Korsvoll - Grüner 2 1-2 (0-1)

Korsvollbanen, 8.9.2014
16. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Abbas Dini, Skeid.
Tilskuere: 18.

Mål:

        0-1: Grüner 2 (13.)
        0-2: Grüner 2 (53.)
        1-2: Espen Schjerven (Str) (75.)

Gule kort: Ola Jansen, Grüner 2 4 stk.
Røde kort: Grüner 2 1 stk.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Christian Eidsmo - Marius Fuglum - Jon Stavnsborg

Ola Jansen - Helge Nygaard - Magnus Olsen - Ole-Vidar Jensen

Andreas Kjelstrup - Espen Schjerven

Innbyttere:
Mathias Falch, Magnus Jahrmann, Martin Nistad og Pål Schjerven.

 

 

 

Kortsamlere: Grüner 2 får ett av mange kort. De kunne fort fått nok til en hel kortstokk, slik de holdt på.

 
 



  

Tapte mot temperamentsfulle motstandere

Grüner 2 hadde en voldsom tenning før start, noe som resulterte i at de fikk tre poeng og ikke spesielt mange nye venner.


Det ble brølt og hoiet i bortegarderoben før avspark. Her var det ingen tvil om at vi fikk besøk av en gjeng som kom til å gi alt for å ikke tape terreng i opprykkskampen. Grüner 2 gikk nesten bokstavelig rett i strupen vår fra start, der de spesielt brukte den raske venstrekanten sin. Et par tvilsomme offsideavgjørelser fra dommerens side berget oss i åpningsminuttene, men etter 13 minutters spill, da en lang ball ble pumpet opp på en Grüner-spiller som stod et par meter i offside, ble det dessverre ikke blåst, og dermed kunne bortelaget løpe inn 1-0.

Mens Grüner-spillerne var heltente fra start, brukte vi omtrent 20 minutter på å komme igang - kanskje på grunn av det store skadefraværet og de mange rokeringene og nye posisjonene, kanskje på grunn av været. Ola Jansen ble spilt gjennom av Helge Nygaards presise høyrefot, men denne gangen ble det offside, og attpåtil gult kort til Jansen. Dette skulle bli det første av mange kort, men det eneste til oss.

For så snart vi fikk skikk på spillet vårt, ble bortelaget tvunget til å ty til de ufine midlene som gjør at du sjelden finner positive adjektiver knyttet til Grüner 2 om du søker opp kampreferater fra oppgjør andre lag har utkjempet mot dem tidligere. Rett skal være rett - Grüner 2 har mange flinke fotballspillere, men et par av dem har dessverre ikke alltid hodet på rett sted, og det ødelegger helhetsinntrykket av laget.

Helge Nygaard og Magnus Olsen lå sentralt på midtbanen denne kvelden, og mens førstnevnte i hovedsak stod for de fine stikkerne, bidro sistnevnte med utrettelig løping og upåklagelig innsats over hele banen. Olsen nærmer seg 2011-form nå! Forsvaret vårt vaklet litt i starten, men etter hvert fikk midtstopperne Marius Fuglum og Christian Eidsmo kontroll på linja. Sistnevnte lagde frispark da halvtimen var spilt, kun for å bli sparket ned av en illsint motstander like etterpå. Dermed fikk vi frisparket i stedet, og hissigproppen ble belønnet med et soleklart rødt kort - til stor fortvilelse fra de 15 fremmøtte bortesupporterne.

Dessverre - og som vi har skrevet om tidligere i år - vinner vi av en eller annen grunn sjelden når motstanderne reduseres til ti mann. Vi kom til et par halvsjanser før pause, men slet med presisjonen på det glatte underlaget, spesielt på dødballer.

I andre omgang kom Pål Schjerven inn i forsvaret, og med mange fine raid bidro B-lagstreneren med mange fine igangsettinger fra forsvaret. Samtidig var det en fryd å se hvordan han skjermet unna hissige Grüner-spillere som forsøkte å sparke ham ned. 

Men bare åtte minutter ut i andreomgang, på et tidspunkt der vi nærmet oss mål, skjedde det som ikke skulle skje. En corner ble skrudd rett i mål, og dermed ledet de 2-0.

Et par gule kort, altfor få ut fra oppførselen til Grüner 2, og flere i feil valør, senere ble Ole-Vidar Jensen lagt ned i feltet. Espen Schjerven, for første gang på en fotballbane siden juli grunnet dengue-feber, hadde ingen problemer med å ekspedere den i nettet. Et hardt og velrettet spark ned til høyre, og vips, så stod det 1-2 - og det var fortsatt et kvarter igjen.

Vi flyttet laget oppover, men vi slet med å finne Ola Jansen i bakrommet eller hodet til lillebror Schjerven i feltet. Jon Stavnsborg kom til et fint innlegg i sluttminuttene, men ingen rakk frem på det.

To minutter på overtid blåste dommer Abbas Dini for siste gang, og dermed kunne Grüner 2 juble for seier. De ligger i likhet med tre andre lag nå i toppen av tabellen med 35 poeng, mens vi faktisk klatret opp til 5. plass denne kvelden, ettersom Frigg 3 og Setra, som også står med 20 poeng, tapte med flere mål enn oss. En stor takk til alle som ble med og bidro til at vi klarte å stille lag i dag - vi viste god moral, og det var spesielt godt å se at ingen svarte Grüner 2-spillerne med samme mynt - det skal vi være stolte av. Etter kampen manglet det for øvrig en matchball, og pussig nok dukket den opp i bunnen av gjestenes lagbag.

Mandag om en uke møter vi Setra til en særdeles viktig bortekamp, der vi seier sannsynligvis betyr at vi kan beholde 5. plassen vår ut sesongen, mens tap betyr at det fort går mot 7. plass. Denne nøkkelkampen spilles på Ekeberg 1 så tidlig som 18.00, så finn frem gresskoene og spør sjefen/foreleseren om å få gå tidlig, slik at vi kan stille et slagkraftig lag på drømmenes slette. Vel møtt!