Korsvoll - Mercantile 2-3 (1-2)

Vallhall, 1.2.2014
Treningskamp
Dommer: Stein Langrusten, Skjetten.
Tilskuere: 1.

Mål:

        0-1: Mercantile (15.)
        1-1: Håvard Hansen (31.)
        1-2: Mercantile (42.)
        1-3: Mercantile (73.)
        2-3: Jostein Eidem (90+2)
        
Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Christian Karlsrud

Henrik Lorentzen - Oscar Karlsrud - Petter Harsem - Jon Edmunn Sæter

Magnus Olsen - Ole-Vidar Jensen - Håvard Sæle - Robin Gjertsen

Jostein Eidem - Mathias Falch

Innbyttere:
Jonas Evensen og Håvard Hansen.

 

 

 

Fant ingen åpninger: Vi spilte oss knapt til en eneste sjanse i årets første kamp.

 

  

Sjansefattig start på det nye året

Vi hadde knapt en eneste sjanse etter åpent spill, men to dødballmål sikret et hederlig tap mot den hyggelige gjengen fra Mercantile. 

Etter å ha trent ukentlig siden den første uken i januar regnet vi med å kunne stille uvanlig godt rustet til sesongens første treningskamp. Vi hadde fått plass i digre Vallhall, en arena som vanligvis ikke huser kamper for lag av vårt kaliber, det var bare et problem - nesten ingen av de som hadde vært med på treningene, kunne eller ville være med.

 

 

 

Debutant: Henrik Lorentzen har trent med oss de siste ukene, og mot Mercantile fikk han sin debut. Høyrebacken gjennomførte en fin kamp, hans første på full bane på flere sesonger.

 


Det ble likevel stablet en flott tropp på beina, der høyreback Henrik Lorentzen var den eneste uten tidligere C-lagserfaring. Den ene tilskueren i Vallhall noterte seg nok ellers et par små ting da han så lagoppstillingen. 
Jostein Eidem fikk nemlig sjansen på topp, mens Årets spiller 2013 Jon Edmunn Sæter var trukket ut på backen for å gi plass til Petter Harsem, som til daglig studerer i Australia. Ved siden av dette merket han seg nok at vi stilte i rødt for anledningen, ettersom de tidligere cupvinnerne i Mercantile hadde blåhvite drakter, noe som stod dårlig til våre blå hjemmedrakter og hvite bortedrakter. 

De første minuttene viste at Vallhall er en stor bane med mye rom, ikke minst når det er to 7. divisjonslag som møtes der utenfor sesong. Etter en oppløftende start tok gjestene mer og mer over, og Mercantile utnyttet kommunikasjonsproblemer i vår bakre firer da de gikk opp til 1-0 etter omtrent et kvarters spill, og de hadde også et par ganske farlige skudd som keeper Christian Karslrud heldigvis hadde kontroll på.

 

 

 

God igangsetter: Christian Karlsrud var flink til å spille ut raskt og kort bakfra.Da rundt halvtimen var spilt nærmet vi oss gjestenes mål, og forsvaret deres måtte ty til ulovlige midler. Magnus Olsen hadde lyst til å skyte, men da han så at ingen markerte Håvard Hansen, la han i stedet en fin ball over til nordlendingen, som enkelt plasserte den i mål til 1-1. Hansen har dermed scoret i sesongens første C-lagskamp i to år på rad.

Vi kom oss noe etter målet, men klarte utrolig nok ikke å utnytte gigantiske muligheter som da vi kom tre mot to og enda verre - fire mot to. Vi må rett og slett bli bedre på å ta valg.

Mercantile fikk et mål til før hvilen, men vi ga ikke opp og ble enige om å kjøre på etter pause. Det ble med praten, og da Mercantile gikk opp til 3-1 virket det temmelig kjørt. Jostein Eidem reduserte til 2-3 da han kom først på et hjørnespark fra Olsen to minutter på overtid, men det var for sent.

Med unntak av ett langskudd og en slapp avslutning fra Ole-Vidar Jensen, hadde vi ikke en eneste avslutning på mål utenom de to dødballmålene. Det er altfor svakt, og vi har et stykke igjen før vi kan si oss klare for seriestart. Nå gjenstår et par uker med trening, før vi får et ufrivillig opphold på noen uker frem til midten av mars, da Korsvollbanen forhåpentlig er klar for fotball igjen.

 

 

 


Dagens Korsvoll-spiller: Håvard Sæle viste tidlig at han har vokst som spiller etter å ha spilt sentralt i banen den siste sesongen, og han var særdeles god til å vri spillet. Han ga alt i duellene og gjorde en god figur på midtbanen, selv om heller ikke han greide å slå den siste avgjørende pasningen når det gjaldt som mest.