Kråkstad - Korsvoll 3-3 (2-1)

Kråkstad gress, 23.6.2014
10. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Roar Snedkerud, Bærum.
Tilskuere: 1.

Mål:

        1-0: Kråkstad (10.)
        1-1: Espen André Rødnes (22.)
        2-1: Kråkstad (36.)
        2-2: Espen Bengtson (46.)
        3-2: Kråkstad (70.)
        3-3: Erik Nordby (90+2)

Gule kort: Espen André Rødnes og Jon Stavnsborg.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Magnus Jahrmann - Åsmund Aarrestad - Jon Edmunn Sæter - Jon Stavnsborg

Espen André Rødnes - Jostein Eidem - Erik Nordby - Ole Olesen

Espen Bengtson - Mathias Falch

Innbyttere:
Didrik Aamnes, Johannes Hovda og Asbjørn Pedersen.

 

 

 

 

 

Hjemmejubel: Det var god stemning på tilskuerbenkene i gressbakken ved Kråkstads bane, og i pausen var det lange køer i kiosken. Kråkstad var i alt flinke på arrangementssiden, der de fortjente et terningkast med like mange øyne som poeng de har tatt på årets ti første seriekamper - det vil si fem.

 

 

  

Reddet uavgjort på overtid

Det er ingen tvil om at årets julekort fra Kråkstad går til oss i år, ettersom de har tatt fire av sine fem poeng og scoret nesten halvparten av målene sine mot oss i år. Heldigvis berget vi i det minste ett poeng mandag kveld.


14 spillere ble til 12 i timene før avspark, men de utvalgte fant i det minste frem til Kråkstad gress, som var usedvanlig lett å finne til å være en bane som tilhører et såkalt bygdelag. Her var det ingen kronglete grusveier, "ta til høyre ved låven"-veibeskrivelser eller andre hindre. Kråkstad gress var anlagt i typisk dansk stil, det vil si med litt høye busker langs den ene siden, og den lå rett og slett rett ved veien, hadde et fint garderobeanlegg og et par benker til tribune.

Kråkstad slo oss 2-1 i serieåpningen på Korsvollbanen, en seier som ble fulgt av seks strake tap, før de klarte 2-2 mot Mercantile i forrige uke. Muligheter for tre poeng? Definitivt.

Men det startet ikke bra. Rufsete organisering og dårlig kommunikasjon og samhandling mellom lagdelene våre tillot vertene å ta initiativet fra start, og etter ti minutter fikk en av spillerne deres kjempetreff fra 25 meter. Ballen fulgte buen til et ålreit spydkast, før den dalte ned over hodet på Erik Forsén og boret seg inn i nettmaskene. På dette tidspunktet hadde Jon Edmunn Sæter allerede rukket å kaste seg ned for å blokkere to-tre skudd med retning for mål og samlet mer grønske på shortsen enn andre gjør på en hel sesong, så Kråkstads ledelse var ikke ufortjent.

Sæter var ikke den eneste som fikk grønske på shortsen. Vi falt og snublet mye på den noe glatte gressbanen, og vi kom ikke til skikkelige avslutninger, men så var det ikke en skikkelig avslutning som skaffet oss 1-1 heller. Midtveis i omgangen ble en dødball klarert ut til kanten av 16-meteren, der Espen André Rødnes ventet akkurat lenge nok til at han fikk presset ballen ned. Volleytreffet var ikke hardt, og ballen trillet inn mot Kråkstads keeper, som bøyde seg ned for å plukke den opp, kun for å se at den glapp mellom både hanskene og beina hans og i mål! Årets treigeste scoring, men samtidig et teknisk godt utført volleytreff.

 

 

 

 

 

Uvant underlag: Vi falt og snublet mye, spesielt i starten, men etter hvert klarte vi å holde oss på beina. Her er det Åsmund Aarrestad som fører ballen fremover uten å falle.

 

 

Kråkstad økte til 2-1 før pause på noe som må ha vært offside. På dette tidspunktet hadde allerede Johannes Hovda og Mathias Falch forlatt banen med skader, men vi lot oss ikke stresse, for nå hadde troppen økt til 14 mann igjen. Didrik Aamnes og Asbjørn Blomberg Pedersen kom nemlig rett fra en ettårig jordomseiling og til Kråkstad gress et stykke ut i kampen, og de to talentfullene førsteårsseniorene var med på å sette fart i oss, spesielt etter pause.

Vi gikk ut i hundre etter hvilen, og det var ikke spilt mer enn ett minutt av andre omgang da Espen Bengtson utlignet til 2-2 etter pasning fra Ole Olesen. De neste minuttene var det enveiskjøring mot vertenes mål, men så sa det plutselig stopp.

 

 

 

 

 

Pakket inn: Ole Olesen har vært en av vårens mest dominerende spillere, men Kråkstad-forsvaret var flinke til å nekte ham åpninger.

 

 

 

Vi sluttet å spille på det enkle og å følge suksessoppskriften fra starten av omgangen, og Erik Forsén ble stadig satt på prøve. Heldigvis stod han i veien både når Kråkstad forsøkte seg fra distanse og når de kom alene mot keeper, men 20 minutter før slutt greide rødtrøyene til slutt å overliste vår dyktige sisteskanse.

Det stinket null poeng, og mot slutten begynte skader og slitasje å tære på kreftene våre, og det hjalp ikke at de to sjømennene Aamnes og Pedersen måtte dra før kampen var over for å rekke en velkommen hjem-middag hjemme i Oslo. Magnus Jahrmann måtte dessuten ut etter at låret hans este opp til dobbel størrelse etter en hard kollisjon, så en haltende Mathias Falch måtte hinke inn for å binde opp en forsvarer.

Tre minutter før slutt ble en god corner svingt inn fra venstre. Den gikk via flere spillere før Falch fikk lagt seg over på siden og avsluttet, og det blokkerte skuddet fant veien til Erik Nordby, som kastet seg frem og sendte ballen i mål til 3-3. Veteranen kunne ikke timet sitt første seriemål for året bedre!

 

 

 

 

Endelig tilbake: Didrik Aamnes har vært ute på de syv hav det siste året, og han kom nærmest rett fra brygga og til kamp denne mandagen. Vi håper selvsagt å se ham i blå drakt også utover høsten - enten for A-, B- eller C-laget.

 

 

Det endte 3-3, og selv om det ikke ble seier, tok vi i alle fall årets første bortepoeng. Vi har vært elendige på bortebane i år, så vi trenger ikke å være altfor skuffet. En som garantert er skuffet, er mannen som huket av for B i Østlandets Blads tippekonkurranse. En ivrig tipper kontaktet lagledelsen vår i forrige uke, ettersom han lå an til å vinne en tur til London om han tippet riktig utfall i denne matchen. Sannsynligvis hadde de færreste U på kupongen, så vi håper det likevel blir tur på tipperen. Selv tok vi turen tilbake til Korsvoll, og nå tar serien ferie frem til den første uken i august. Vi ligger på 7. plass med ti poeng, fem poeng fra nedrykk, og ett poeng foran Mercantile, som er vår første motstander etter ferien. I mellomtiden skal det forhåpentlig spilles et par sommerkamper, så det er ingen grunn til å pakke bort fotballskoene helt. Uansett om det blir tid til ball eller ikke - god sommer!