Ørn Kristiania - Korsvoll 5-3 (2-1)

Ekeberg 5, 19.6.2014
9. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Mathias Ysen Brandt-Kjelsen, Manglerud Star.
Tilskuere: 3.

Mål:

        1-0: Ørn Kristiania (4.)
        2-0: Ørn Kristiania (15.)
        2-1: Olav Bengtson (19.)
        3-1: Ørn Kristiania (59.)
        4-1: Ørn Krisitiania (Str) (72.)
        4-2: Ole Olesen (74.)
        5-2: Ørn Kristiania (78.)
        5-3: Ole Olesen (87.)

Gule kort: Olav Bengtson 2 stk (!) og Alexander Hoel.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Mats Felix Walschaerts

Leiv Jørgen Bakkerud - Håvard Sæle - Jon Stavnsborg - Didrik Strøhm

Espen Bengtson - Olav Bengtson - Martin Kloster - Ole Olesen

Mathias Falch - Ola Janseh

Innbyttere:
Robert Andersen og Alexander Hoel.

 

 

  

  

Tapte igjen på grunn av lavt oppmøte

Rundt 70 spillere ble kalt inn, og vi fikk skrapt sammen en tropp på 13 mann. Samtlige la ned en ærlig innsats, men vi var aldri i nærheten av poeng.


Torsdagens kamp handlet til slutt om å raske sammen en gjeng, stille lag, slippe bot og håpe på en scoring eller to. Morgenen før kampen var vi syv mann i troppen, og da vi var nede i fem spillere før lunsj, luktet det avlysning. Heldigvis gjorde flere spillere en kjempejobb med å hanke inn glemte talenter, og dermed klarte vi til slutt å gjennomføre kampen. Bortekampene har vært et stort problem denne våren, og når oppmøtet, interessen og viljen til å prioritere kamper er såpass lav som den er, er det ikke annet å gjøre enn å hente inn flere spillere nå i sommervinduet. C-laget.com vil selvsagt gi deg siste nytt på overgangsfronten gjennom hele sommeren!

Så til kampen! Alle som stilte skal ha skryt for at de valgte denne kampen foran VM og Uruguays seier over England. Dessverre var vi verken samspilte eller spesielt gode i forsvar. Ørn Kristiania slet visst også med flere frafall, men de hadde likevel et mer samspilt lag enn oss.

Mats Felix Walschaerts gjorde et gledelig comeback mellom stengene, og allerede i åpningsminuttene slo han til med flere gode reaksjonsredninger. Etter fire minutter slo han til med en nærmest umulig redning, men en brunkledd Ørn-spiller kom først på returen og satte inn 1-0.

Ørn Kristiania er laget for Horten-gutter med legemet i hovedstaden og hjertet i Horten, og vestfoldingene fortsatte å pepre Walschaerts i buret. En ny retur ble aldri klarert av forsvaret vårt, og etter 14 minutter økte de til 2-0.

Tre minutter senere fikk hjemmelaget straffe da en av hjemmelagets spillere latet som om han ble felt av Leiv Jørgen Bakkerud. Dommeren ga en av Ørn-spillerne gult for fellingen, men skjønte raskt at det var feil. At han ikke hadde kontroll på hva som egentlig hadde skjedd tyder på at det ikke akkurat var verdens klareste straffe. Gode gamle Mr. Hands er ikke lett å lure, og han gikk til riktig side og reddet straffesparket, før Bakkerud løp ballen ut til corner foran en fortvilt straffeskytter.

Redningen oppildnet oss til å gi mer, og to minutter senere ble ballen vippet inn til Mathias Falch, som dro til på volley med høyrefoten. Keeper fikk slått ballen unna, men i feltet stod Olav Bengtson klar, og han kunne enkelt trille inn reduseringen vår.

Resten av omgangen ble betraktelig mer jevnspilt, og oppskriften vår med lange baller mot Espen Bengtson fungerte ganske bra. Ekeberg er som kjent ikke stedet for fintspillende fotball langs bakken, ei heller denne kvelden. Martin Kloster måtte dessverre gi seg tidlig på grunn av kvalme, men erstatter Alexander Hoel gjorde sine saker bra så lenge han orket.

I det 44. minutt ble Ola Jansen spilt alene gjennom. En forsvarer rakk å komme oppi ham før han fikk skutt, og i stedet fikk Jansen vendt opp og spilt til Falch, som fant en åpning mellom to forsvarere. Dessverre stod keeperen i den andre enden av åpningen, og dermed gikk vi til pause med 1-2 i stedet for 2-2.

I andre omgang var det lenge jevnt og spennende, men i det 59. minutt kom 3-1-målet, og da Ørn Kristiania fikk en ny straffe noe senere i omgangen, ble det tungt. Den nye straffeskytteren overlistet Mats Felix Walschaerts, men bare to minutter senere reduserte vår bestemann, Ole Olesen, etter en retur fra et skudd signert Alexander Hoel.

Vi nærmet oss en ny redusering da de to hardtkjempende forsvarerne Didrik Strøhm og Jon Stavnsborg gikk i samme duell og endte med å stusse en motstander alene gjennom. Spissen scoret sikkert, før Ole Olsen pyntet på resultatet etter å ha kombinert fint med Ola Jansen noen minutter før full tid.

Olav Bengtson fikk for øvrig to gule kort uten å måtte forlate banen, men dommeren surret for lenge med å dra opp notatboken sin etter å ha dratt opp det andre gule, og han valgte derfor å holde igjen det røde i stedet for å kalle Bengtson tilbake. 

Torsdagens kamp var den siste før serien snur, og etter halvspilt serie ligger vi fem poeng over streken med våre ni poeng. I bortekampene har vi stort sett gått fra katastrofe til katastrofe grunnet laber interesse og dårlig oppmøte, mens de tre seierene våre har kommet på meget imponerende vis.

La oss håpe den dårlige trenden med tap på bortebane snur i andre halvdel av sesongen. Allerede førstkommende mandag kan vi gjøre noe med den begredelige statistikken da vi reiser til Kråkstad for å møte laget med samme navn. Dette er vårens siste seriekamp, og med tanke på at Kråkstads 2-1-seier over oss er den eneste de har i år, er det ingen tvil om at vi har noe å revansjere. Avspark er kl.20.15 på Kråkstad gress. Vel møtt!