgangen. Andreas Kjelstrup hadde ballfølelsen i orden, og ble snytt for straffe da han lurte seg inn i feltet og ble meid overende. Utligningen kom heldigvis til slutt. Idet det nydelige elektroniske kampuret bikket 45 minutter slo Johannes Blåsternes en fin ball til Christian Andersson, som fant Mathias Falch. Han fikk kontroll på den sprettende ballen, og med høyrefoten bredsidet han ballen over i venstre hjørne til 2-2. 

De siste 45 minuttene var ikke all verden. Dalen tok ledelsen igjen, og vi ble tvunget til å jage. Korsfarernes nest-sjef Christian Wold fikk for øvrig sin debut som spiller i dag, men selv ikke entusiastisk backspill eller hans inspirerende tilstedeværelse var nok til å løfte oss frem til seier.

 

 

 

 

Nesten: Thomas Ingebretsen går opp, men han var et nanosekund for sent ute til å stange inn 3-3 i sluttminuttene.Vi jaget nye mål, og Martin Nistad vant et frispark da han ble stoppet like utenfor feltet. Ballen ble løftet inn, og Thomas Ingebretsen fikk vår største sjanse da han gikk opp ved bakre stolpe. Den solide stopperen nådde akkurat ikke opp, og Dalen fikk klarert.

Vår offensive satsing ga naturlig nok Dalen flere gode kontringsmuligheter. De fleste trodde Dalen punkterte kampen da ballen ble løftet over keeper og spratt mot det åpne målet, men ballen gikk på innsiden av tverrliggeren, før den trillet langs streken, slik at Bakkerud, som egentlig hadde gitt opp, rakk tilbake. Bakkerud hadde flere fine redninger, og i sluttsekundene stoppet han også en akrobatisk halvbrasse. Det var omtrent det siste som skjedde, og dermed tapte vi 2-3.

Banen ble for bred og stor for oss, og vi ble aldri like flinke som hjemmelaget til å vri spillet og utnytte de åpne flatene. Torsdag får vi en ny sjanse til å spille på oss selvtillit foran 2015-sesongen, for da kommer Vinderen på besøk til Korsvollbanen. Avspark er kl.18.30. Vel møtt!

* I nabokretsen vår har de kun en avdeling per divisjon. I vår krets er det til sammenligning tre avdelinger i hver divisjon.