Korsvoll - Nordby 2-3 (1-1)

Korsvollbanen, 18.8.2014
13. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Amin Arakia, VIF.
Tilskuere: 3.

Mål:

        1-0: Martin Kloster (8.)
        1-1: Nordby (37.)
        1-2: Nordby (56.)
        1-3: Nordby (83.)
        2-3: Martin Kloster (90+1)

Gule kort: Johannes Blåsternes og Christian Eidsmo, Nordby 2 stk.
Røde kort: Nordby 1 stk.


Korsvoll (4-1-3-2):

Erik Forsén

 Åsmund Aarrestad - Jon Edmunn Sæter - Thomas Ingebretsen - Magnus Jahrmann

Christian Andersson

Martin Kloster - Jostein Eidem - Johannes Blåsternes

Martin Nistad - Ola Jansen

Innbyttere:
Christian Eidsmo, Mathias Falch, Kjetil Kihlgren og Magnus Olsen.

 

 

 

 

 

Helt i hundre: Magnu Jahrmann rundet 100 kamper for C-laget og viste sin kjærlighet til klubben både for fotografen og ved å gjennomføre en meget god kamp.

 

 

  

Rystet serielederen

Martin Kloster fikk sitt definitive gjennombrudd i C-lagsdrakt, men det endte med et knepent tap for serielederne.


De første bladene har begynt å visne rundt Korsvollbanen, som om mulig har vært tommere enn noen gang denne sommeren. Årgangene født sent på 80-tallet og tidlig på 90-tallet har pleid å flokke til banen så fort de har fått fri og ferie fra jobb og studier, men i år valgte de stranda. Årgangene født sent på 90-tallet og tidlig på 00-tallet spiller tv-spill og har aldri møtt på banen i samme antall som sine noe eldre klubbkollegaer.

Én spiller er derimot nødt til å ha lagt ned en del timer på banen i sommer, og mens den kalde luften, knotten og den tidlige solnedgangen minnet om årstiden vi er på vei inn i, sørget Martin Kloster for at sommeren en stakket stund var tilbake på Korsvoll denne mandagskvelden.

Han har briljert, driblet, danset og lekt seg med motstanderne i hele sommer, debutert på A-laget og scoret mange mål, og i dag fikk han de første bladene som hadde lagt seg på Korsvollbanen til å virvle opp idet han fosset forbi serieledernes stadig mer vaklende forsvar. Etter en noe passiv og defensiv åpning på kampen fra vår side, vi hadde tross alt en viss respekt for laget som banket oss 9-2 i vår, snirklet han seg forbi tre-fire forsvarere på sin vei oppover venstrekanten, før han moste ballen kontant i nettet til 1-0!

Gjestene hadde nok ventet en enkel trepoenger etter forrige ukes sjokktap for Frigg 3, men de slet med å trenge gjennom forsvaret vårt, der Christian Andersson og en hardtarbeidende midtbanetreer lå som et skjold foran forsvarsfireren.

 

 

 

 

 

Endelig tilbake: Etter en lang sommer på Sørlandet var Johannes Blåsternes omsider tilbake i blått.
Hissige motstandere begynte å kjefte på hverandre, de fantastiske rødhvite adidas-ballene våre, dommeren og temperaturen og alt mulig annet. Spesielt en av dem fremstod som spesielt usjarmerende, noe han understreket ved å komme med et par drapsforsøk og en serie obskøne håndbevegelser i retning benken vår. Han fikk dessverre ikke mer enn ett gult kort, enda han gjorde seg fortjent til det femdobbelte. Det er trist å se et såpass godt lag med flere gode spillere ikke takle litt motgang bedre, men vi skal ikke bruke mange linjene på det, ettersom flesteparten av dem var fine idrettsfolk og mennesker, som tross alt beklaget nevnte spillers oppførsel etter kampen. Spilleren selv nektet å takke for kampen. Kanskje var det den rekordvarme sommeren som hadde gjort ham het i toppen?

Etter flere store sjanser fikk Nordby til slutt målet sitt like før pause. I kjent stil var dødballmarkeringen vår helt horribel, og en av de svartkledde fikk stå helt alene å heade inn 1-1 i det 37. minutt. 

 

 

 

 


Så rødt: Nordby-spillerne flokket seg rundt dommeren for å protestere, noe de ofte gjorde når avgjørelser ikke gikk deres vei. Til slutt klarte de å påvirke dommeren nok til at de slapp unna med det ene røde kortet. 

 De siste 45 minuttene åpnet med et tidlig gult kort på forrige kamps store profil, Christian Eidsmo, før en Nordby-spiller bommet på en gigantisk mulighet. Det var høy temperatur på banen nå, flere av gjestene var nemlig fortsatt sinte fordi de ikke hadde scoret mer enn ett mål, og i det 55. minutt ble de redusert til ti mann. 

Vi har opplevd å spille i overtall mot antatt bedre lag tidligere, uten at det noen gang er gått vår vei. Ei heller i dag...

Kort tid etter utvisningen surret vi bort ballen på midten, og et nytt innlegg ble styrt i mål av en umarkert spiller til 2-1. Nordby jublet som om de hadde scoret det avgjørende målet i Champions League, eller kanskje i en kamp der det stod om livet.

Johannes Blåsternes har tilbrakt sommeren i Dyreparken i Kristiansand, og han har så absolutt beholdt det dyriske i seg, noe som sikret ham sesongens første gule kort i serien. Blåsternes har jobbet som sjørøver i hele sommer, men det hadde faktisk ikke vært et ran om vi tok med oss poeng mot Nordby denne mandagen. Vi spilte disiplinert og godt, var taktisk kloke og hadde et forsvar som ga alt i duellene. Spesielt Thomas Ingebretsen stod frem med flere imponerende taklinger som varmet de forfrosne tilskuerne på tribunen.

Også Magnus Jahrmann spilte en stor kamp. I sin 100. opptreden for C-laget ledet han troppene som kaptein, og han vokste med ansvaret. I løpet av 90 minutter slo årets spiller fra 2012-sesongen til med en offensiv innstilling og flere helhjertede returløp, slik han nå har gjort i hundre kamper, og slik vi håper å se ham i flere hundre kamper i årene som kommer. Hans gode venn Kjetil Kihlgren spilte for øvrig sin 50. C-lagskamp. Vi gratulerer!

Mens Martin Kloster har vært en åpenbaring denne sesongen, har navnebror Nistad kommet litt i skyggen på grunn av en lei akillesbetennelse. I dag var han friskere og piggere enn mot Oslo-Ørn, og i det 77. minutt jublet vi for scoring da han dro til såpass hardt at Nordbys keeper ikke klarte å holde ballen og fomlet den over seg. Keeperen hentet seg inn igjen, men var ballen inne? Grusbanen får i disse dager kunstgress, neste prosjekt får være mållnjeteknologi, for her ble vi muligens snytt for en scoring.

I stedet straffet Nordby oss seks minutter før full tid. Nattemørket var i ferd med å omfavne de siste restene av sommersol og håp, da de svartkledde gjorde kvelden enda mørkere med en ny scoring.

Vi jaget en rask redusering, men både Johannes Blåsternes, Christian Eidsmo og jubilanten Jahrmann skjøt utenfor. Mathias Falch ble ikke kastet innpå før helt på tampen grunnet jetlag, lite søvn og lang flytur tidligere samme dag.

"Du kommer til å få to sjanser som må bli mål. Du får en sjanse selv, og en sjanse til å spille frem en annen," sa Marius Andersson, som fulgte kampen fra sidelinjen.

Og Andersson fikk rett. I det 88. minutt lurte Falch seg bak ryggen på to forsvarere da et høyt innlegg kom inn fra høyre. Han tok ned ballen og skjøt, men traff ikke rent på ballen, som snek seg utenfor stolpen, der Magnus Olsen kom akkurat for sent til å løpe den i mål. For en sjanse!

Ett minutt på overtid kom den andre sjansen Andersson hadde sett for seg. Falch fikk ballen utenfor 16-meteren, slo en flott stikker gjennom til Martin Kloster, som dro av det som var av motstandere, før han moste ballen opp i nettaket på en måte vi ikke har sett maken til siden Fredrik Løland herjet på lignende vis i 2009.

Vi flyttet opp alt vi hadde for å få med oss et imponerende poeng, men utligningen kom aldri, og dermed endte det 3-2 til Nordby. Vi har likevel all mulig grunn til å være stolte over mandagens prestasjon, for her viste vi at vi kan hevde oss mot de aller beste i divisjonen, og at vi også kan krige og kjempe om det må til.

Vi ønsker Nordby lykke til videre i opprykkskampen, og ser frem mot neste ukes hjemmekamp mot Frigg 3. Avspark er mandag kl.20.15. Vel møtt!