Korsvoll - FC Nordre Aker 8-2 (3-2)

Korsvollbanen, 14.6.2014
Legendeoppgjør
Dommer: Abbas Dini, Skeid.
Tilskuere: 8.

Mål:

        1-0: Mathias Falch
        1-1: FC Nordre Aker
        1-2: FC Nordre Aker
        2-2: Eirik Bie
        3-2: Johannes Blåsternes
        4-2: Martin Kloster
        5-2: Johannes Blåsternes
        6-2: Johannes Blåsternes
        7-2: Håvard Hansen
        8-2: Leiv Jørgen Bakkerud

Gule kort: FCNA 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Didrik Strøhm

Åsmund Aarrestad - Thomas Ingebretsen - Jon Eirik Liseth - Oscar Karlsrud

Morten Haugen - Christian Andersson - Martin Kloster - Eirik Bie

Johannes Blåsternes - Mathias Falch

Innbyttere:
Leiv Jørgen Bakkerud, Ola Gilen, Håvard Hansen og Espen Thomassen

 

 

 

 


Æresgjest:
Marius Andersson var æresgjest på Korsvollbanen denne lørdagen, og klubblegenden fra Tåsenveien fikk også æren av å ta æresavspark før kampen. 

   

  

  

Tok knekken på derbyspøkelset

Bydelstronen er endelig vår! Et utrolig målras i andre omgang sørget for tidenes første seier over FC Nordre Aker etter full tid.


En kald februardag i 2006 ble den første kampen mellom Korsvoll og FC Nordre Aker spilt. En vanvittig match endte til slutt med at Daniel Ramberg satte inn 10-9 og sikret oss seieren 20 sekunder før slutten av andre ekstraomgang. Siden har vi jaget vår første derbyseier etter full tid, men ti oppgjør senere har vi aldri kommet nærmere enn en seier på straffekonk i 2008. I fjor avgjorde Christian Poppe kampen for FCNA med seks scoringer, den siste i andre ekstraomgang, i dag skulle det endelig bli vår tur!

Kampen ble startet på høytidelig vis, der en skadet Marius Andersson fikk ta æresavspark til applaus fra med- og motspillere. En fin gest, og forhåpentlig er kampsamleren tilbake på banen en gang sent i høst.

FCNA var noe svekket sammenlignet med tidligere årganger, Carsten Ekholt sonet blant annet karantene etter fjorårets utvisning (det samme gjorde Magnus Olsen, som ellers ville vært selvskreven i startoppstillingen vår) og valgte derfor å tilbringe kamphelgen i Italia. Samtidig var sentrale derbyprofiler som Anders Jerkø, Eirik Garnås og Fredrik Karlsrud fraværende, men med Henrik Gaudernack mellom stengene skjønte vi at dette likevel ikke kom til å bli enkelt.

Kampen åpnet nervøst, og FCNA så ut til å prioritere defensiv trygghet med det som i alle fall lignet på en fembackslinje. Begge lag hadde et par greie forsøk, før vår gjestespiller Eirik Bie kom seg rundt på venstrekanten og slo inn i feltet, der Mathias Falch kom seg foran Magnus Krogstad og styrte ballen i mål med høyre kne.

Ledelsen varte ikke lenge, for bare minutter senere reagerte Anders Rummelhoff raskt da keeper Didrik Strøhm rotet det til på et tilbakespill, og vips så stod det 1-1. Når Oscar Karlsrud deretter var uheldig å styre et innlegg i eget mål, hadde hvittrøyene snudd kampen, og ballen så ut til å sprette FCNAs vei, slik den gjorde så mange ganger da disse kampene var en jevnlig affære for en del år tilbake.

Heldigvis hadde vi en god midtbane med de hjemvendte trondheimsstudentene Christian Andersson og Martin Kloster, mens det var innleide Eirik Bie som satte inn 2-2 da han dro seg inn i feltet og skjøt lavt langs bakken og i mål.

Mot slutten av omgangen kom murbrekkeren, livsnyteren og ballartisten Ola Gilen inn til sin første kamp siden 2011, og den blide spissen imponerte med gode løp og enda bedre humør.

Dommeren var også i godt humør.

"Hvor er gutten jeg liker," spurte han før avspark, og han siktet selvfølgelig til Johannes Blåsternes. De to har et helt spesielt bånd, og Blåsternes passet på å vise seg frem når han først var hjemme fra sommerjobben i Dyreparken og favorittdommeren attpåtil blåste i fløyta.

Like før pause vartet Blåsternes opp med et nydelig frispark som føk rett i mål til 3-2, og etter pause var han i en klasse for seg. Etter at Martin Kloster hadde økt til 4-2 snek Blåsternes seg inn i feltet, og med en flott markkryper plasserte han ballen trygt til side for en sprellende Gaudernack. Som den sjørøveren han er, nøyde han seg ikke med to mål. Matchballen skulle være med tilbake til Kristiansand, og med nok en flott scoring ordnet han det. Hat-tricket var komplett, og seieren så å si sikret!

 

 

 

 


Årets motstandere: 2014-utgaven av FC Nordre Aker smilte til tross for at de røk på et historisk tap.

 

 


Det skal sies at FCNA presset oss hardt i starten av andre omgang frem til 4-2-målet. Det smalt i både stenger og i tverrliggeren, og Didrik Strøhm måtte flere ganger ut i full strekk for å hindre dem i å utligne. Prøvespiller Thomas Ingebretsen og resten av forsvaret spilte på det trygge og hadde stort sett kontroll på motstanderne, for  heldigvis for oss spilte Christian Poppe sentralt i dag, noe som gjorde at han aldri kom i posisjon til å skjære inn fra venstre og sette ballen i Poppe-hjørnet, slik han altså gjorde seks ganger i fjor sommer. 

Mot slutten av kampen begynte FCNA-spillerne å fokusere på det fuktige tiårsjubileumet de skulle arrangere senere på kvelden, og vi kunne rulle opp flere gode angrep. Håvard Hansen skjøt ikke hardt, men lavt og velplassert, og ballen trillet inn i hjørnet, før Leiv Jørgen Bakkerud satte et fantastisk punktum på overtid da han kom opp fra forsvaret og lobbet ballen i mål fra 20 meters hold.

Våre to gjester fra E-laget, Morten Haugen og Espen Thommasen var for øvrig også å se på banen i denne kampen, og de to viste at de ikke hadde glemt gamle kunster på stor bane selv om de til daglig spiller 7er.

Endelig slo vi FCNA etter full tid, derbyspøkelset ble jaget vekk, og vi kunne feire vår første skikkelige seier over de hyggelige naborivalene! Vi kan nok vente oss en gjeng revansjesugne motstandere neste sommer, og vi ser frem til nok en målrik og morsom kamp - og forhåpentlig en ny triumf i 2015!

Kamper mot FC Nordre Aker:
   16.2.2006: Korsvoll - FCNA 10-9 e.e.o. 
   13.5.2006: Korsvoll - FCNA 2-3 
   22.3.2007: Korsvoll - FCNA 1-2 
   14.4.2007: Korsvoll - FCNA 5-6 
   21.4.2007: Korsvoll - FCNA 3-8 
   23.6.2007: Korsvoll - FCNA 2-4 
   25.8.2007: Korsvoll - FCNA 3-5 
   20.10.2007: Korsvoll - FCNA 6-6 (2-4 på straffespark)
   16.3.2008: Korsvoll - FCNA 3-3 (3-1 på straffespark)
   8.7.2012: Korsvoll - FCNA 1-6
   21.7.2013: Korsvoll - FCNA 6-7 e.e.o.
   14.6.2014: Korsvoll - FCNA 8-2