Korsvoll - Ørn Kristiania 2-8 (1-1)

Korsvollbanen, 22.9.2014
18. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Sofian El Gattassi, Grorud IL.
Tilskuere: 5.

Mål:

        0-1: Ørn Kristiania (4.)
        1-1: Magnus Jahrmann (23.)
        1-2: Ørn Kristiania (46.)
        1-3: Ørn Kristiania (52.)
        1-4: Ørn Kristiania (65.)
        1-5: Ørn Kristiania (69.)
        1-6: Ørn Kristiania (71.)
        1-7: Ørn Kristiania (75.)
        2-7: Mathias Falch (79.)
        2-8: Ørn Kristiania (86.)

Gule kort: Ørn Kristiania 1 stk.
Røde kort: Johannes Blåsternes.


Korsvoll (4-4-2):

Jostein Eidem

Åsmund Aarrestad - Thomas Ingebretsen - Oscar Karlsrud - Jon Stavnsborg

Kjetil Kihlgren - Johannes Blåsternes - Christian Eidsmo - Magnus Jahrmann

Ola Jansen - Lars Eriksen

Innbyttere:
Christian Andersson, Mathias Falch, Andreas Kjelstrup, Martin Nistad, Espen André Rødnes og Jon Edmunn Sæter.

 

 

 

Bekmørkt: Med unntak av de siste ti minuttene før slutt var det få lyspunkter etter pause i kampen mot Ørn Kristiania.

 
   

Stortap også i siste serierunde

Etter å ha vært høstens store formlag en liten periode, endte den avsluttende kollapsen med et nytt stortap, og dermed deiset vi til slutt helt ned til 8. plass.


Foran siste serierunde var utgangspunktet enkelt. Vi måtte vinne og håpe at både Setra og Frigg 3 tapte sine kamper for at det skulle bli 5. plass, mens motstander Ørn Kristiania måtte vinne usannsynlig stort eller håpe at Nordby gikk på en smell hjemme mot nedrykksklare Kråkstad for å sikre opprykk til 6. divisjon.

Som i forrige kamp mot Setra tok det ikke mange minuttene før vi slapp inn mål. Allerede i det 4. minutt kom våre brunkledde gjester med kampens første skudd. Jostein Eidem, som frivillig tok de første 45 minuttene i mål, ettersom Erik Forsén var i Italia, reddet først, men på returen pirket en offsideplassert spiller inn 1-0. Ørn fortsatte å presse, men Eidem slo til med et par fabelaktige redninger. Spesielt den ene reaksjonsredningen der han fikk opp en hånd og hindret en klar scoring var av høy klasse.

Det tok et lite kvarter før vi kom oss inn i kampen, og Ola Jansen fikk en stor mulighet da han kom alene med keeper. Også Espen André Rødnes hadde et flott skudd fra distanse etter at han kom inn for en tannlegeskadet Kjetil Kihlgren.

I det 23. minutt kom utligningen. Johannes Blåsternes fant Magnus Jahrmann, som med ett kom helt alene mot mål. Kantspilleren gjorde som i glansdagene som storscorer på miniputtnivå og plasserte ballen kontant i nettet bak gjestenes keeper. En meget god avslutning fra Jahrmann - og dermed 1-1.

Fire minutter senere ble det dramatisk da nevnte Blåsternes kom et par sekunder for sent inn i en takling helt ute ved sidelinjen oppe ved midtstreken. Dommeren nølte lenge, før han til slutt dro opp det røde. Det kokte litt de neste minuttene, og en Ørn-spiller rakk å få gult kort før det hele roet seg. Vi la om til 3-4-2 og holdt unna til pause, men de siste 45 minuttene ble bare vonde.

Åsmund Aarrestad tok over keeperhanskene etter hvilen, og det tok ikke mer enn ett minutt før han måtte hente ballen ut av nettet. Vi fikk ikke klarert, og Ørn Kristianias angripere fikk en enkel jobb med å ta tilbake ledelsen. 3-1 kom etter et innlegg noe senere, før en altfor god Ørn-spiller, som spilte 2. divisjon for Ørn Kristianias venner i Ørn Horten senest i vår, driblet av et par mann og scoret. Hadde Ørn Kristiania hatt denne spilleren hver kamp i år, hadde de nok rykket opp uten problemer. 

For selv om rapportene fra Grüner 2 og Nordbys kamper tikket inn og vitnet om at Ørn Kristiania trengte flere titalls mål for å rykke opp, slakket de ikke av. 5-1 kom på et langskudd, 6-1 to minutter senere, før den nevnte eks-2. divisjonsspilleren stod for dagens prestasjon da han snurret rundt med forsvaret vårt og banket ballen i mål via tverrliggeren.

Mathias Falch kom inn mot slutten, og omtrent ti minutter før full tid kom han seg forbi to mann, før han kombinerte med en kontringsvillig Jon Stavnsborg og fikk igjen ballen innenfor 16-meteren, der han dro seg ett skritt inn forbi enda en forsvarer og banket ballen opp i venstre hjørne. En rask og effektiv overgang og en flott redusering.

Vi fikk flere gode overgangsmuligheter mot slutten, og Christian Andersson var nær ved å score på en retur, men han fikk verken skutt eller spilt inn til Andreas Kjelstrup, som ventet foran mål. 

Like før slutt scoret i stedet Ørn Kristiania på en retur etter at Åsmund Aarrestad først hadde stoppet et farlig innlegg, og dermed endte det 8-2 til gjestene.

Dommeren blåste av, før han ga oss en dommerregning der han forsøkte å jukse til seg rundt 170 kr. Regningen ligger nå hos kretsen.

Enda et stortap kombinert med Mercantiles seier over bunnlaget Oslo-Ørn gjorde at vi falt helt ned til 8. plass. Vi åpnet høstsesongen meget bra og sikret plassen når det gjenstod hele fire runder. Siden fikk vi det tyngre, og spesielt borteformen har gjort at vi ikke har gjort det bedre. At våre mangeårige motstandere i Bislett, et lag vi slo 4-0 i vår, havner hele 18 poeng foran oss, vitner om at vi har underprestert. Av positive ting tar vi med oss at vi har scoret 49 mål, noe som er fire mål mer enn i fjor (vi står med 47 scorede mål i tabellen, men det er fordi vi vi ble tilkjent en 3-0-seier i en kamp hvor vi bare scoret ett mål) og 5. mest i årets serie. 19 baklengsmål på de to siste kampene gjorde derimot at vi endte opp med hele 64 mål feil vei, nest mest i avdelingen, nesten dobbelt så mange som i fjor, og tall vi ikke har vært i nærheten av annet enn i marerittsesongen 2012.

Vi takker alle seriemotstandere for en fin sesong, gratulerer Grüner 2 og Nordby med opprykk, og ønsker alle sammen lykke til i 2015 - vi gleder oss til et nytt år i 7. divisjon!

Nå venter forhåpentlig en fin senhøst med mange treningskamper, treninger på Korsvolls nye 7er-bane og en uforglemmelig sesongavslutningsfest!