Fasit og lukevinnere 2013

Fasit og oversikt over lukevinnere i C-lagets julekalender 2013.

24. desember - finale:

Siden 1. desember er totalt 23 konkurranser arrangert, og det er blitt kåret en vinner i 22 av dem. Alle lukevinnere mottok en premie og et lodd til den store kalenderkonkurransen, der premien er å lede C-laget for en dag i 2014.

Foran trekningen av hvem som skulle bli kåret til sammenlagtvinner i 2013 lå Simen Dyb Berg inne med tre lodd, mens Andreas Lausund, Jan Fredrik Strandlie Breivik, Marius Andersson og Ulrik Anderssen alle inne med to lodd hver. Ina Marie Brekke, Christian Andersson, Christian Wold, Andreas Løvstad, Stig Markus Hovdal, Andreas Kjelstrup, Jon Liseth, Anders Jerkø, Siw Bohlin, Johannes Blåsternes, Bastian Fjeld og Øystein Hjelle Bondhus alle hadde ett lodd hver.

Etter trekningen ble det klart at SIMEN DYB BERG får den store æren av å lede C-laget i en treningskamp ved en passende anledning. Vi gratulerer Simen (23) med seieren og ønsker ham og alle andre som har fulgt kalenderen en riktig god jul!

 

 

 

23. desember:

SPØRSMÅL: Konkurransene her i kalenderen kan være vanskelige som en bortekamp mot serielederen i september, så i dag gjør vi det derfor særdeles enkelt. Det nærmer seg jul, og vi er derfor ekstra gavmilde. Dagens vinner får to lodd i hatten til morgendagens trekning av årets kalendervinner! Alt du trenger å gjøre er å kommentere eller like bildet som legges ut på C-lagets Facebook-side i løpet av dagen, eller sende inn en melding med navnet ditt på.

 

 

FASIT: Simen Dyb Berg (23) vant trekningen av to lodd til morgendagens finale.

 

 

22. desember:

SPØRSMÅL: Det finnes flere former for kampmat. Foran bortekampen mot Jardar 2 i 2008 stilte for eksempel Andreas Kjelstrup med en godtepose, noe som raskt ga ham hvilke kallenavn?

A) Kong Harald/Gåtekongen
B) King Kong/Gorillakongen
C) Candy King/Godtekongen

 

FASIT: Andreas Kjelstrup kalles Godtekongen, og han ble artig nok selv trukket ut som vinner av et måltid bestående av Åsmunds kampmat en gang i 2014.

 

 

 

 

21. desember:

SPØRSMÅL: (Bildeoppgave) Ingen julekalender uten en hvor-er-ballen-oppgave. C-laget skjøt mye i år, men traff ikke alltid mål. Klarer du å se hvor Erik Nordbys skudd er på vei? Gjemmer den seg bak adidas' +Teamgeist League, verdens beste matchball noensinne, den klassiske røde og hvite ballen med VM 2006-designet, A, B, C, E eller D?

 

 

FASIT: INGEN svarte riktig. Den ekte ballen gjemte seg nemlig bak alternativ C. Premien ville vært en fotball (ikke en rød ball, men en ball som er nesten like bra).

 

 

 

 

20. desember:

SPØRSMÅL: Oslo Ørn og Ørn Kristiania har begge en fugl i navnet og logoen sin. Kråkstad kommer fra tettstedet Kråkstad i Ski, og navnet har vært i bruk siden middelalderen. Navnet kan komme av mannsnavnet Kraki eller Krake, og det spekuleres også i om stedet kan være oppkalt etter elven som renner der. De fleste vil derimot tenke på en fugl når de hører navnet Kråkstad. Hvilken?

A) Gribb.
B) Kråke.
C) Måltrost.

 

FASIT: Jan Fredrik Strandlie Breivik så linken mellom kråker og Kråkstad og vant en norsk landslagsdrakt.

 

 

 

 

19. desember:

SPØRSMÅL: Dagens bilde spiller på dobbeltbetydningen i det engelske ordet keeper, som i denne sammenhengen kan bety både målvakt og et kjæresteemne en pike burde ta vare på om hun først har kapret en av disse karene. Det er likevel ikke sikkert alle jenter vil være enige i påstanden. Hva kunnekeeper blitt erstattet med?

NB! I dag kan flere av alternativene godkjennes.

A) Boy
B) Player
C) Loser

 

FASIT: Med en god begrunnelse kunne alle svar godkjennes i denne luken: If your boyfriend looks like this, he's probably a boy/player/loser. Johannes Blåsternes ble trukket ut som vinneren av treningsutstyr som kan være nyttig om man er en keeper, ettersom det kan brukes både under målvaktstrening og for å imponere damene.

 

 

 

 

18. desember:

SPØRSMÅL: Korsvoll C Mythbusters har allerede avslørt en myte. Ved å kartlegge C-lagsspillernes bevegelser ved en bestemt form for dødballsituasjon kom de frem til at et berømt utsagn umulig kunne stemme. Skjønner du hvilket utsagn det er snakk om ut fra bildet litt lenger ned på siden (klikk deg inn på luken for å se bildet)?

A) Corner er mål.
B) Frispark er mål.
C) Innkast er mål.

 

FASIT: På det aktuelle bildet stod Gunnar Sjølie bak mål, og det ble dermed bevist at corner ikke alltid er mål. Andreas Lausund skjønte det og ble trukket ut som vinner av en ekte fotball.

 

 

 

 

17. desember:

SPØRSMÅL: Gunnar Sjølie ble nok temmelig rød, både i toppen og på huden der ballen traff, da Panzer-spissens skudd gikk i hendene hans. Reinsdyret Rudolf er ikke rød på hendene, men han er rød på ... ?

 

FASIT: De fleste visste at Rudolf er rød på nesen, og etter trekningen var det til slutt Siw Bohlin som stakk av med en kjempestilig treningsgenser.

 

 

 

 

16. desember:

SPØRSMÅL: Hvor mange år er det mellom den yngste og eldste spilleren som var på banen for C-laget i år (vi runder opp til nærmeste hele år)?

A) 20 år.
B) 25 år.
C) 30 år.

 

FASIT: Ulrik Anderssen har hatt realfag på skolen og klarte å regne ut at det er 25 år mellom Erik Nordby og Ardit Dobroshi, og han vant med det en treningsskjorte og en pose julemarsipan.

 

 

 

15. desember:

SPØRSMÅL: Å treffe mål er ikke så altfor vanskelig om man har greit med kraft i beina og få hindere i veien, og det er derfor de fleste fotballag veler å stille med både forsvarsspillere og målvakter. En normal fotballbane har bare to mål, men hvilket av de følgende stedene kan man finne opptil flere hundre mål? 


A) Solen.
B) Action 22.
C) Læreplaner

 

FASIT: Kalenderkomiteen så for seg alternativ C, læreplaner, som riktig svar, men måtte også godkjenne alternativ A, solen, ut fra følgende begrunnelse: Solens overflateareal er på 6,0877*10^12 kvadratkilometer, noe som tilsvarer omtrent 6087699999999990 mål. Begge svar ga dermed deltagerne et lodd i trekningen, der Ulrik Anderssen til slutt ble den heldige vinneren av Football Manager 2014. 

 

 

 

14. desember:

SPØRSMÅL: Klarer du å se hvem som var inne på Korsvollhuset for å riste og kjenne på gavene? (Bilde med en spiller reflektert i speilet.

 

FASIT: Hvem hadde listet seg inn på Korsvollhuset? Riktig svar var Peder Nævestad, og det så Marius Andersson, som vant en shorts og et par myke fotballstrømper.

 

 

 

13. desember:

SPØRSMÅL: Predikant er 7 fans unna å ha 300 likes på Facebook. 

Korsvoll C er 28 fans unna å ha 100 likes.

Klarer du å hjelpe både bandet og laget med å nå målene de har satt seg? 
Dagens konkurranse er kjempeenkel - lik Predikant og/eller C-laget på Facebook, og du er med i trekningen av et sett nydelige treningsbukser, som er så kule at de kan brukes på rockekonsert uten å vekke oppsikt.

 

FASIT: Vi ba dere like Predikant, bandet bak den nye Korsvoll-sangen. Anders Jerkø, C-lagets første målscorer, nevnes i sangen og liker bandet. Det sikret ham et par nydelige treningsbukser.

 

 

 

12. desember:

SPØRSMÅL: Escape to Victory spiller Sylvester Stallone de alliertes keeper med blandet suksess. Årets Korsvoll-sesong har også bydd på mange varierte keeperprestasjoner. I alt har i hvert fall ti ulike spillere ikledd seg den sorte og gule keeperdrakten. 


Navngi tre av disse, og du kan vinne en norsk landslagsdrakt (ja, i dag også).

 

FASIT: DVD-Jon ba om navnet på minst tre av årets C-lagskeepere (mulige svaralternativ: Erik Forsén, Mats Felix Walschaerts, Greger Svenn, Jon Eirik Liseth, Mathias Falch, Steffen Hånes, Johannes Blåsternes, Åsmund Aarrestad, Didrik Strøhm, Fredrik Mindrebø, Magnus Olsen, Leiv Jørgen Bakkerud, Aleksander Omtvedt, Christian Karlsrud, Jonas Evensen og sannsynligvis et par til), og navnebror Liseth greide dette og vant trekningen. Premien er en norsk landslagsdrakt.

 

 

 

11. desember:

SPØRSMÅL: C-laget har aldri spilt mot Rufus før. Rufus-kort brukes ofte i den norske grunnskolen, men hva er det egentlig?

A) En form for kortbukser, men uten buksedelen, derav navnet Rufus-kort.
B) Ruters gruppebillett for reisende barnehager og grunnskoleklasser.
C) Det samme som gult kort.

 

FASIT: Riktig svar på spørsmålet om hva Rufus-kortet er var alternativ B: Ruters gruppebillett for reisende barnehager og grunnskoleklasser. Andreas Kjelstrup svarte riktig og vant en norsk landslagsdrakt.

 

 

10. desember:

SPØRSMÅL: Skjegg er regnet for å være en manneting, da det fra naturens side stort sett er menn som har evnen til å utvikle og gro de beste og fyldigste formene av denne typen hår. Selv om piker ikke har skjegg, er mange av dem svake for menn med slik ansiktspryd. Man kan møte jenter stort sett hvor som helst i verden, blant annet på utesteder, men her er det ikke alltid bare å spasere rett inn. Med skjegg har man dog en fordel, for det sies at skjegg er...

A) Leg, som i legitimasjon.
B) Keg, som i tønner man kan drikke alkohol av.
C) Vegg, som i det hus består av.

 

FASIT: Marius Andersson tok selv 4. plassen i kåringen av årets C-lagsnisse, da er det kanskje ikke så rart at han visste at skjegg er leg, som i legitimasjon (alternativ A). Han har vunnet kjempekult treningstøy og en barberhøvel.

 

 

9. desember:

SPØRSMÅL: Det er ofte kjekt å lede 1-0, noe som gjenspeiles i dagens dikt, som ble innsendt i forbindelse med fredagens kalenderluke, og som er signert Stig Markus Hovdal, mannen som scoret tidenes første Korsvoll-mål i 2. divisjon med en utsøkt lobb. 2-0 regnes derimot av mange eksperter, bedrevitere og tidligere landslagstrenere for å være en farlig ledelse. En av de følgende tingene er likevel regnet for å være langt farligere. Hvilken?

A) Å spille elleve mot åtte.
B)  Å lede 2-0 idet dommeren tar fløyta i munnen for å blåse av.
C)  Å låse seg inne i en trang garderobe fylt med utsultede og beviselig menneskeetende tigere.

 

FASIT: Jan F. Strandlie Breivik fra Mekom svarte alternativ at det var farligere å låse seg inne i en trang garderobe fylt med utsultede og beviselig menneskeetende tigere enn å lede 2-0, og etter å ha vunnet trekningen kan han se frem til en pose farlig godt juleknask.

 

 

8. desember:

SPØRSMÅL: Kort kan brukes til mer enn å straffe uskikkelige fotballspillere, det er også populært i spill av typen kortspill. Hvilket av billedkortene burde du brukt for å gjøre deg forstått om du ikke kunne si "er brukket", men måtte fullføre følgende setning: "Taklingen var hard. Beinet hans er ..."

A) Dronning.
B) Joker.
C) Knekt.

FASIT: Simen Dyb Berg skjønte at vi skulle frem til alternativ C - knekt. Han har vunnet to billetter til "På plakaten" fredag 13.12. 

 

 

7. desember:

SPØRSMÅL: Brus kan være godt, og i desember drikkes spesielt en type brus. Hvilken?

A) Pepsi Twist.
B) Vanilla Coke.
C) Julebrus.

 

FASIT: Bastian Fjeld gjettet på julebrus, noe som var korrekt. Han vant dermed et eksemplar av brusen vi skulle frem til. 

 

 

6. desember:

SPØRSMÅL: Vi ba dere om å skrive det beste diktet om fotball, og da aller helst C-laget.  

 

FASIT: Stig Markus Hovdal fra A-laget viste seg som en stor poet, og diktet hans sikret ham en rekke C-lagseffekter. Diktet ble publisert i luke 9. 

 

 

5. desember:

SPØRSMÅL: A-laget har de senere årene fått kritikk for å mangle spillere med lokal tilknytning eller bakgrunn fra junioravdelingen. En av de siste som tok steget opp fra egne rekker og spilte seg til fast plass kom faktisk fra C-laget. Hva heter talentet som sannsynligvis hadde vunnet Gullballen nå om han ikke hadde skadet seg i fjor, og som ble hentet opp til A-laget og 2. divisjon i 2009 etter å ha storspilt i 7. divisjon?

A) Eirik Sæter Stordahl.
B) Eirik Tarberg.
C) Eirik Nyberg.

 

FASIT: Andreas Løvstad husket at Eirik Tarberg gjorde suksess både i 7. og 2. divisjon i 2009, og han vant med det en treningsbukse. 

 

 

4. desember:

SPØRSMÅL: Det norske språket er temmelig gøyalt. Ikke bare har vi en enorm dialektrikdom og bokstavene Æ, Ø og Å, vi har også noen ord som uttales identisk, men som skrives forskjellig. Ola Gilens favorittvær, regn, uttales faktisk likt som et velkjent dyr fra norsk fauna. Hvilket dyr skal vi frem til?

Hint: Dyret vi vil ha navnet på er artig nok i fjern slekt med dyret som kalles vær.

A) Mår.
B) Rein.
C) Lemur.

 

FASIT: Andreas Lausund fulgte med i norsktimene på Berg, og han visste at "rein" uttales likt som "regn". Premien er en regntett jakke fra Umbro som rmed hell kan brukes på trening i både dusk- og pøsregn.

 

 

3. desember:

SPØRSMÅL: Mange kloke menn har sagt mye klokt om pasninger, og det sies at det beste man kan gi en god venn, er en god pasning. Ironisk nok er ikke menneskets beste venn spesielt flink hverken til å slå pasninger eller til å spille bondesjakk. Hvordan dette vennskapet kan fungere, overlater vi til andre å drøfte, og vi ber i stedet om svar på hvem som går for å være menneskets beste venn? 

A) Hunden.
B) Sauron.
C) Paracet.

 

FASIT: Riktig svar var alternativ B - hunden. Christian Wold ble trukket ut som vinner, og han vil motta en moderne treningsoverdel.

 

 

2. desember:

SPØRSMÅL: Til julegrøten er det ikke uvanlig å drikke rød saft. En av C-lagets spillere har sjelden med seg vann på kamp, men om han hadde fått valget, hadde han nok valgt rød saft da også. Vi har funnet et bilde av ham fra fjorårets grøtfest. Klarer du å se hvem som har latt grøten være i fred, og som er klar for sitt fjerde glass med saft?

 

FASIT: Christian Andersson så at det var navnebror Eidsmo som speilet seg i saftglasset. Han kan dermed feire jul med en ekstra pakke wienerpølser ogen marsipangris, ettersom det var dagens premie.

 

 

1. desember:

SPØRSMÅL: Korsfarerne drømmer om et lag hvor en av C-lagets mest trofaste menn spiller i alle posisjoner. Nå har julenissen oppfylt Korsfarernes ønske, men husker du navnet på spilleren som dominerer dette drømmelaget?

FASIT: Svaret var selvsagt Andreas Kjelstrup. Ina Marie Brekke visste dette, og hun kan dermed ikle seg en kul landslagsdrakt resten av adventstiden.