Korsvoll - Oslo-Ørn 5-2 (3-0)

Korsvollbanen, 12.5.2014
3. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Morten Nordeide, Ski.
Tilskuere: 3.

Mål:

        1-0: Christian Poppe (10.)
        2-0: Christian Poppe (14.)
        3-0: Andreas Kjelstrup (28.)
        3-1: Oslo-Ørn (48.)
        4-1: Mathias Falch (50.)
        5-1: Christian Poppe (89.)
        5-2: Oslo-Ørn (90+1)

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (3-5-2):

Erik Forsén

Jon Edmunn Sæter - Jon Eirik Liseth - Jon Stavnsborg

Christian Eidsmo - Jostein Eidem - Johannes Hovda - Magnus Jahrmann - Christian Poppe

Andreas Kjelstrup - Ola Jansen

Innbyttere:
Lars Eriksen, Mathias Falch, Ole Olesen, Espen André Rødnes og Åsmund Aarrestad.

  

  

  

Poppe-show mot Oslo-Ørn

Christian Poppe feiret C-lagscomebacket og at han har spilt i alle kretsens divisjoner med tre mål og tre poeng da Oslo-Ørn ble slått 5-2 på Korsvollbanen. 


Bang! Var det årets vakreste angrep i Oslofotballens lavere divisjoner vi var vitne til ti minutter ut i kampen mot Oslo-Ørn? Det var i alle fall like blendende vakkert som skoene Christian Eidsmo stolt viste frem før avspark, en betraktelig image-oppgradering fra de gamle Copa Mundial-grusskoene han har labbet rundt i de siste sesongene. Nå brukte han de ferske skoene til å levere en utsøkt pasning i forkant av 1-0-målet. Før han rakk det, hadde vi allerede spilt oss fint inn på de grønnsvartes halvdel, før vår Christian Poppe slo ut til sin allerede nevnte navnebror. Eidsmo la presist tilbake til dagens kaptein, som feiret det offisielle C-lagscomebacket med å banke ballen i mål. Angrepet var raskt, vakkert og presist. Etter to magre kamper innledningsvis i årets sesong skulle vi vinne!

For å ta sesonges første trepoenger la vi om til 3-5-2. Har man tre stykker som heter Jon som kan spille forsvar, deriblant bursdagsbarnet Jon Liseth, trenger man ikke flere i den lagdelen. Overtallet på midten ledet frem til det ene gode angrepet etter det andre, og i det 14. minuttet slo Eidsmo 45 grader ut i feltet, der Poppe nok en gang kom i full fart og økte til 2-0. Allerede idet dommeren blåste igang kampen var dette en stor dag for Poppe, som med denne opptredenen nå har spilt i alle Oslo fotballkrets' divisjoner. Med to mål, ble det en enda større dag, og flere mål skulle det bli.

I likhet med oss kom Oslo-Ørn til kampen med null poeng. De har riktignok møtt antatte topplag til nå, så det var ingen dårlig motstander vi stod overfor. Likevel måtte rovfuglene fra Torshov, som etter sigende måtte bytte ut store deler av stallen foran årets sesong, finne seg i å være byttet denne kvelden.

Da vi nærmet oss halvtimen smalt det igjen, og dette målet stod ikke tilbake for de to første. Denne gangen var det Ola Jansen som kom seg løs på høyresiden, før han slo hardt inn mot første stolpe, der spissmakker Andreas Kjelstrup møtte ballen perfekt og plasserte den ved nærmeste stolpe, under keeper og i mål. Candy King kom aldri skikkelig igang på grunn av skader i fjor, med denne scoringen åpnet han målkontoen allerede i sin første seriekamp for året. Dette lover bra! Kanskje var det den uformelle utdelingen før kampstart, der han fikk den tre år gamle plaketten som viser at han har spilt 50 kamper for C-laget, som gjorde at han var ekstra pigg i dag?

Det kunne fort ha blitt flere mål før pause. Lars Eriksen la ut på et par gode løp, og det aller beste sendte ham alene igjennom idet vi bikket 45 spilte minutter. Da blåste dommeren av, og vi gikk til pause med 3-0 i stedet for 4-0.

Vi er kjent for å slippe inn mål som kommer etter grove personlige feil eller komiske misforståelser, det er nærmest blitt en vane. Kun tre minutter etter pause traff et frispark en umarkert Oslo-Ørn-spiller i ryggen, og ballen lurte seg over streken og i mål. Heldigvis viste vi styrke ved å svare umiddelbart, attpåtil med et skikkelig dødballmål. En flott corner fra sesongdebutant Ole Olesen ble løftet inn i feltet, der Mathias Falch viste ørnene hvilken fugl som flyr høyest da han stanget inn 4-1 med en kontant heading. 

Vi rullerte bra på laget i dag, og samtlige utespillere minus en halvskadet Johannes Hovda spilte rundt 60 minutter. Det var godt å ha en stor og bred kamptropp, og det er ingen tvil om at den samme troppen sannsynligvis hadde sikret oss poeng i de to første kampene. Til tross for flere bytter skortet det ikke på sjanser. Vi hadde minst et tosifret antall forsøk i andre omgang. Jon Edmunn Sæter ble med opp og sendte av gårde et fint skudd, vi fortsatte å komme oss rundt på begge kanter, og Christian Poppe kunne alene ha løpt inn tre-fire nye mål. Ett minutt før slutt sikret han hat-tricket sitt, da Mathias Falch forlenget et innlegg fra Lars Eriksen, og Poppe satset på kraft og moste ballen i mål.

Oslo-Ørn fikk en unødvendig redusering da vi ble litt for slappe. Planen vår var å vinne begge omganger, og da Ole Olesen ble sendt alene gjennom trodde vi at vi skulle greie det, men da blåste den ellers meget gode og hyggelige dommeren av. Dermed endte det 5-2, og årets første serieseier var sikret! Samtlige spillere leverte på et solid 7. divisjonsnivå, og det gjelder å opprettholde den gode formen, for neste uke reiser vi ut av byen og til Nordby (ikke spilleren, laget) for å møte årets serieledere. Kan vi klare å påføre Nordby årets første tap? Svaret får du på Nordby kunstgress mandag om en uke kl.20.15. Vel møtt!