Driv - Korsvoll 5-1 (2-1)

Mjær stadion, 31.5.2014
OBOS Cup 2. runde
Dommer: Fra Bærum.
Tilskuere: 70 ifølge Driv, sannsynligvis inkludert sesongkort, for det så ikke ut til å være mer enn rundt 30.

Mål:

        1-0: Driv (Selvmål) (15.)
        1-1: Christian Poppe (37.)
        2-1: Driv (42.)
        3-1: Driv (60.)
        4-1: Driv (Str) (73.)
        5-1: Driv (86.)

Gule kort: Driv 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-5-1):

Leiv Jørgen Bakkerud

Johan Dolve - Jon Edmunn Sæter - Åsmund Aarrestad - Jon Stavnsborg

Espen André Rødnes - Jostein Eidem - Johannes Hovda - Ole-Vidar Jensen - Christian Poppe

Kjetil Kihlgren

Innbyttere:
Mathias Falch og Ole Olesen.

  

 

 

Nesten river ingen mann av hesten, og fører heller ikke til mål: Jon Edmunn Sæter med en av kampens første sjanser, der han nesten fikk stusset ballen i mål, og Jostein Eidem heller ikke rakk frem foran forsvaret. Alle foto: Mathias Falch.

 

  

  

Bomben smalt aldri

Lunten ble tent og det luktet krutt av sjansene vi skapte mot 5. divisjonslaget Driv. Dessverre hadde vertene den flaksen topplag gjerne har mot antatt svakere motstand, og dermed ble aldri cupbomben detonert på Mjær stadion. 


Cup er cup, og cup er gøy. Etter mellom 45 og 60 minutters kjøring, litt avhengig av om man fulgte NFFs veibeskrivelser (raskest) eller GPS (treigest), kom vi frem til nydelige Mjær stadion mellom 20 og fem minutter før avspark. Siden sist vi spilte her for fire år siden hadde gjengen fra Ytre Enebakk fått en moderne kunstgressbane. Etter ett drag over banen var vi klare til kamp, og optimismen var uvanlig høy foran en kamp, merkelig nok med tanke på at motstanderne våre til daglig spiller to divisjoner over oss.

 

 

 

 

 

Ingen tydelig divisjonsforskjell: Det var vanskelig å se at dette ikke var en kamp mellom to lag fra samme nivå, selv om resultatet kanskje skulle vitne om noe annet. Her presser Jostein Eidem Driv bakover på banen.

 De første fem minuttene var veldig gode. Ballen befant seg stort sett godt inne på Drivs banehalvdel, og Jon Edmunn Sæter var nær ved å styre et tidlig frispark i mål. Like etter headet en totalt upresset Christian Poppe over fra fem meters hold, og det så veldig lyst ut.

Driv kom seg etter det verste sjokket, og med sine to første angrep viste de at de ikke var så halvgærne offensivt. De fikk to mål annullert for offside, begge korrekte avgjørelser, selv om det riktignok ble blåst for feil offside på den første scoringen. Tredje gang ballen fant veien til nettet var vi ikke like heldige. En dødball ble slått inn i feltet, og i en duell med to av oss og en Driv-spiller endte det med at ballen gikk via begge våre menn og i mål. Et surt selvmål, og virkelig ikke det vi trengte. 

 

 

 

Dødballfest: Vi fikk drøssevis med dødballer. Christian Poppe var bare millimetre unna å forlenge et forsøk fra Ole-Vidar Jensen forbi keeper og i mål ti minutter før pause.

 

 

Ole Olesen kom inn midtveis i omgangen og satte sitt preg på kampen med en gang. Han skar ofte inn fra kanten, og måtte dessuten slå et titalls cornere hver omgang. Ti minutter før pause var Poppe veldig nær scoring på et frispark fra Ole-Vidar Jensen, og bare et lite minutt senere utlignet han da Jon Edmunn Sæter spilte ham fri. Poppe tok et lite steg inn i feltet og banket til. Ballen føk opp til side for keeper og i mål, og dermed var vi like langt. 1-1!

Dessverre fikk Driv inn en heldig scoring i det 42. minutt, og dermed kunne de likevel gå til pause med en knapp ledelse.

 

 

 

 


Tente håpet og lunten: Christian Poppe knaller inn 1-1 i det 37. minutt.

 

I andre omgang skapte vi så mange sjanser at man skulle tro vi spilte i 5. divisjon og at Driv spilte i 7. divisjon. Like fullt var det hjemmelaget som stod for scoringene. 3-1 kom et kvarter etter pause, og i den innlagte drikkepausen mistet vi noe av duellkraften på midten da Jostein Eidem måtte ut med en skadet tå. Vi fortsatte likevel å dominere på midten, og for en gangs skyld var vi overlegne i duellspillet de gangene ballen ikke falt ned rundt den gamle sluggeren Driv satte inn etter pause.

Christian Poppe hadde flere gode raid og skudd, og et hat trick var innen rekkevidde også i dag, men det endte stort sett i hjørnespark, samt i en lei strekk, som fort kan spolere de kommende kampen for maskinvingen. Åsmund Aarrestad, Mathias Falch og Jon Edmunn Sæter headet like over eller like utenfor etter dødballer, mens Ole Olesen kjempet seg stadig inn i feltet, men han fikk for stor fart til å kunne avslutte da han kom seg inn i feltet, og overlot ballen til nevnte Falch, som skjøt hardt, men rett på keeper. Dette var ikke vår dag foran mål, og i stedet kunne Driv øke til 4-1 på et straffespark.

 

 

 

 

 

Nøt solen og seieren: Hjemmelaget hadde en rekke solslikkende fans på tribunen, og til slutt kunne de puste lettet ut og tørke svetten. Det ble avansement, men det var bare så vidt.

 Driv fortsatte likevel å drøye når de fikk muligheten til det, for de følte seg nok ikke helt trygge på at dette skulle holde når de så hvor mange muligheter vi rullet opp. Dette er selvsagt noe overdrevet, men det er viktig å skryte av oss selv med tanke på at vi dro nedover til Ytre Enebakk med en tynn og skadeplaget tropp, og faktisk skapte mer enn nok til å vinne matchen.

Drivs eldtste spiller rundet hele forsvaret vårt med samme skuddfinte fire minutter før slutt, og med 5-1 i målprotokollen var det definitivt kjørt. Vi klarte rett og slett ikke å få ballen i mål, og det toppet seg på overtid da vår bestemann, Ole Olesen, hoppet frem på et Poppe-innlegg, kun for å se at hjemmelagets keeper dukket opp fra intet og klarte å fange ballen. 

Cupeventyret endte dermed allerede i 2. runde også i år, men vi forlater årets turnering med hevet hode, vel vitende om at vi spilte en av våre beste kamper for året i den stekende solen på Mjær stadion. Vi kom for eksempel lenger enn våre vennskapelige rivaler fra Bislett, som røk 0-18 mot Ready i 1. runde. Mandag kommer det internasjonale laget til Korsvollbanen, og da står det om poeng. Avspark er kl.20.15, vel møtt!