Korsvoll - Wam-Kam 3 3-1 (2-0)

Korsvollbanen, 10.10.2013
Treningskamp
Dommer: Stein Langrusten, Skjetten.
Tilskuere: 1.

Mål:

        1-0: Mathias Falch (6.)
        2-0: Thomas Meier Strømme (12.)
        2-1: Wam-Kam 3 (74.)
        3-1: Andreas Kjelstrup (Str) (90.+2)
        
Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Christian Karlsrud

Ole Korbøl - Oscar Karlsrud - Åsmund Aarrestad - Anders Torper

Kjetil Kihlgren - Ketil Haugstulen - Ole-Vidar Jensen - Thomas Meier Strømme

Andreas Kjelstrup - Mathias Falch

Innbyttere:
Robin Gjertsen, Lars Tveter og Mathias Aakre.

 

 

 

I hundre: Andreas Kjelstrup var kaptein i sin 100. C-lagskamp, og på overtid fikk han seg også et jubileumsmål, for øvrig hans første scoring for året. Foto: Mathias Falch.

  

 

Kjella i hundre da journalistene ble slått

To minutter på overtid fikk Andreas Kjelstrup æren av å punktere en hyggelig fotballkamp mot Wam-Kam 3 med en straffescoring - en perfekt avslutning på straffeekspertens 100. kamp for C-laget.

Forrige kamp ble en stor skuffelse. Vi klarte knapt å holde ballen i laget, og vi skapte nesten ingenting. I torsdagens kamp mot Wam-Kam 3 tok vi tak i dette, og fasiten ble en meget velspilt kamp, der vi spilte fint langs bakken og også rullet opp flere gode angrep. Det neste kommer til å virke som en drøyt usannsynlig påstand, men det er ikke urimelig å anta at optil flere av oss hadde flere vellykkede enn mislykkede pasninger.

Journaliststudentlaget Wam-Kam 3 kom riktignok rett fra en tung sesong i 8. divisjon, der de endte på 6. og sisteplass (!) bak Lyn 3. Det var likevel ikke et dårlig lag som møtte oss, for de hadde fått med seg flere av sine beste spillere, samt en rekke talenter fra Wam-Kam 2, deriblant Simen Dyb Berg, som scoret to mål i 5. divisjon for et par uker siden, samt noen kjente bloggere og en adeccoligaspiller med et rykk og retningsforandringer publikum på Korsvollbanen neppe har sett maken til siden Eirik Tarberg var skadefri.

Wam-Kam 3 gikk rett på sak, slik journalister gjerne bør gjøre, men til tross for at de var best på midten de første minuttene, var det vi som tok ledelsen ved Mathias Falch. 
Det spørs om ikke spissen kjente til bortelagets svakheter og visste hvor han skulle gå på løp, ettersom han i år spilte åtte kamper for dem og scoret to mål, det ene et vanvittig skudd direkte fra avspark 52,5 meter fra mål. Da vi fikk et frispark ute til venstre noen meter inne på de oransjekleddes halvdel seks minutter ut i kampen, og Ketil Blom Haugstulen sendte en høy ball som skrudde mot venstre inn i feltet, skar Falch perfekt inn fra høyrekanten av 16-meteren, der han kom seg løs fra NRKs Lars Bryne, før han tok ballen på volley og sendte den opp i høyre hjørne til 1-0. Dette var Falchs 31. mål for året, noe som er ny rekord i C-lagssammenheng.

Men det var flere målfarlige spillere på banen denne dagen. Vinderens toppscorer Thomas Meier Strømme startet ute på kanten denne kvelden, men det hindret ham ikke i å true gjestenes forsvar flere ganger i løpet av åpningskvarteret. Etter tolv minutter fikk han en fin ball fra den offensive venstrebacken Anders Torper, og med en flott avslutning fra skrått hold banket han ballen over keeper og i mål til 2-0.

Resten av omgangen bød på mange hælspark, finter og ålreit spill fra begge lag, men vi var noe roligere og bedre med ball enn Wam-Kam 3, som oftere slo langt og lot seg stresse. Spesielt Ole-Vidar Jensen var god på midten, og hans gode venn, den gamle Korsovll-helten Ole Korbøl, var også flink til å bidra fra sin backposisjon. Begge de to målscorerne våre kunne fort økt ledelsen vår ytterligere etter fine innlegg fra Mathias Aakre, men denne gangen klarte de ikke å overliste keeper.

Åsmund Melvinho Aarrestad og Oscar Karlsrud bød på masse muskler og tøft duellspill i forsvaret, men Wam-Kam 3 kom likevel til flere skudd enn oss. Heldigvis sleit de med å treffe mål, og dermed kunne vi gå til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

I andre omgang hadde adeccospilleren tatt plass mellom stengene, og vi fikk det noe enklere på midten. Det var likevel fortsatt jevnt, og det var ikke ufortjent at Wam-Kam 3 fikk sin redusering et drøyt kvarter før slutt da hockeyspissen deres kjempet seg frem og dundret ballen i mål.

Man kan si mye om de mange fine angrepene våre i andre omgang, og tilsvarende mye om Wam-Kam 3s dårlige skudd, blant annet fra den gamle kjenningen Håvard Hansen, men vi kan like gjerne spole frem til det 92. minutt.

Wam-Kam 3 presset på for en sen utligning, men vi vant ballen og Mathias Falch fikk ballen ved midtstreken. Han kjørte venstre-høyre med nærmeste back, før han slo tunnel på sammme mann på vei inn i feltet, satte fart mot keeper og dro ballen forbi sisteskansen, før han bla lagt i bakken før han fikk avsluttet i det tomme målet. Dommeren, som deltok i VGs "Foppall" for et par uker siden etter at han ga rødt kort til Morten Ramm, nølte ikke et sekund og pekte mot straffemerket.

Her tar vi et lite opphold i fortellingen for å ta en kort presentasjon av Andreas Kjelstrup: Korsfarernes favoritt, C-lagsspiller siden 2008, og denne kvelden også kaptein i det som var hans 100 C-lagskamp. Og ikke minst en av verdens beste straffeskyttere.

Jubilanten la ballen på straffemerket, og selv om anledningen gjorde at ballen ikke ble limt helt i krysset, ble keeper som vanlig fintet ut, slik at Kjelstrup nær sagt selvfølgelig kunne juble for mål! Det var godt å se, og veldig fortjent, for Kjelstrup er en av dem som virkelig bryr seg om laget og som er med på å gjøre C-laget til det det er. Vi gratulerer Kjelstrup med både 100 kamper for C-laget og en deilig scoring, og håper det motiverer ham til nye hundre kamper!

Neste uke møter vi Bislett fredag kl.19.00, og da håper vi på mer god fotball og fine angrep. Vel møtt!