Bøn - Korsvoll 2-6 (1-2)

Bøn stadion, 2.8.2014
Treningskamp
Dommer: Lokal 4. divisjonsdommer.
Tilskuere: 16.

Mål:

        0-1: Johannes Endresen (12.)
        0-2: Martin Lundemo Syvertsen (28.)
        1-2: Bøn (35.)
        1-3: Jonas Ingebretsen (64.)
        1-4: Johannes Endresen (70.)
        1-5: Martin Lundemo Syvertsen (78.)
        2-5: Bøn (82.)
        2-6: Martin Lundemo Syvertsen (87.)

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Leiv Jørgen Bakkerud

Jonas Ingebretsen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Martin Nistad

Martin Lundemo Syvertsen - Håvard Sæle - Martin Kloster - Halvor Sæter

Gunnar Sjølie - Johannes Endresen

Innbyttere:
Mathias Falch og Magnus Olsen.

 

 

 

 

 

Hat-trick-helt fra Holter: Gjestespiller Martin Lundemo Syvertsen fra Holter var kampens store profil med sine tre mål og mange dribleraid oppover venstrekanten. Alle foto: Mathias Falch.

 

 

  

Banket Bøn på bortebane

Bøn har verdens fineste gressbane, og vi spilte tidvis som verdensmestere da hjemmelaget ble slått 6-2, eller det virket i alle fall sånn, for luftfuktigheten var på linje med den i Brasil under fotball-VM.


I vår kom Bøn på besøk til Korsvollbanen, og som en del av avtalen, skulle vi bli invitert til deres gressbane en gang i sommer. Lørdag var endelig dagen kommet, og på en fantastisk gressmatte møtte vi den gamle Bislett-kjempen Chris Worsfold og hans menn til en siste test før seriespillet starter opp igjen.

Vi trengte en del innleide krefter for å kunne gjennomføre kampen så kort tid etter forrige match, men med hjelp av midtstopperne Sæter og Ingebretsens brødre, en kamerat av førstnevnte, Håvard Sæle og Holters toppscorer Martin Lundemo Syvertsen, klarte vi å stable et habilt lag på beina.

Og gjestene viste seg å være av den høflige sorten, de takket like så godt for tilliten ved å score samtlige seks Korsvoll-mål denne ettermiddagen!

 

 

 

 


Lykkelig gjestespiller: Johannes Endresen startet scoringsballet allerede etter tolv minutters spill. 

 Bodøværingen Johannes Endresen ga oss 1-0 i det 12. minutt da han ble servert på åpent mål av venstrekant Syvertsen. Et kvarter senere fikk servitøren ballen av navnebror Nistad nede ved egen 16-meter, og med et kjempeløp over hele banen forserte han hele Bøn-laget, før han satte inn 2-0 med et presist skudd.

Syvertsen kunne scoret både en og to ganger til før pause, men han satte ballen utenfor da han kom alene med keeper. Håvard Sæle var også uvanlig nær scoring, og med litt bedre treffsikkerhet, kunne midtbaneeleganten fort notert seg for tre mål i løpet av kampens 30 første minutter!

 

 

 

 


Styrte ballen utenfor: Jon Edmunn Sæter løper mot første stolpe under et hjørnespark. Han kom først på ballen, men satte den på feil side av nettet.

 Bøn reduserte da en umarkert spiller fikk styre ballen i nettet ved bakre stolpe i det 35. minutt, men vi hadde grei kontroll på kampen. Når vi satte fart på ballen greide ikke hjemmelaget å henge med, og de ble nødt til å gjøre enkelte justeringer i pausen. 

Et noe tøffere Bøn-lag kom ut på banen etter pausen, og de var nær utligning da spissen deres skjøt mot åpent mål - eller, i det minste det han trodde var åpent mål. Da dukket yngstebror Sæter opp, akkurat slik storebror gjorde i forrige kamp, og med et glimrende sprang headet han ballen unna i siste liten. Hva er det disse Sæter-brødrene er laget av? 

 

 

 

 

 

Mange cornere: Vi fikk en del cornere mot Bøn, men klarte ikke å score på noen av dem.

 Bøn virket å være på vei inn i kampen, og da vi holdt på å rote oss litt bort, hadde vi den nødvendige flaksen som skulle til for å sikre 3-1. Martin Syvertsen kom rundt på kanten og slo inn, der Jonas Ingebretsen sleivet ballen mot mål med feil fot. Den spratt via en Bøn-forsvarer og forbi en utspilt keeper og i mål, og dermed var kampen i realiteten avgjort.

Leiv Jørgen Bakkerud spilte ute i andre omgang, og han ønsket å vise seg frem for kvinnene i hans liv, som fulgte kampen fra sidelinjen. Han førte ballen et godt stykke inn på Bøns halvdel, før han lobbet den over forsvaret mot høyrekant Johannes Endresen, som kastet seg frem og styrte den inn i høyre hjørne. 4-1!

 

 

 

 

Lillebrødre på besøk: Dagens to stoppere Thomas Ingebretsen og Jon Edmunn Sæter hadde begge med seg hver sin lillebror mot Bøn. Dette var faktisk første gang begge de to brødreparene spilte sammen på ellever. Her er Halvor Sæter i aksjon ute på kanten.

 Martin Lundemo Syvertsen var ikke fornøyd med sin ene scoring, og mot slutten av kampen slo han seg løs og vartet opp to vakre mål. Først banket han ballen ned i høyre hjørne fra motsatt kant etter innlegg fra Magnus Olsen, før han skar inn i feltet og bøyde ballen rundt en forsvarer og keeper og opp i høyre hjørne til 6-2 etter at Bøn hadde redusert med en vakker lobb.

Spissen Mathias Falch, som var innbytter i dag, gikk målløs av banen i likhet med resten av C-lagets faste spillere, men han kunne likevel trekke på smilebåndet - i dag spilte han nemlig sin 150. kamp på rad for C-laget! 

 

Ny superspiss?: Gunnar Sjølie fikk nok en gang tillit på topp, og også denne gangen kom han seg i scoringsposisjon. Dessverre fikk han ikke avsluttet skikkelig på sin første sjanse, og den andre gangen han var på vei i feltet ble han skubbet overende.

 

 

Kampen endte til slutt 6-2, og vi kunne reise tilbake til Oslo med mange fine minner fra det som definitivt må være en av Østlandets beste gressbaner, hvis ikke den aller beste. Bøns banemester fortjener en medalje for arbeidet han har lagt ned, men så har han da også perfeksjonert den etter 40 år i klubben. Hit kommer vi gjerne tilbake, for det var som vanlig gøy på landet!

 

 

 

 

 

Styrte midtbanen: Martin Kloster viste nok en gang hvilken viktig tilvekst han vil bli denne høsten.

 

 

Mandag begynner serien igjen. Da kommer Mercantile på besøk, og vi skal forsøke å slå tilbake etter å ha tapt mot dem både i vinter og i det omvendte oppgjøret på Abildsø kunstgress - i kampen som siden er blitt omtalt som historiens dårligste fotballkamp. Avspark er kl.20.15 på Korsvollbanen. Vel møtt!