Korsvoll - Mercantile 2-1 (1-0)

Korsvollbanen, 4.8.2014
11. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Wiggo Bjørge, Lambertseter.
Tilskuere: 7.

Mål:

        1-0: Espen Bengtson (37.)
        1-1: Mercantile (54.)
        2-1: Jostein Eidem (83.)

Gule kort: Mercantile 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (3-5-2):

Mats Felix Walschaerts

 Thomas Ingebretsen - Oscar Karlsrud - Jon Edmunn Sæter

Kjetil Kihlgren - Christian Andersson - Magnus Olsen - Martin Kloster - Magnus Jahrmann

Espen Bengtson - Ola Jansen

Innbyttere:
Jostein Eidem, Mathias Falch, Martin Nistad (ubenyttet pga skade) og Åsmund Aarrestad.

 

 

 

 

 

Hurra, hurra: Kaptein Jon Edmunn Sæter omfavner målscorer Espen Bengtson og cornerlegger Magnus Olsen etter Bengtsons 1-0-scoring i første omgang. Alle foto: Mathias Falch.

 

 

  

Drømmemål fra 40 meter sikret seieren

Det gikk mot et kjedelig uavgjortresultat da serien startet opp igjen, men så dro en våken Jostein Eidem til fra den gule linja, og med en strålende lobb sørget han for at poengene ble igjen på Korsvollbanen og at drakt nummer 6 kommer til å bli høstens store hit i supportershopen.


I vinter tapte vi 2-3 mot Mercantile i en sjansefattig kamp i Vallhall, og i andre serierunde tapte vi 0-1 - det minst sannsynlige breddefotballresultatet i verden - på bortebane i det som siden ble omtalt som verdenshistoriens dårligste fotballkamp. Kampen var usedvanlig kjedelig og full av underpresterende eks-talenter at det var direkte trist, og vi fikk ikke registrert et eneste skudd på mål, om man da ser bort fra Leiv Jørgen Bakkeruds innlegg som traff tverrliggeren.

I høstsesongens første seriekamp var det duket for revansje, og selv om underholdningen ikke alltid var på topp etter fem ukers ferie fra serien, var det mer enn nok å glede seg over. Den intense oppkjøringen med to kamper de fire siste dagene før seriestarten så ut til å ha gitt resultater, for det var elleve pasningssikre Korsvoll-gutter som entret banen mandag kveld.

Trebackslinjen helt bakerst var flinke til å trille ball seg i mellom, ofte assistert av en pratsom dirigent i keeper Mats Felix Walschaerts skikkelse og det dyptliggende midtbaneankeret Magnus Olsen, som ifølge et par av lagets glupe mattehjerner fra NTNU hadde en treffprosent på godt over 90 prosent denne matchen.

Mercantile er som vi selv så smertelig har fått erfare et lag som verken scorer eller slipper inn mange mål, og det var vanskelig å trenge gjennom forsvaret deres, selv om vi både hadde fart og fysikk til det helt der fremme. I det 23. minutt satte Ola Jansen ballen bak gjestenes keeper etter et fint Beckham-innlegg fra nevnte Olsen, men dommeren hadde sett en offside som i beste fall var marginal.

 

 

 

 


Snart tilbake: Andreas Kjelstrup er snart klar for spill igjen - gipsen ryker til uken, og etter tolv uker på sidelinjen er han proppfull av energi og klar for å plage motstanderne i 7. divisjon. 

 Heldigvis var ikke Olsen ferdig med å bruke venstrefoten sin. Veteranen har lenge trent for å bli tobeint, og åtte minutter før pause svingte han en corner inn fra høyre med den nye godfoten sin. Espen Bengtson skal fly opp til Trondheim for å ta en eksamen senere i uken, og nå fløy han nesten like høyt da han stanget inn 1-0 med et glimrende hodestøt.

Ledelsen var fullt fortjent. Christian Andersson jobbet som alltid godt, og Martin Kloster driblet og lekte seg så mye at han etter kampen ble kalt inn til A-lagets seriekamp mot Strømmen 2 senere i uken. Spillet ble riktignok litt for trangt, og det var først etter ledermålet at de gode ballene kom ut til løpsvillige Magnus Jahrmann og Kjetil Kihlgren.

 

 

 

 


Fryktet poengtap: Åsmund Aarrestad så ikke ut til å være helt trygg på seier før han ble byttet inn mot Mercantile. Heldigvis tok det ikke mange minuttene før vi scoret etter at Melvinho kom inn!

 Vi har dessverre hatt en lei tendens til å slippe oss ned etter pause i det siste, og det samme skjedde mot Mercantile. Vi skal ikke bruke lang tid på denne formduppen, som resulterte i en utligning i det 54. minutt da en umarkert spiller styrte et innlegg i mål, slik at gjestene klarte å holde snittet sitt på ett scoret mål per kamp også etter denne matchen. Mer er det ikke å si om det, for denne andre omgangen tilhørte Jostein Eidem. Eidem har vært jevnt god de to siste sesongene, og dessuten ganske målfarlig inne i boksen. Etter en spennende omgang der vi slet med å finne åpninger, viste 29-åringen at han ikke trenger å være innenfor 16-meteren for å være farlig.

Syv minutter før slutt fikk han ballen på spretten fra Christian Andersson ute ved gul linje, og kvikk og årvåken som han var, hadde han allerede registrert at Mercantiles keeper stod langt ute. Eidem banket til, og med en fantastisk lobb sendte han ballen over keeper og i mål til 2-1 - en klar kandidat til kåringen av årets mål, ikke bare på Korsvollbanen, men i hele kretsen, for ikke å si i landet.

 

 

 

 

 

Godt forsvarsspill: Thomas Ingebretsen og resten av forsvaret hadde god kontroll på gjestenes angripere. Nysigneringen måtte dessverre ut med skade for første gang i karrieren etter en halvtimes spill.

 De doble norgesmesterne fra Mercantile klarte aldri å slå tilbake, og da sluttsignalet lød to minutter på overtid kunne vi juble for en nydelig start på høstsesongen. Seieren tok oss opp på 6. plass, men poengmessig er det fortsatt et stykke opp til øvre halvdel og de gjeveste medaljene. Målet vårt er som vanlig å stå med flere seiere enn tap og positiv målforskjell etter 18 runder. Til tross for en tidvis veldig rotete og ujevn vårsesong er det ikke helt umulig, og poengjakten fortsetter mandag om en uke, da turen går til Dælenenga, hvor Oslo-Ørn venter kl.20.15. Vel møtt!