Setra - Korsvoll 11-3 (6-0)

Ekeberg 1, 15.9.2014
17. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Petter Gjesdahl, Bærum.
Tilskuere: 2.

Mål:

        1-0: Setra (2.)
        2-0: Setra (5.)
        3-0: Setra (15.)
        4-0: Setra (18.)
        5-0: Setra (25.)
        6-0: Setra (34.)
        7-0: Setra (Str) (55.)
        8-0: Setra (60.)
        8-1: Martin Nistad (62.)
        9-1: Setra (68.)
        9-2: Mathias Falch (73.)
        9-3: Andreas Kjelstrup (79.)
        10-3: Setra (83.)
        11-3: Setra (86.)

Gule kort: Thomas Ingebretsen og Espen André Rødnes, Setra 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Jon Stavnsborg - Thomas Ingebretsen - Oscar Karlsrud - Jon Edmunn Sæter

Kjetil Kihlgren - Magnus Jahrmann - Magnus Olsen - Martin Nistad

Ola Jansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Andreas Kjelstrup og Espen André Rødnes.

 

 

 

Kveldens vanligste syn: Ett av våre tolv avspark i kampen mot Setra. Alle foto: Bastian Fjeld.

 
   

Rekordmange baklengsmål

En nærmest ubeskrivelig kollektiv kollaps førte til at Setra, et lag som lå bak oss på tabellen før kampen, kunne banke inn rekordmange mål.


Det burde kanskje blinket et varsellys om at dette kom til å gå alvorlig galt allerede før kampen. Draktbagen rommet nemlig for anledningen A-lagets best bevarte hemmelighet, et sett signalgule tredjedrakter med svarte shortser og strømper. Som om ikke det var varsel nok, viste terminlisten at matchen mot Setra var årets siste bortekamp, og bortekamper er noe vi har taklet særdeles dårlig i år. Oppmøtet har vært svakt, og også denne mandagen kom det to avbud et par timer før avspark.

 

 

 

 

Gule drakter: Hvorfor spille i signalgule vester når man kan spille i signalgule drakter?Alle faresignalene til tross, det startet bra på Ekeberg. Vi skinte om kapp med solen i våre lysende drakter, og dagens kaptein, 250-kampersjubilant Mathias Falch, vant attpåtil myntkastet før avspark, slik at vi fikk starte med solen i ryggen og nedoverbakke mot mål. Vi rullet nedover i angrep så fort vi vant ballen, og før minuttet var spilt hadde allerede Magnus Jahrmann rukket å skyte over fra god posisjon. Optimismen var stor, Setra lå tross alt bak oss på tabellen, riktignok med like mange poeng, men med en betraktelig dårligere målforskjell. Kunne vi ta årets andre borteseier, og med det nærmest sikre 5. plassen i årets 7. divisjon?

Svaret skulle vise seg å være årets klareste nei, også om vi inkluderer alle nei-ene som er kommet i forbindelse med sesongens tidligere bortekamper.

 

 

 

 

Ville ha ballen: Andreas Kjelstrup kaster lange blikk mot ballen. To og et halvt minutt ut i kampen scoret Setra på sitt første angrep. Et innlegg ble headet tilbake til en umarkert spiller, som enkelt satte inn 1-0.

To og et halvt minutt senere fikk hjemmelaget corner i sitt andre angrep, og et passivt forsvar måtte registrere at 2-0 ble headet i mål, også dette signert en umarkert spiller.

Vi hang rett og slett ikke sammen, og et par desperate klareringsforsøk da kvarteret var spilt endte med at ballen landet utenfor 16-meteren, der en Setra-spiller dro til med strak vrist og plasserte ballen kontant i venstre hjørne. Tre skudd på mål, tre mål. 3-0, og tre minutter senere - 4-0 etter slapt forsvarsspill. Vi hadde en gresstrening helt i slutten av august, men vi var likevel ikke forberedt på den klassiske Ekeberg-stussen. Ekeberg krever nemlig en egen form for fotball, og denne formen behersket Setra meget godt, som da de etter 25 minutter dunket en lang ball inn på vår halvdel, der en umarkert spiss enkelt kunne løpe inn 5-0.

 

 

 

 

Tøffe tak: Thomas Ingebretsen og resten av forsvaret fikk det tøft mot effektive Setra.Etter det femte baklengsmålet kom vi faktisk litt mer inn i det. Jon Stavnsborg, Oscar Karlsrud og Ola Jansen hadde hvert sitt skuddforsøk, backene ble med opp og gjorde at vi fikk doblet på kant, men generelt, og som så ofte før, var det offensive spillet vårt preget av feilvalg. Vår største sjanse burde kommet da Thomas Ingebretsen vant ballen og spilte oss inn i en situasjon der vi kunne kommet fem mot to, men vi surret oss helt bort og fikk aldri vridd over mot venstre, der vi kunne sendt to mann alene mot keeper. 

6-0 kom i det 34. minutt, da vi for fjerde gang i kampen slapp markeringen og lot en motstander stå helt alene ved bakre stolpe. 6-0 til pause - og med det hadde vi allerede tangert våre største bortetap noensinne. Ai, ai, ai.

 

 

 

 

Mye å gjøre: Keeper Erik Forsén fikk mye å gjøre. Han var sjelden på bærtur, men i stedet for å plukke bær, måtte han plukke hele elleve baller ut av nettet.I pausen fikk vi samlet oss, og vi fikk endelig lagt opp taktikken etter Ekeberg-forholdene. I prinsippet er 4-2-4, eventuelt 3-3-4, mer enn brukbart på drømmenes slette, men vi nøyde oss med tre spisser og la heller Martin Nistad i rommet bak spissene i en frekk 3-3-1-3-formasjon, ikke helt ulikt vertene, som spilte 3-4-3.

Dette ga umiddelbart resultater, og vi kom mer med i kampen. Oscar Karlsrud var stor både defensivt og de gangene han førte ballen oppover fra sin midtstopperposisjon, men det var likevel hjemmelaget som fikk det første målet også i denne omgangen.

 

 

 

 

I fint driv: Oscar Karlsrud kom på mange gode løp fra sin midtstopperposisjon.Erik Forsén kan ikke klandres for baklengsmålene som kom før pause, de kom stort sett etter meget velplasserte avslutninger, og ti minutter etter pause så han ut til å ha avverget et nytt baklengsmål da han kom ut, gjorde målet stort og kastet seg inn i en duell med en av hjemmelagets angripere. De ble liggende begge to, og Jon Edmunn Sæter fanget opp den løse ballen. Både keeperen vår og Setra-spilleren ble liggende, og først da Forsén reiste seg, som førstemann av de to, bestemte dommeren seg for å dømme straffe. En merkelig avgjørelse, det så ut som en helt grei duell mellom to spillere, og dommerens reaksjonstid var i overkant lang. Og hvorfor blåste han ikke straffe da han tok fløyten til munnen da Martin Nistad ble overfalt i motstandernes felt noen minutter før?

 

 

 

 

Knust: Dommeren godtok denne behandlingen av Martin Nistad. Tvilsomt. Meget tvilsomt.Straffen gikk i mål, og dermed stod det 7-0. Vi kan ikke skylde på dommeren for at vi tapte, men vi kan være oppgitte over et par situasjoner, som de ovennevnte, som definitivt påvirket sluttresultatet. For de neste minuttene ble preget av flere merksnodige avgjørelser.

Like etter 7-0 ble en lang ball spilt opp mot Mathias Falch, som kom alene mot mål. Setras keeper løp ut, og oppdaget for sent at han hadde forlatt 16-meteren. Denne situasjonen gjorde at han måtte velge mellom følgende alternativer:

A) La ballen sprette over seg og se Falch løpe inn karrierens enkleste mål i sin jubileumskamp.
B) La ballen sprette over seg, takle Falch idet han passerte, få rødt kort og lage straffe og håpe at noen andre reddet den.
C) Ta ballen med hendene, lage frispark like utenfor 16-meteren og få rødt kort for viljehands og å stoppe årets mest opplagte scoring.

Vel, keeperen ville tydeligvis holde nullen, så han valgte C) og håpet at dommeren ikke så linjene som markerte 16-meteren. Det gjorde derimot dommeren, og vi fikk frispark. Keeperen slapp unna kort, noe dommeren riktignok beklaget etter kampen.

 

 

 

 

Alternativ C: Keeperen skjønner at han har gjort noe dumt og prøver å vri seg inn i 16-meteren igjen.Frispark ble det, og Falch, fus i alt i kraft av jubileumet, forsøkte seg med strak vrist. Ballen hadde stø kurs for høyre hjørne, men der stod det en forsvarer, som dermed ble stilt overfor et valg med følgende tre alternativer:

A) Han kunne la ballen passere og gå i mål.
B) Han kunne håpe på en inngripen fra høyere makter i form av en kraftig vind som kunne fange ballen, eller et jordskjelv som kunne flytte stengene, slik at ballen likevel føk utenfor.
C) Han kunne handse med vilje, få rødt kort og lage straffe.

Også han valgte C), men også denne gangen unnlot dommeren å dra opp det røde kortet, han unnlot til og med å blåse straffe. Vi, og alle andre i lavere divisjoner, kan klage i det uendelige over at dommerne er svake, og ja, de er selvsagt på nivå med oss, men enkelte situasjoner og regler, som de ovennevnte, har bare ett mulig utfall, og da er det merkelig å se at dommere likevel ikke følger regelverket - ikke minst når det står 7-0. 

 

 

 

 

Haaaaands: "Jeg stopper ballen med hånden, jeg," tenkte Setras forsvarer og stoppet en klar scoring.Det skulle derimot heldigvis bli mål på oss til slutt, men ikke før Setra hadde headet inn 8-0 på et frispark i det 60. minutt. Men så, to minutter senere, var det vår tur. Ola Jansen kastet inn fra vår høyreside, og Martin Nistad, vår mest toneangivende spiller etter hvilen, gikk i duell ved fem-meteren, og med ryggen sendte han ballen videre mot mål, hvor Mathias Falch kastet seg frem for å forlenge headingen. Keeperen ble forvirret, og Nistad kunne juble for sin første scoring etter at han returnerte fra Trondheim i sommer!

 

 

 

 

Måååål: Martin Nistad stusset inn vår første redusering - med ryggen.Midtveis i omgangen økte Setra til 9-2, før vi vant et hjørnespark. Magnus Olsen gikk ut for å slå inn fra høyre, og med venstrefoten sendte han et innoverskrudd legg inn i feltet, der Falch headet inn 2-9 med en kontant heading. Dette var for øvrig Olsens andre cornerassist med sin antatt svakere fot denne høsten - sommerens trening har virkelig båret frukter!

 

 

 

 

Jubilant: Mathias Falch rundet 250 C-lagskamper mot Setra, og selv om det endte med rekordmange baklengsmål, fikk han også med seg et jubileumsmål. Her slår han et innlegg.Vi var i siget nå, og omtrent ti minutter før slutt forsøkte Olsen seg fra 18 meter. Skuddet hans ble reddet, men Setras keeper glapp den ut til Falch, som headet ballen forbi keeper og skled ballen inn foran mål, der Andreas Kjelstrup hoppet frem og styrte ballen i det åpne målet. Dermed stod det 3-9, og faktisk 3-3 i andreomgang. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kveldens siste mål å juble for: Mathias Falch header ballen forbi keeper og sklir den inn mot mål, der Andreas Kjelstrup hoppet frem og plasserte den i nettmaskene.Dessverre klarte vi ikke å vinne omgangen, for Setra fikk sitt tiende syv minutter før full tid. For første gang i historien i seriesammenheng måtte vi dermed tåle et tosifret antall mål i kolonnen for innslupne scoringer. Vi tapte riktignok 0-10 for Lyn 3 i 2012, men det var i en treningskamp. Fire minutter før full tid kom dagens ellevte baklengsmål, og dermed var rekorden et faktum. Aldri før har vi sluppet inn så mange mål. Vi har riktignok tapt med flere mål, for i 2012 vant Oldenborg 2 med ni mål i serieåpningen på Korsvollbanen.

Dommeren blåste av, vi pakket vekk de signalgule draktene, fikk av oss fotballskoene og forlot Ekeberg. 3-11 var på en eller annen syk måte en naturlig avslutning på årets bortesesong, for dette har med et par hederlige unntak vært et mareritt fra ende til annen - fra 0-1 mot Mercantile i verdenshistoriens dårligste kamp og 2-9 borte mot Nordby til 3-3 borte mot det daværende bunnlaget Kråkstad og dagens kamp - det har vært mange tunge stunder. 

 

 

 

 

Ser fremover: Ola Jansen og resten av de fremmøtte måtte tåle tidenes nederlag mot Setra. Det er bare å rette blikket mot ballen og se fremover mot 2015 - da skal vi knuse alle på fremmed gress!Rekordtapet for Setra gjorde at vi deiset ned til 7. plass, og kombinasjonen av en fullstendig ødelagt målforskjell og de andre resultatene denne runden, gjør at vi fort kan havne helt nede på 8. plass denne sesongen. I siste serierunde kommer opprykksjagende Ørn Kristiania til Korsvollbanen. De må slå oss med mange mål for å ha et håp om opprykk. Man kan regne og kose seg med alle mulige utfall i flere timer, men kort fortalt må vi ta igjen de ni plussmålene Setra har på oss, samtidig som Frigg 3 ikke vinner sin kamp med for mange mål, for at det skal bli 5. plass på oss. Seier må sannsynligvis uansett til for å holde Mercantile bak oss, ettersom de har nedrykksklare Oslo Ørn i siste runde. Det viktigste er uansett at vi gjør jobben mot Ørn Kristiania, så får vi telle opp antall scorede og innslupne mål i 22-tiden mandag kveld. Avspark på Korsvollbanen er kl.20.15. Det er kanskje en mulighet for vafler før avspark, ettersom A-laget spiller rett før oss. Vel møtt!Under: Et knippe bilder fra kampen.