Korsvoll - Akerselva 2-2 (1-0)

Korsvollbanen, 22.4.2014
Treningskamp
Dommer: Abbas Dini, Skeid.
Tilskuere: 7.

Mål:

        1-0: Mathias Falch (32.) 
        2-0: Lars Eriksen (78.)
        2-1: Akerselva (83.) 
        2-2: Akerselva (89.)

Gule kort: Robin Gjertsen 2 stk, Johannes Blåsternes, Akerselva 2 stk.
Røde kort: Robin Gjertsen.


Korsvoll (3-4-3):

Erik Forsén

Robin Gjertsen - Åsmund Aarrestad - Magnus Jahrmann

Håvard Hansen - Christian Eidsmo - Johannes Blåsternes - Espen André Rødnes

Lars Eriksen - Ola Jansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Amell Basic.

 

 

 

 

 

Krampeaktig: Det var noe krampaktig over spillet vårt mot Akerselva, men så måtte da også Christian Eidsmo ut med krampe da det gjenstod seks minutter, slik at Akerselva fikk avslutte i overtall. Alle foto: Thomas Arnulf.

 

 

  

  

På dypt vann

Akerselva helte kaldt vann nedover nakken vår da de utlignet minuttet før slutt i generalprøven foran mandagens seriestart. 

 
Hva hjelper det med relativt gode spillere, en form for taktikk, treninger om vinteren og selveste Christian Poppe tilbake i stallen når pasningene og oppmøtet ikke holder?

Spørsmålet er alvorlig ment. For det er mange sterke ledd i årets C-lagsstall. Men fotball er fotball. Det er samspillet som må bære. Og da må man stille til kamp.

Til tirsdagens generalprøve mot det trivelige 8. divisjonslaget Akerselva var det kun ni spillere fra C-lagsstallen som dukket opp. Kampen starter likevel med mye godt spill fra vår side, og allerede etter et drøyt kvarter befester oppgjøret sin status som vennskapskamp da Håvard Hansen bytter lag for at gjestene, som allerede har fått skadet to spillere, skal være fulltallige.

 

 

 

 


Bosnisk debutant: Prøvespilleren Amell Basic kom inn da Håvard Hansen byttet lag, og den angrepsvillige bosnieren kom godt fra debuten sin.
8. divisjonslaget Akerselva viser tidlig at de ikke har all verden å komme med, men heller ikke vi greier å etablere noen særlig form for spill. Vi sliter med å spille oss ut av eget forsvar, og går oss fast gang på gang idet vi skal angripe. Fremdriften er der, men flertallet av angrepene våre, og dermed også helheten, er uten fokus - vi får aldri helt grep om hva vi vil med ballen. Påfallende utdaterte ideer trekker også ned. Hverken sleivete og uadresserte langpasninger eller 3-4-3 har vært særlig på dagsorden i den moderne fotballen den siste tiden.

Men noen ganger glimter det til. Som når Christian Eidsmo slår en fin gjennombruddspasning over til høyre, der Mathias Falch skjærer inn og tar Akerselvas keeper på feil fot idet han legger ballen i høyre hjørne til 1-0. Og når Lars Eriksen slår vakkert inn til Ola Jansen, som dessverre skyter over på åpent mål.

Johannes Blåsternes er fantastisk når han får vendt opp på midten og vridd spillet, og nevnte Jansen lyser i alt han gjør, også når han flyttes ned på midtbanen - han får bare for få gode baller å briljere med.

 

 

 

 

 

På hæla: Johannes Blåsternes klarerer en Akerselva-corner med hælen, ikke så rart, ettersom vi var på hæla store deler av kampen.

 


Heller ikke i andre omgang greier vi å få til det helt store, men alle som er med skal ha honnør for å gjøre et ærlig forsøk. Likevel er det ingen tvil om at en lederskikkelse som også kan starte angrep bakfra, som Thomas Arnulf, som må følge kampen fra sidelinjen grunnet skade, er savnet i det bakerste leddet.

Robin Gjertsen er uheldig og får sitt andre gule da han klipper ned en av de grønnkledde angripere, men de vennlige gjestene takker for lånet av Håvard Hansen ved å la oss fortsette med elleve mann. Samtidig sender de straffen skyhøyt over mål, og når Mathias Falch minuttet etter slår gjennom Espen André Rødnes, som fra venstresiden plasserer ballen trygt nede i motsatt hjørne til 2-0, tror vi at vi har sikret seieren.

Akerselva er nemlig ikke av de dypeste elvene, men vi sliter likevel med å holde hodet over vannet. Banens bestemann, Akerselvas midtbaneelegant, med en spillestil som ville gjort ham til en stor stjerne på 70-tallet, drar til fra 25 meter og klistrer ballen i venstre kryss. Dermed er det kamp igjen.

 

 

 

 

Røde-Robin: Gjestespiller Robin Gjertsen fikk se det røde mot Akerselva, men de grønne gjesten ga ham grønt lys til å fortsette.
Vi er på dypt vann, og det blir ikke bedre da Christian Eidsmo må forlate banen med krampe. Vi må avslutte i undertall, og minuttet før slutt utligner bortelaget da vi roter bort ballen utenfor 16-meteren, og et raskt innlegg finner en umarkert spiller. Markeringen er et generelt problem, og noe vi absolutt må jobbe med fremover.

Dermed ender generalprøven 2-2. En hyggelig kamp mot et hyggelig lag, men dessverre ingen stor forestilling. Vi renner over av gode ideer som sjelden blir skikkelig forløst. Spill ut på kant og ball på fot er velkjente ideer publikum kan smile av. Men de jubler ikke skikkelig før det skjer noe uventet med dem. Og det skjer litt for sjelden. Dermed kan oppkjøringen oppsummeres med tre seiere, en uavgjort og fem tap, 19-28 i målforskjell, tre røde og tolv gule kort.

Det er mange skjær i skjøen i denne kampen. Vi greier oss, men det spørs om de fem tilskuerne syntes det er verdt turen.

Terningkast 4.