Mercantile - Korsvoll 1-0 (0-0)

Abildsø kunstgress, 5.5.2014
2. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Steinar Jarkvam, Bækkelaget.
Tilskuere: 4.

Mål:

        1-0: Mercantile (49.)

Gule kort: Gunnar Sjølie, Mercantile 3 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Leiv Jørgen Bakkerud - Jon Stavnsborg - Martin Strandenæs - Fredrik Ervik

Magnus Jahrmann - Simen Dyb Berg - Jostein Eidem - Kjetil Kihlgren

Håvard Hansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Jonas Evensen og Gunnar Sjølie.

  

  

  

Ingen sjanser mot Mercantile

Det nærmeste vi kom mål i andre serierunde var et innlegg som gikk i tverrliggeren. Slikt blir det ikke mål av, og da blir det heller ingen poeng, selv ikke i 7. divisjon. 


Abildsø kunstgress er en av byens merkeligste baner. Fraværet av gummikuler på grunn av det rike fuglelivet i disse traktene gjør den glatt og rar, og en yndet destinasjon for turgåere som liker litt hverdagslig slapstick før kveldsmaten. Det tok ikke lang tid før de første spillerne lå og kavet på den grønne skøytebanen, og forbipasserende humret godt før de gikk videre. Dette var nemlig ikke en kamp for historiebøkene, og virkelig ikke noe å se på.

Mercantile slo oss 3-2 i vinter og startet best også denne kvelden, før vi hadde en grei periode på fem minutter, der Magnus Jahrmann skjøt 15 meter over mål og Mathias Falch ble snytt for årets klareste straffe da han ble klippet ned inne i hjemmelagets felt. Vi spilte ikke veldig bra etter dette, og det gjorde vel egentlig ikke hjemmelaget heller. Forskjellen var at de med jevne mellomrom greide å spille seg til opplagte scoringsmuligheter, mens det nærmeste vi kom var et innlegg fra Leiv Jørgen Bakkerud som traff tverrliggeren. 

Det er ikke ofte en kamp i Oslofotballens lavere divisjoner ender 0-0, så det var ingen tvil om at det måtte komme minst ett mål også i denne kampen. Det kom et par minutter pause, da et innlegg fant en offsideplassert spiss som headet ballen i mål. Mercantile skapte nok av sjanser til å score flere mål, men det var like fullt kjedelig at det som viste seg å bli den avgjørende scoringen skulle vært annullert.

Vi hadde noe bedre kontroll i andre omgang og prøvde å spille oss frem på banen, men det endte som regel med snubling, mislykkede driblinger eller innkast til Mercantile. Vi vant for få dueller og andreballer, og forsøket på lange fremspill stoppet ofte i Mercantiles midtbaneledd på grunn av manglende høyde på oppspillene.

"Det er så typisk at det blir 1-1 nå," sa Mercantiles ene midtstopper midt i et tungt returløp etter å ha sett lagkameratene sine brenne en av mange store sjanser til å punktere kampen. Men nei da, på visse områder skiller virkeligheten seg fra FM, for vi hadde ikke så mye å by på annet enn to løse langskudd som dalte ned på hundejordet bak banen, og dermed endte det med 1-0 og hjemmeseier.

Målet vårt om å score i hver kamp denne sesongen røk dermed 5. mai. I fjor røk vi derimot allerede i mars, og vi tapte dessuten de to første seriekampene da også, så noe alt er ikke bekmørkt ennå.

Stor takk til de som tok seg tid til å bli med på bortekamp denne mandagskvelden, og takk til Dokken som lånte oss 12 røde drakter, slik at vi slapp å spille i vester!

Neste seriekamp går hjemme mandag om en uke. Da møter vi Oslo-Ørn, et annet lag som har startet sesongen med to strake tap. Møt opp på Korsvollbanen kl.20.15 og hei oss frem til seier, vel møtt!