Korsvoll - Bislett 4-0 (2-0)

Korsvollbanen, 2.6.2014
6. serierunde, 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Abbas Dini, Skeid.
Tilskuere: 5.

Mål:

        1-0: Jostein Eidem (31.)
        2-0: Ole Olesen (33.)
        3-0: Mathias Falch (64.)
        4-0: Ole Olesen (87.)

Gule kort: Johan Dolve og Ola Jansen, Bislett 3 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (3-5-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Jon Eirik Liseth - Jon Edmunn Sæter

Ole Olesen - Jostein Eidem - Erik Nordby - Johannes Hovda - Espen André Rødnes

Kjetil Kihlgren - Ola Jansen

Innbyttere:
Leiv Jørgen Bakkerud, Mathias Falch, Johan Dolve, Ole-Vidar Jensen, Pål Schjerven og Jon Stavnsborg.

  

 

 

Bare smil å se: Det var full jubel og brede smil fra ende til annen i kampen mot Bislett. Her har nettopp Jostein Eidem gitt oss ledelsen 1-0. Alle foto: Kjetil Kihlgren.

 

  

  

Fantastisk seier mot Bislett

En sesong består av opp- og nedturer, men mot våre vennskapelige rivaler fra Bislett levde vi opp til refrenget i Korsfarernes berømte sang - i 90 minutter var vi faktisk verdens beste lag. 


Bislett er et av lagene vi har møtt flest ganger, og også et av lagene vi har best tak på. Siden begge lag ble startet opp i 2008 har vi møttes 13 ganger, noe som har resultert i åtte seiere, en uavgjort og bare fire tap, og ikke minst hele 44-24 i målforskjell i vår favør. I de to eneste seriemøtene tilbake i 2009 vant vi 3-1 borte og 7-2 på hjemmebane, og med det i bakhodet var det ingen som så ut til å bry seg om at Bislett hadde sanket fire ganger så mange poeng som oss og bare sluppet inn tre mål på årets fem første serierunder. 

I helgen spilte vi jevnt mot Driv fra 5. divisjon. Da måtte vi vel klare å hamle opp med Bislett?

Den første halvtimen var preget av mye kjemping og spill på midtbanen. Med tre stykker sentralt, anført av rutinerte Erik Nordby, hadde vi alltid et visst overtak, og helt bakerst var forsvarstrioen flinke til å sideforskyve. Det tok lang tid før de første store sjansene kom, og Bisletts største mulighet ble attpåtil avblåst for offside.

 

 

 

 

Måååååål: Jostein Eidem hoppet høyt og fikk en fot på ballen, som gikk en en artig bue over keeper og i mål.

 I det 31. minutt kom ledermålet. Jon Liseth slo et frispark fra venstre, og ved høyre stolpe fikk Jostein Eidem et merkelig treff på ballen, slik at den utmanøvrerte keeper og spratt inn i mål til 1-0. Selvtilliten boblet over, og bare minutter senere kombinerte Ola Jansen fint med Ole Olesen. Jansen slo ballen presist ut til Olesen, som plasserte ballen mellom beina på keeper og i mål til 2-0. Et nydelig angrep, og årets første nettkjenning for en vårens store formspillere.

I andre omgang fortsatte vi å ha grei kontroll mot Bislett, som ikke hadde fart nok til å utfordre oss langs kanten, slik de opprinnelig hadde planlagt. Den brede troppen på hele 17 mann gjorde at vi til enhver tid kunne holde et solid og friskt lag på banen. Terje Christophersen sjonglerte byttene på en god måte, og det var blant annet ekstra gledelig å se Pål Schjerven kjempe i C-lagsdrakt for første gang på to år. Samtidig fikk førsteårssenior Johan Dolve vist frem slepen teknikk i sin første kamp på midtbanen, mens forsvaret holdt Bislett på avstand selv etter at forsvarsdirigen Jon Liseth måtte ta en pause på grunn av skade. 

 

 

Er du god nok er du gammel nok: Erik Nordby spilte sin første seriekamp for året, mens Johan Dolve spilte sin første kamp på midtbanen. Begge gjorde sine saker bra i oppgjøret mot Bislett, og de beviste på hver sin måte at alder ikke er en hindring om man vil lykkes på dette nivået.

 

 

I det 64. minutt løp Ola Jansen fra forsvaret slik han pleier, men han kom for skrått til at han kunne avslutte med godfoten. I stedet spilte han over til spissmakker Mathias Falch, som i sin 100. seriekamp for C-laget nesten var litt for rolig da han ventet på en forsvarer, dro seg forbi og plasserte ballen til høyre for keeper. 3-0!

Minutter senere var det Jansens tur til å få ballen servert, men da pasningen fra Ole Olesen kom, greide han ikke å sette den mellom stengene.

- Jeg har sluttet å score, det er bare målgivende nå, sa Jansen spøkefullt.

Men kanskje var det et snev av alvor i det også, for like før slutt var han nest sist på 4-0-scoringen. Ole Olesen fikk ballen på egen halvdel, spilte vegg med Jansen, før han med en lekker piruett snurret rundt og skrudde ballen så mye opp i høyre kryss at det nesten burde vært et kryss til for å understreke hvor mye i krysset det var. Et fantastisk punktum på en fantastisk kamp!

Defensivt var vi veldig solide. De tre bak jobbet tett og godt sammen, godt hjulpet av hardtarbeidende midtbanespillere. Dessuten fikk vi det til å fungere offensivt, og 4-0 mot et lag som bare tapte 0-1 for Nordby uken i forveien lar seg høre.

Til slutt tar vi med at alltid like trivelige Bislett for anledningen stilte i helgult. Det betyr at de har stilt til kamp mot oss i hvitt, rødt, blått, grønt, gul- og svartstripede og altså helgule drakter. Ingen andre lag i 7. divisjon kan skilte med en like bred garderobe.

Dette var en veldig godt gjennomført kamp av samtlige involverte, og vi må opp på samme nivå neste mandag, for da går turen til Dælenengen, der vi møter Grüner 2. Avspark er kl.20.15. Vel møtt!