Frigg 3 - Korsvoll 5-4 (2-3)

Marienlyst kunstgress, 26.5.2014
5. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Jan Wahab, Elingsrud.
Tilskuere: 5.

Mål:

        0-1: Christian Poppe (14.)
        0-2: Kjetil Kihlgren (20.)
        1-2: Frigg 3 (28.)
        2-2: Frigg 3 (32.)
        2-3: Christian Poppe (41.)
        3-3: Frigg 3 (54.)
        4-3: Frigg 3 (67.)
        4-4: Christian Poppe (74.)
        5-4: Frigg 3 (80.)

Gule kort: Christian Eidsmo og Ole Olesen, Frigg 3 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Gunnar Sjølie

Magnus Jahrmann - Åsmund Aarrestad - Jon Eirik Liseth - Johan Dolve

Espen André Rødnes - Johannes Hovda - Christian Eidsmo - Christian Poppe

Kjetil Kihlgren - Mathias Falch

Innbyttere:
Lars Eriksen, Ole Olesen og Jon Stavnsborg.

  

 

 

Rotet bort ledelsen: Vi ledet både 2-0 og 3-2, men tapte til slutt 4-5. Her er midtstopper Åsmund Aarrestad i ferd med å stopp en Frigg 3-overgang. Alle foto: Johan Dolve.

 

  

  

Offsidebrøler førte til tap

To minutter på overtid utlignet Ole Olesen da han styrte en ball fra en motspiller i mål. Dommeren blåste offside, og dermed tapte vi en underholdende kamp som inneholdt alt fra et nytt Poppe-hat-trick til en straffebom og en nærmest magisk Gunnar Sjølie mellom stengene. 


I femte serierunde gikk turen til Marienlyst. Nei, turen gikk ikke til Drammen for å møte Strømsgodset, men til Majorstua for å møte Frigg 3, et lag som kom til å by på mer enn nok motstand for vår del. Vi la en smart kampplan med 4-4-2 som utgangspunkt denne gangen, og de første 22 minuttene var av høy klasse.

Etter flere tilløp til nestensjanser i åpningen, slo Espen André Rødnes et innlegg opp i hånden på en av hjemmelagets forsvarere etter omtrent åtte minutters spill. Straffe! Rødnes forsøkte seg fra krittmerket selv, men Friggs to meter høye burvokter gikk til riktig side og fikk blokkert skuddet. En kjedelig bom, men vi lot oss ikke knekke. Like etter kunne Rødnes gjort opp for bommen da han kom først på et innlegg fra venstre, men uheldigvis fikk han ikke styrt ballen på mål. I det 14. minutt lyktes vi endelig da seriedebutant Johan Dolve fikk skrudd en lur ball frem til Christian Poppe. Den raske vingen stakk fra forsvaret og satte ballen i Poppe-hjørnet til 1-0. 

Vår gamle storspiller Peder Nævestad fulgte kampen fra sidelinjen, og det rykket nok i føttene da han så hvor bra vi åpnet. Johannes Hovda og Christian Eidsmo storspilte på midtbanen og var flinke til å strø baller ut til vingene. I det 20. minutt fikk vi et frispark ute til venstre. Ballen gikk over feltet, men Magnus Jahrmann fikk hentet den før den gikk til innkast, og med et flatt og flott innlegg fant han Kjetil Kihlgren, som møtte ballen ved første stolpe og vippet den opp i nettaket til 2-0, hans første scoring denne sesongen!

Et par bytter hos begge lag gjorde at spillmønsteret vårt ble noe brutt opp, ikke minst siden vertene nå var blitt oppmerksomme på Poppes ekstremferdigheter. Da halvtimen var passert skled en av Frigg-spillerne forbi det som var av forsvarsspillere og trillet inn 1-2, og ikke lenge etter kom 2-2.

Mathias Falch kom innpå igjen etter at målscorer Kihlgren måtte ut med skade, og spissen kom til en fin avslutning etter et Poppe-innlegg. En annen innbytter, Lars Eriksen, hadde to gode skudd, før han fikk headet et langt oppspill videre til Christian Poppe, som lobbet ballen over keeper og i mål, og dermed ledet vi 3-2 til pause etter en fartsfylt og morsom omgang i det strålende sommerværet på Marienlyst.


 

 

 

 

Ust(P)oppelig: Christian Poppe var som vanlig i en klasse for seg. Her lobber han inn 3-2.

 

 

Skader på midtbaneduoen Hovda og Eidsmo kom veldig ubeleilig, for dermed var benken tom, samtidig som vi måtte omrokere en del. Det løste seg heldigvis etter hvert, men det var synd at vi ikke hadde flere spillere å hive innpå.

Gunnar Sjølie stod en kjempekamp i mål, og han vartet opp med flere gode redninger. Spesielt måten han ble stående og tok lobben fra spissen som kom alene gjennom var imponerende. Utvilsomt Sjølies beste keeperprestasjon på fem-seks sesonger. Han kunne ikke gjøre noe da 3-3-målet kom, og også 4-3-scoringen var utagbar. Forsvaret vårt ropte på offside, men dommeren ville ikke høre på dem og godkjente målet.

Frigg 3 hadde snudd kampen, men vi kom tilbake. Ole Olesen, som kom mer til sin rett da han ble flyttet ut på høyrekanten, slo en ball på tvers av feltet og over til Poppe, som med en enkel avslutning sikret sitt andre hat-trick på like mange seriekamper denne sesongen. Fyren har med det flere mål enn kamper, ikke bare i år, men faktisk i løpet av alle sine år på C-laget! Anders Hauges scoringsrekord på 14 seriemål fra 2008 ser også ut til å henge i en tynn tråd. Det store spørsmålet er om han fortsatt vil være foran Espen Schjervens målsnitt på ett mål hvert 32. minutt når serien avsluttes i september.

Kjedelig nok rotet vi bort flere dødballer i denne kampen, noe som ga Frigg 3 mange overgangsmuligheter, men da Jon Liseth fikk sjansen til å skyte i stedet for å legge inn, var han bare millimetre fra å kopiere forrige kamps drømmetreff. Mot Nordby ble det stang inn, denne gangen ble det stang ut. 

 

 

 


Godt forsøk: Lars Eriksen testet skuddfoten et par ganger før pause. Dette skuddet ble sparket ut til corner av Frigg 3s keeper.

 


Hjemmelaget tok ledelsen 5-4, nok en gang etter noe som minnet mistenkelig om offside, før Christian Eidsmo meldte seg til tjeneste igjen og ledet an i sluttspurten som ballsentral på midtbanen.

Det gikk mot tap da Poppe kjempet seg inn i feltet og kranglet ballen forbi keeper. Ballen traff en motspiller, skiftet retning og hadde kurs for mål, der Ole Olesen kom løpende og kontrollerte den inn i nettet. Frigg 3 ropte på offside, og dommeren mente at det var en god idé. Det er riktig at Olesen stod i offside da ballen gikk i mål, men den kom fra en motspiller, og han stod ikke i offside da det første skuddet gikk. Da dommeren ble konfrontert med dette ble han veldig stille. Han husker nok denne enkle regelen neste gang.

Frigg 3 vant 5-4. Med 12 poeng opp til førsteplassen er gullkampen dermed kjørt for vår del, og det betyr at vi må satse på cupen i år. Der møter vi 5. divisjonslaget Driv allerede på lørdag. Kampen går på Mjær stadion kl.17.00. Vel møtt!