Korsvoll - Kråkstad 1-2 (1-1)

Korsvollbanen, 28.4.2014
1. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Roy Lund, Romsås.
Tilskuere: 9.

Mål:

        0-1: Kråkstad (32.) 
        1-1: Lars Eriksen (43.)
        1-2: Kråkstad (64.)

Gule kort: Christian Eidsmo, Kråkstad 3 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Magnus Jahrmann - Jon Edmunn Sæter - Jon Eirik Liseth - Jon Stavnsborg

Christian Eidsmo - Johannes Blåsternes - Jostein Eidem - Espen André Rødnes

Lars Eriksen - Mathias Falch

Innbyttere:
Johannes Hovda, Kjetil Kihlgren, Magnus Olsen og Åsmund Aarrestad.

 

 

 

 

 

Skuffet: Johannes Blåsternes fikk en stor mulighet til å redde ett poeng et stykke ut i andre omgang, men han måtte skuffet konstatere at skuddet hans ble blokkert. Alle foto: Medieavdelingen

 

 

  

  

Seriestart

Kråkstad, laget som kom sist i sin 7. divisjonspulje i fjor, stakk av med alle poengene i serieåpningen mandag kveld. 


"Nå er serien klar igjen..." 

De vakre linjene fra Korsfarernes nasjonalsang dundret ut av høyttalerne i både biler, stereoanlegg og diverse russebusser på Korsvoll og omegn i timene før kampstart. Endelig var det duket for seriestart i 7. divisjon igjen, syv måneder siden forrige gang det ble kjempet om poeng på Korsvollbanen.

Etter en mager oppkjøring med mye varierende spill og dårlig oppmøte var det godt å se at det ikke var noe å utsette på oppmøtet! Hele 15 mann stilte til match, deriblant bursdagsbarnet Espen André Rødnes, som selvsagt var kaptein, og som vant den første duellen i oppgjøret da han valgte å bli stående med den deilige aprilsolen i ryggen fremfor å ta avspark.

Våre gjester fra Kråkstad fikk dermed begynne med ballen, og usikkerheten de viste i åpningsminuttene ga oss håp om en fin fotballkveld, dette var tross laget som kom helt sist i sin 7. divisjonsavdeling i fjor - med kun åtte poeng og et hederlig uavgjortresultat som beste prestasjon på bortebane.

I dag var det vi som spilte som et bunnlag. Vi slet med å treffe medspillere, klarte de med en kombinasjon av tøft duellspill og lange baller å ta styringen i kampen. Planen vår var å korte ned avstandene mellom lagdelene, men assistent Terje Christophersen, som var tilbake på linja i anledning seriestarten, måtte konstatere at forsvaret sank dypere og dypere og at midtbanespillerne dermed fikk et altfor stort rom å dekke på midten. Ikke traff vi hverandre med pasningene heller.

Erik Forsén hadde to fine inngripener da Kråkstad-spillerne fikk avsluttet, mens Mathias Falch kom til vår første sjanse da han dro til på halvvolley fra 25 meter. Ballen føk en halvmeter til side for mål. Jon Liseth hadde et fint frisparkforsøk fra omtrent samme hold, men gjestenes storvokste keeper kom seg over og fikk stoppet skuddet.

I det 32. minutt tok de rødkledde gjestene ledelsen da spissen deres lekent lobbet ballen over keeper og i mål. 

Vi hang ikke sammen, men Lars Eriksen greide likevel å avslutte ett av få gode angrep, men dessverre ble det velplasserte skuddet blokkert. To minutter før pause skulle han likevel få målet sitt, da 22-åringen Espen André Rødnes slo en flott corner fra høyre. Eriksen kom først på det lave innlegget og styrte ballen i mål til 1-1. En viktig redusering og en flott avslutning på en 45 minutter, eller nærmere bestemt 44.57 traurig fotball.

 

 

 

 

 

Friskt innhopp: C-lagstrenerne børstet støv av Magnus Olsen like før kampstart, og en voldsom støvsky la seg over banen like før veteranen entret banen etter pause. D-laget serieåpnet for øvrig på den lille grusbanen omtrent samtidig.

 

 


Om det var bortelaget som la seg dypere eller om det rett og slett var vi som greide å flytte opp etter pause, skal vi ikke si sikkert, men vi var i alle fall langt bedre etter hvilen. Midtbanen fikk flere baller å jobbe med, og Magnus Olsen hadde flere gode involveringer da han kom inn på kanten. 

Stemningen på benken steg i takt med det gode spillet, og fansen fikk troen på seier. Så, midt i vår beste periode, scoret selvfølgelig Kråkstad igjen. Et frispark ble stusset videre til en umarkert spiller, som uten problemer kunne styre ballen i mål til 2-1.

Vi fikk ha mye ball resten av kampen, men vi klarte sjelden å gjøre noe konstruktivt med den. Vi gikk oss ofte inn i trøbbel ute på venstresiden, mens en stort sett ledig Olsen, nå på høyre, aldri fikk ballen igjen. Oppspillene ble altfor lave og altfor korte, slik at de aldri nådde frem til spillere i blå drakt. 

Johannes Blåsternes fikk en stor mulighet til å utligne etter et innlegg, men keeperen kom seg ned og fikk parert det lave skuddet. I sluttminuttene var det fullstendig kaos i Kråkstads felt ved et par anledninger, men samtlige situasjoner og dødballer endte med at de fikk klarert. Kråkstad drøyde og drøyde, før kampen ble blåst av uten overtid.

Uavgjort hadde nok vært et rettferdig resultat, men 1-2 var uansett virkelig under forventet standard i det som faktisk var den 250. C-lagskampen gjennom tidene, alle matcher inkludert. Ikke all verden til jubileum med andre ord. Torsdag møter vi Dinamo Damefallet til treningskamp, og da skal vi først og fremst jobbe med pasningsspill og plasseringer. Neste mandag er det ny seriekamp, da skal vi spille borte mot Mercantile, som fikk en enda verre start enn oss, ettersom de tapte 0-6 borte mot Nordby. Kampen mot den doble NM-mesteren går på Abildsø kunstgress kl.20.15. Vel møtt!