Korsvoll - Bøn 5-2 (3-1)

Korsvollbanen, 9.4.2014
Treningskamp
Dommer: Abbas Dini, Skeid.
Tilskuere: 2.

Mål:

        1-0: Ola Jansen 
        2-0: Ola Jansen
        3-0: Jostein Eidem 
        3-1: Bøn 
        4-1: Christian Poppe 
        4-2: Bøn 
        5-2: Christian Poppe 

Gule kort: Bøn 1 stk.
Røde kort: Ingen (Bøn 1 stk tvunget bytte).


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Leiv Jørgen Bakkerud - Jon Liseth - Jon Edmunn Sæter - Sondre Skjelvik

Håvard Sæle - Jostein Eidem - Johannes Blåsternes - Christian Poppe

Mathias Falch - Ola Jansen

Innbyttere:
Lars Eriksen.

 

  

  

Banket BØNder i byen

Etter en mager og skuffende fotballvår rent mål- og sjansemessig løsnet det endelig da vi fikk besøk av Bøn fra Øvre Romerike. 

9. april er historisk sett en populær dag når det kommer til å besøke Oslo, men onsdagens motstander Bøn hadde langt hyggeligere hensikter enn gjengen som kom i 1940. Bøn kommer fra Eidsvoll-traktene, og mens nabobygdingene feirer grunnloven, er det et annet jubileum som står høyest blant Bøn-folket. Bygda feirer nemlig 200 år i år, og som ikke det var nok, feirer idrettslaget 100 år også. Foran årets sesong lå senioravdelingen brakk, men da mannen bak våre mangeårige vennskapelige rivaler Bislett, Chris Worsfold, flyttet til Jessheim, fikk han raskt sving på klubben. 4. januar var han eneste mann i stallen, nå råder han over en bred og fin tropp med ulik erfaring, og som en del av 100-årspakken inngår både spill i 9. divisjon og et dobbeltmøte med oss. 

Første kamp gikk altså på Korsvollbanen, returmøtet vil gå på Bøns nydelige gressbane til sommeren.

Når seriestart nærmer seg kryper også Ola Jansen ut av innebandyhallene og ut på fotballbanen, og Kjelsås-gutten gjorde seg raskt bemerket mot Bøns ikke altfor samspilte forsvarsfirer. Etter en grei innledning fikk vi etter hvert sving på angrepsspillet. Johannes Blåsternes, vår mest kreative midtbanespiller denne våren, slo ut til Christian Poppe. Jansens bevegelighet foran mål var utslagsgivende da han snek seg inn på bakre stolpe og møtte Poppes harde innlegg med en kontrollert avslutning. 1-0!

Marius Andersson, dessverre langtidsskadet, var på plass på tribunen, og klubblegenden klappet uhemmet da Jansen snappet opp en feilpasning like ved midtsirkelen, løp fra forsvaret og trillet ballen til side for keeper til 2-0. Når var sist den raske spissen scoret to mål i samme kamp, for ikke å si i samme omgang? La oss håpe storformen fortsetter!

Bøn hadde flere gode spillere, men de trenger nok enda et par uker på treningsfeltet sammen før alle kombinasjonene sitter. Spissen deres ga oss hodebry et par ganger, men navnebrødrene Jon Liseth og Sæter hadde stort sett grei kontroll. Holter-innleide Håvard Sæle bidro fint mot spillere fra hjemtraktene, mens debutant Sondre Skjelvik på venstrebacken opptrådte ganske likt som Jørgen Skjelvik gjør i Rosenborg. Alt så bra ut, og 3-0 kom da også til slutt etter et hjørnespark, der Poppe fikk lagt ballen ned til Jostein Eidem, som styrte sitt tredje cornermål for året i mål. Bøn reduserte etter en misforståelse mellom Jon Liseth og keeper Erik Forsén, og vi gikk dermed til pause med en fin 3-1-ledelse.

I andre omgang slet vi med å spille sånn som vi ble enige om, og vi fikk litt hjelp fra dommeren da Bøns kaptein ble tvunget til å sette seg på benken etter et par episoder på midten. Gjestene hadde likevel et ess i ermet, og de hev innpå en lokal versjon av Roman Pavljutsjenko, som var i stand til å skape trøbbel for forsvarsfireren vår på egenhånd.

Heldigvis har vi også spillere som kan skape trøbbel for hvem som helst. Johannes Blåsternes kan skape trøbbel på mange måter, men i dag var han heldigvis mest opptatt av å spille ball, og da satt også de fine stikkerne og crosserne. Et stykke ut i omgangen slo han en flott ball gjennom til Christian Poppe, som scoret sikkert og økte til 4-1. 

"Poppe scorer ikke bare ett mål i en sånn kamp," sa Marius Andersson på sidelinjen, og han fikk rett.

Bøn reduserte først, før Poppe og Jostein Eidem byttet om på rollene fra sistnevntes scoring, slik at Poppe kunne styre inn 5-2 like før slutt.

Spesielt første omgang var god mot Bøn, og om vi fortsetter å levere på samme nivå i de siste kampene før seriestart, bør vi være i rute når alvoret begynner 28. april. Vi takker Bøn for en flott og hyggelig kamp, ønsker dem lykke til med seriespillet og gleder oss til returmøtet til sommeren!