Nordby - Korsvoll 9-2 (4-1)

Korsvollbanen, 19.5.2014
4. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Steinar Myhr, Årvoll.
Tilskuere: 12.

Mål:

        1-0: Nordby (13.)
        1-1: Mathias Falch (15.)
        3-0: Nordby (Str) (24.)
        3-1: Nordby (34.)
        4-1: Nordby (43.)
        5-1: Nordby (49.)
        6-1: Nordby (61.)
        7-1: Nordby (69.)
        8-1: Nordby (77.)
        9-1: Nordby (85.)
        9-2: Jon Eirik Liseth (90+1)

Gule kort: Magnus Jahrmann, Nordby 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-5-1):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Jon Eirik Liseth - Jon Edmunn Sæter - Jon Stavnsborg

Lars Eriksen - Mathias Falch - Johannes Hovda - Andreas Kjelstrup - Magnus Jahrmann

Ola Jansen

Innbyttere:
Leiv Jørgen Bakkerud og Ole Olesen (fra 45.).

  

 

 

Historisk scoring: Mathias Falch utligner til 1-1. Legg merke til smerten i Nordby-keeperens ansikt. Alle foto: Leiv Jørgen Bakkerud.

 

  

  

Sprakk nullen til Nordby

Vi gjorde noe ingen andre lag hadde klart før oss - vi scoret på serieleder Nordby. Ikke bare én, men to ganger! 


En uke etter praktkampen mot Oslo-Ørn gikk turen til Ås, der serieleder, eller skal vi si seriemester (?), Nordby ventet. Her lå det både en grusbane og en flott gressbane, der en enslig kar stod og øvde på svingen sin med en golfkølle og et par baller, samt en kunstgressbane, der vi skulle spille. På grunn av fare for regn tok vi oss ekstra god tid i garderoben, der utdelingen av A-lagets gamle treningsdresser fra de første årene i 2. divisjon førte til mye begeitring.

Lagoppstillingen før kampen vekket ikke like stor begeistring. Flere slet med skader, midtbanen fra sist kamp var fraværende, og dermed måtte flere spille ute av posisjon. Da Johannes Hovda ble skadet bare 12 minutter ut i kampen, kom Leiv Jørgen Bakkerud inn, og dermed var benken tømt. Ole Olesen satt nemlig i kø inne i Oslo, så han rakk ikke frem til pause. Johannes Blåsternes kom seg aldri på bussen.

Det var derfor ikke så overraskende at hjemmelaget tok ledelsen, selv om målet burde vært avverget. Spissen deres fikk gå opp helt upresset på et innlegg fra deres høyreside, og headingen var såpass god at den lurte seg inn bak Erik Forsén. 

Så, mine damer og herrer, kom dagens høydepunkt og største bombe på oddsprogrammet. Etter 1-0-scoringen stod hjemmelaget med 13-0 i målforskjell på årets fire første seriekamper, og selvsikre Nordby-spillere trodde de skulle få spasere inn til en ny storseier. Vel, det skulle de få lov til etter hvert, men ikke før vi for en stakket stund hadde stilnet jubelen fra hjemmefansen.

Jon Liseth slo et frispark over feltet, men ved utkanten av 16-meteren fikk Magnus Jahrmann slått ballen inn igjen på halvspretten. Andreas Kjelstrup var oppe og forstyrret en forsvarer, mens Nordbys keeper, som knapt har vært nær ballen til nå denne sesongen, heller ikke kom i kontakt med den denne gangen. Han bommet med utboksingen sin, og ballen spratt ned ved bakre stolpe. Der ventet Mathias Falch, en av 7. divisjons giftigste spillere når det kommer til returer og løse baller innenfor fem-meteren, og han fikk kastet seg rundt og hamret ballen i nettet mellom beina på en desperat forsvarer. 1-1! Vi hadde scoret på Nordby, og den tilreisende tilskueren, Kjelstrups fetter, hadde fått valuta for bensinpengene han måtte ut med for å få med seg denne kampen.

Vi tar oss tid til å nyte målet også i bildeform, for resten av referatet kommer ikke til å by på like oppmuntrende lesningen (med unntak av slutten!).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Målet gjorde at flere av hjemmelagets spillere surnet, og hadde vi holdt ut bare litt til, kunne vi med veldig mye flaks vippet dem ut av rytmen sin. I stedet fikk de straffe da Jon Liseth gikk overende i duell med en motspiller, og da den ble satt i mål, var det i realiteten kjørt. Nordby viste frem flere tegn på at de virkelig trener sammen flere ganger i uken, og de hadde en tydelig plan for hvordan de skulle spille.

Vi ble ofte stresset i eget forsvar og endte opp med å slå langpasninger uten mottagere. En av disse nådde riktignok Andreas Kjelstrup, som rykket fra nærmeste midtstopper, kun for å bli brutalt klippet ned bakfra. Smertene i hånden han landet på var enorme, kanskje ikke så rart, ettersom hånden var brukket. Nå venter 12 uker med gips, men før han fikk på gipsen, fullførte han samtlige 90 minutter - snakk om å ofre alt!

Kjelstrup hadde uflaks da han falt og brakk armen, Nordby hadde en del flaks, for sjelden har vi sett så mange baller sprette et lags vei. 3-1 kom etter at vår ellers solide keeper glapp ballen til en motspiller, mens det fjerde kom nærmere pause da et innlegg spratt via to Korsvoll-bein og fant veien til en motspiller som liggende headet inn 4-1.

Ole Olesen kom inn i pausen og tilførte løpskraft og intensitet, samtidig som vi la om til 4-4-2. Dessverre hadde Nordby også mange gode innbyttere. 5-1 kom da ballen skled av foten til opptil flere av oss da den ble forsøkt klarert, 6-1 kom på et frispark som ble tatt idet dommeren kommanderte vår begynnende mur bakover. Merkelig å la slikt passere.

Noe senere viste dommeren seg fra en bedre side da han annullerte dagens mest komiske mål. Vi inviterte til sirkus i egen 16-meter, et sirkus utelukkende bestående av klovner. Da ballen til slutt ble satt i mål, ble det heldigvis ikke godkjent, ettersom keeper hadde forlatt streken, og dermed opphevet offsiden. Godt sett av dommeren!

7-1 ble satt inn etter et innlegg fra venstre, deretter kom 8-1, før 9-1 ble dunket i mål da ballen igjen spratt Nordbys vei.

Så var det endelig tid for dagens vakreste scoring! Nordby jaget sitt tiende, men vi nektet dem tosifret. I stedet gikk Jon Liseth frem for å ta et frispark fra like over 20 meters hold etter at Ola Jansen ble lagt i bakken på vei gjennom ett minutt på overtid. Liseth tok sats og skrudde ballen over muren og opp i venstre kryss via tverrliggeren og i mål. En nydelig scoring! Keeper var ikke nærheten av ballen, og dermed gikk han vel nesten en hel kamp uten å komme i kontakt med ballen.

Flere mål ble det ikke, og dermed kunne vi kjøre hjem med en viss tilfredshet med tanke på at vi tross alt ble de første til å score på serielederen. Det er viktig å ta vare på små og fine øyeblikk som det. Neste uke skal vi prøve å score på Frigg 3. Kampen spilles mandag kl.20.15, stedet er Marienlyst. Vel møtt!