Oslo-Ørn - Korsvoll 2-6 (0-3)

Korsvollbanen, 11.8.2014
12. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Fehd El-Hour, VIF.
Tilskuere: 6.

Mål:

        0-1: Martin Kloster (20.)
        0-2: Christian Eidsmo (24.)
        0-3: Ola Jansen (30.)
        0-4: Ola Jansen (Str) (74.)
        1-4: Oslo-Ørn (77.)
        1-5: Mathias Falch (83.)
        1-6: Mathias Falch (88.)
        2-6: Oslo-Ørn (90.)

Gule kort: Oslo-Ørn 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

 Vegard Enggrav - Christian Eidsmo - Jon Edmunn Sæter - Magnus Jahrmann

Espen Bengtson - Christian Andersson - Jostein Eidem - Martin Kloster

Mathias Falch - Ola Jansen

Innbyttere:
Martin Nistad og Ole Olesen.

 

 

 

 

 

Alltid i overtall: Midtbanen vår jobbet stort sett samlet og godt mot Oslo-Ørn, og var ofte i overtall mot de grønnkledde - både offensivt og defensivt. Alle foto: Amund Rognmo, tidligere kaptein, stopperkjempe og superspiss.

 

 

  

Målfest på Dælenenga

Anført av en usedvanlig dyptliggende playmaker Christian Eidsmo, som spilte sin første kamp som midtstopper noensinne, startet vi høstens fuglejakt på eksemplarisk vis da Oslo-Ørn ble felt 6-2 på Dælenenga.


Rundt kl.23.00 mandag kveld kunne man se trener Falch komme ut av Rimi på St. Hanshaugen med en Royal-is. Kanskje ikke så rart, for mandagens kamp mot Oslo-Ørn var rett og slett helt konge!

 

 

 

 

 

Spente fjes: Martin Nistad (t.v) var eneste innbytter fra start, og det attpåtil uten å være skikkelig frisk. Marius Andersson (midten) driver fremdeles med opptrening etter kneskaden han pådro seg for ganske nøyaktig ett år siden. Terje Christophersen (t.h) lot seg ikke stresse av det lave oppmøtet og loset laget inn til en ny seier fra sidelinjen.
Forrige uke gjennomførte vi en meget solid kamp mot Mercantile, men dessverre gjorde en del frafall at vi knapt hadde elleve mann til start, ettersom Martin Nistad stilte med akillesbetennelse, og Ole Olesen ikke kunne komme før til andre omgang. Sykdom og jobb gjorde sitt til at flere ikke uteble, mens de to faddersjefene Jon Stavnsborg og Åsmund Aarrestad var opptatt med å arrangere hver sin fadderuke. En t-skjorte med tittelen faddersjef sies å være en skikkelig damemagnet i kraft av all makten innehaveren tilsynelatende besitter, men det spørs om ikke de to må se seg forbigått om byens ferske studiner får nyss om hva slags heltemodig oppvisning i ren og skjær fotballkunst som ble servert på Dælenenga mandag kveld.

Det så riktignok mørkt ut da Jon Edmunn Sæter viste seg å være eneste midtstopper i troppen, men så fikk den sent ankomne Christian Eidsmo en idé. Han har noen ideer av og til, som å pusse opp leiligheten når kjæresten er bortreist, men dette må definitivt sies å være blant de beste ideene han har fått.

"Jeg kan spille midtstopper," sa han da trenerteamet grublet over hvordan de skulle løse krisen.
"Det er jo nesten som å være en dyptliggende playmaker, bare at du ligger enda dypere," fortsatte han.

Solen tittet kanskje frem bak de grå skyene som hang over Dælenenga, men Eidsmo hadde ikke fått solstikk. Han mente det seriøst. Og midtstopper ble han.

Det tok ikke mange minuttene før han løp opp den første Oslo-Ørn-spissen, og ikke lenge etter taklet han selvsikkert inne i 16-meteren. Assistent Terje Christophersen nikket anerkjennende fra sidelinjen.

 

 

 

 


Dominerende: Christian Andersson har storspilt i samtlige kamper han har fått med seg etter at han kom tilbake fra NTNU, og han var blant banens beste også denne mandagen. 

 Oslo-Ørns taktikk gikk ut på å få ballen raskt opp og gjerne ut på kantene, men ute til venstre stod Magnus Jahrmann i veien, og på høyresiden hadde legestudenten Vegard "Silkefot" Enggrav full kontroll i det som etter alle solemerker ble hans første og siste kamp denne sesongen.

De grønnsvarte vertene fra Torshov yppet seg litt i starten, og kanskje var vi litt forsiktige, ettersom vårens 5-2-seier på Korsvollbanen i stor grad var Christian Poppes verk. Poppe gikk nylig til Vestli, men navnebror Eidsmo viste at vi fortsatt har fantastiske Christian-er i klubben.

I det 20. minutt slo han ballen frem, og en kvikk Martin Kloster, som hadde dratt seg inn fra venstrekanten, kom inn i feltet skrått fra høyre, før han moste ballen til side for keeper og i mål til 1-0.

Nå gikk det unna, og bare fire minutter senere slo Eidsmo et langt frispark fra egen halvdel inn i feltet. I klyngen foran mål greide ingen i blått å få et hode på ballen, men en desperat midtstopper fra hjemmelaget kastet seg ned for å takle ballen ut, kun for å se at han styrte den til side for keeper og i mål. Sånn som Eidsmo holdt på i dag, kan vi ikke annet enn å gi ham denne scoringen, for makan til midtstopperdebutant skal du lete lenge etter.

Vertene hadde siden to meget gode innlegg, som de absolutt kunne ha scoret på, før Eidsmo viste hvordan innlegg skal legges, da han ble med opp og slo perfekt inn fra høyre. Ola Jansen hoppet opp og headet ballen via Oslo-Ørns andre midtstopper og i mål til 3-0, og med det rundet han av ti deilige minutter med imponerende spill.

I sin siste kamp før han reiser tilbake til Trondheim spilte Espen Bengtson i en noe uvant kantrolle, men han var flink til å jobbe utspill og bidra offensivt, og han rakk å sende av gårde et greit forsøk fra distanse før vi gikk til pause. Utover dette hadde vi et par gode innlegg og dødballforsøk uten at det ga resultater.

Det gikk virkelig på skinner de første 45 minuttene. Eidsmos overraskende stopperdebut viste seg å være et sjakktrekk, midtbanen kriget godt, vi kom til flere sjanser, og ballen spratt vår vei i begge felt, slik den gjerne gjør for lag som er i flytsonen.

 

 

 

 


Tok det med ro: Erik Forsén hadde en relativt rolig dag på jobben, men han var parat de gangene Oslo-Ørn forsøkte seg før pause. I andre omgang ble det to baklengsmål, begge utagbare for vår sisteskanse.

 Andre omgang kunne startet med et pang. Martin Nistad spilte spiss de tolv første minuttene av omgangen, og han brukte ikke mer enn to minutter på å tre ballen gjennom til dagens andre innbytter, Ole Olesen, som i realiteten hadde åpent mål, ettersom hjemmelagets keeper var totalt feilplassert, men høyrekanten forsøkte i stedet å vippe ballen inn i feltet, der Martin Kloster utrolig nok måket den skyhøyt over.

Nistad ga seg ikke så lett, og fra sin noe tilbaketrukne spissposisjon minnet han mest av alt om den gamle argentinske dirigenten Riquelme, der han strødde om seg med lekre pasninger og også forsøkte seg med et langskudd.

Ole Olesen, vårens kanskje beste C-lagsspiller, forsøkte flere ganger å spille frem sin gode venn Ola Jansen, men han lyktes ikke helt på det gode, men glatte underlaget, og desperate forsvarere fikk som oftest kastet seg frem og blokkert innleggene. Olesen var ikke ufarlig de gangene han forsøkte på egenhånd heller, og han hadde blant annet en artig lobb som gikk like utenfor.

Den tynne troppen gjorde at det rusket litt i maskineriet etter hvert, men Jostein Eidem og Christian Andersson kjempet videre sentralt på midten, slik at vi hele tiden hadde et visst overtak, samtidig som Eidsmo og co fortsatte å rydde opp i stor stil de gangene Oslo-Ørn prøvde seg. 

 

 

 

 

 

Ryddet opp: Jostein Eidem var flink til å bidra i begge ender av banen. Bak til venstre ser vi kampens gigant - midtstopper (!) Christian Eidsmo! Eidsmo snek seg dessverre unna fotografen store deler av kampen, men han snek seg ikke unna arbeidsoppgavene sine og spilte til det som minst ville vært en nier på VG-børsen.

 Hjemmelaget så ut til å nærme seg en scoring da det gjenstod like over et kvarter, men så ble Ola Jansen klippet ned på vei inn i feltet, og vi fikk straffe. Jansen liker ikke å ta straffer, og han måtte overtales til å gå frem.

"Det er 3-0, du kommer til å angre i morgen om du ikke gjør det," sa Olesen.

Og Jansen har ingen grunn til å angre på noe som helst. Han sendte keeper til venstre og ballen til høyre, og vips så stod det 4-0. En meget god straffe fra spissen! Når Jansen scorer på straffe, da vet du at det er en helt spesiell kveld.

Dommeren traff ikke alltid like bra med avgjørelsene sine, som da han ga Oslo-Ørn corner tre minutter senere, selv om keeper Erik Forsén holdt ballen i fast grep godt inne på banen. Dette var selvsagt det som skulle til for at ørnene skulle få seg en scoring, og kapteinen deres gikk opp umarkert og stanget inn et trøstemål.

 

 

 

 


Tilbake: Ole Olesen spilte sin første kamp etter ferien, og kantspilleren var involvert i to av målene etter pause.

 Heldigvis var det flere fugler som ville vise seg frem i boksen før sluttsignalet gikk. Syv minutter før slutt slo Ole Olesen flott tilbake i feltet til Christian Andersson, som ikke traff helt rent, slik at ballen bare lurte seg mellom to forsvarer og mot bakre stolpe, der Mathias Falch luktet hva som kom til å skje. Spissen sliter fortsatt med leddbåndskaden han pådro seg før ferien, men smertene i foten var glemt da han skled frem og styrte ballen mellom beina på keeper og i mål til 5-1.

Falch har vært hyppig observert på 10-meteren ute på Hvalstrand sammen med dagens to Korsvoll-tilskuere, Marius Andersson og Amund Rognmo, de siste dagene, og all hoppingen har gitt selvtillit. Kan man mestre kunsten å sveve, kan man klare det meste annet. To minutter før slutt slo Martin Kloster, som våknet veldig de siste ti etter en liten downperiode som følge av kjempemissen tidlig i omgangen, en nydelig stikker bak Oslo-Ørns forsvar, der Falch dro ballen forbi keeper med høyre og styrte den i mål med venstre.

 

 

 


Glade gutter: Tomålsscorer Mathias Falch og superinnbytter Martin Nistad smilte lurt allerede i pausen. 45 minutter senere var glisene enda bredere.

 Helt på tampen vant Oslo-Ørn en andreball i feltet vårt, og de måkte inn 2-6.

Pytt, pytt. Et trøstemål kunne vi unne dem, de hyggelige karene fra den gamle Torshov-klubben. I dag hadde vi nemlig en flyt og en innsatsvilje som ofte har vært fraværende de siste sesongene. Det er greit nok at dagens motstander ligger helt sist på tabellen, men disse kampene må også spilles, og det er uansett alltid morsom å score mange mål og å vinne på en overbevisende måte. Et stort hurra for alle involverte!

Neste mandag må vi nok skru opp enda et hakk, for da kommer serieleder Nordby på besøk. Kampen går på Korsvollbanen kl.20.15. Vel møtt!

 

Ferdig for i år: (Under) Vegard Enggrav gjorde en god jobb som back i det som sannsynligvis ble hans eneste kamp denne sesongen. Snart drar han tilbake til Polen.