Korsvoll - Heming 2 2-1 (2-1)

Korsvollbanen, 23.9.2013
18. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Hans Chr. Flytøren, MS.
Tilskuere: 9.

Mål:

        1-0: Johannes Blåsternes (14.)
        2-0: Johannes Blåsternes (21.)
        2-1: Heming 2 (26.)
       
Gule kort: Heming 2 3 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Andreas Schwencke - Jon Edmunn Sæter - Greger Svenn

Magnus Jahrmann - Erik Nordby - Johannes Blåsternes - Sindre Sangnes

Mathias Falch - Christian Eidsmo

Innbyttere:
Lars Eriksen, Andreas Løvstad, Peder Nævestad og Espen André Rødnes. 

 

 

 

Avgjorde: Johannes Blåsternes ble med sine to mål den store helten i serieavslutningen. Her setter han inn 2-0 fra 17 meters hold etter å ha passert et par motstandere. Alle foto: Øystein Hjelle Bondhus.

  

 

Rundet av seriespillet med grei seier

To gode skudd fra Johannes Blåsternes før pause sørget for at vi avsluttet sesongen med tre poeng mot Heming 2, som bare stilte med ti mann.

Foran årets siste seriekamp hadde vi ikke stort å spille for, selv om vi med en real storseier kunne passert Kjelsås 4 på 4. plass, sett at de tapte borte mot Øvrevoll Hosle 2. Det luktet festaften og hurrafotball da Heming 2 kun stilte med ti mann, men som mot Panzer i forrige hjemmekamp, skulle det vise seg at vi ikke er så altfor gode til å spille mot lag som legger seg bakpå.

 

 

 


1, 2, 3, 4, 5...: Åsmund Aarrestad teller motstanderne før kampstart, og oi, de var visst bare ti!
Det tok ikke lang tid før Johannes Blåsternes sendte av gårde det første skuddet sitt. Fra 30 meter banket han ballen i stolpen og ut, og bortelagets keeper var advart. Magnus Jahrmann fulgte opp med å heade over på et hjørnespark, før Mathias Falch dro til på halvvolley fra skrått hold. Christian Eidsmo skjøt like til side for mål fra åtte meters hold, før Blåsternes ladet kanonen fra dobbelt så langt hold i det 14. minutt. Ballen føk opp i nettet, en flott scoring!

Sindre Sangnes og Magnus Jahrmann var gode de gangene de ble involvert på kantene, og trekket med å flytte Jahrmann over på høyre, viste seg å være lurt.

 


 

 


Skapende: Magnus Jahrmann kom til flere innlegg fra kanten.
Johannes Blåsternes hadde et mål om å nå fem scoringer i serien i år, og nå som han bare manglet ett, prøvde han seg med et nytt skudd fra omtrent samme hold syv minutter etter 1-0-målet. Også denne gangen traff han klokkerent, og Heming 2s keeper var utspilt. En nydelig scoring fra mannen som fortsatt må finne seg i å være mest kjent for alle kortene og karantenene sine.

 

 

 

God: Christian Eidsmo spilte på topp og kom til flere sjanser. Her i duell med Lars Tveter, som har spilt et par internkamper for oss, og også spilt mot oss for Odin og et par andre klubber.
Vi fikk flere sjanser til å øke ledelsen, og Lars Eriksen var utrolig nær scoring, før Heming 2 kom oppover venstrekanten og reduserte etter 26 minutters spill. Christian Eidsmo forsøkte å skru et frispark over muren før pause, men forsøket hans ble headet unna av en uredd fyr i muren. Dermed gikk vi til pause med en ålreit 2-1-ledelse, selv om spillet på ingen måte hadde vært sprudlende. Fem-seks forspilte sjanser og Blåsternes' to supertreff var beholdningen.

 

 

 

Flere sjanser: Lars Eriksen fikk to gode skudd avverget av bortelagets keeper.

 

 

 

Bare nesten: Mathias Falch hadde mange skuddforsøk, men fant ikke veien til nettmaskene. Skuddet over ble blokkert på streken av spilleren helt til høyre.

 

 

 

Alltid foran: En småsyk Peder Nævestad var mer enn frisk nok til å komme seg unna Heming 2-forsvaret.
Heming 2 kom ikke til de store sjansene, mye takket være stor innsats fra årets stopperfunn, Jon Edmunn Sæter, og Andreas Schwencke, som til tross for knetrøbbel fullførte nesten hele kampen. Eks-keeperen gjorde så å si ingen feil eller feilvalg, og var dessuten flink til å sette igang angrep fra sin stopperposisjon. Tenk om han ikke hadde brukt hele oppveksten mellom stengene!

 

 

 

Storspilte: Andreas Schwencke hadde full kontroll på Heming 2s angripere, og midtstopperen var utvilsomt en av banens beste denne mandagen.

 


 

 

Slapp kort: Johannes Blåsterenes unngikk kort i sesongavslutningen, men har likevel sanket såpass mange i løpet av året at han nok en gang styrer mot prisen som Årets råtass.
Heming 2 hadde et par hissige spillere, og mot slutten ble det ampert, da de flere ganger knuffet og var oppe i ansiktet på Christian Eidsmo, som rett og slett var for rask for dem. De siste ti minuttene pådro de seg tre gule kort, men om dommeren hadde hørt hva de kalte Eidsmo da han nok en gang tok oppstilling for å ta et frispark foran mål, hadde nok kortene hatt en annen valør. Korsfarerne har sagt det lenge, og vi kan si det igjen: Det er flaut å værra Heming-gutt. Riktignok viste et par av de mer rutinerte og faste Heming 2-spillerne stor sportsånd da de beklaget lagkameratenes oppførsel etter matchen, så noen hederlige unntak finnes det. Det hadde smakt veldig godt med et Eidsmo-mål, for de sinte Heming 2-spillerne sa de skulle legge opp om han scoret, men dessverre traff ikke Eidsmo godt nok de gangene han fikk sjansen.

 


 

 

Ampert: Christian Eidsmo gjorde ikke stort annet enn å være rask og god med ballen, men sinte Heming 2-spillere ble etter hvert temmelig sure på ham.
Heller ikke Mathias Falch traff godt nok i sin jakt på Anders Hauges rekord på 14 seriemål i en og samme sesong. Spissen traff først stanga, før han skjøt utenfor med utsiden og tråkket feil på et strøkent innlegg fra Magnus Jahrmann. Her burde det blitt minst ett mål, men Hauges ikke altfor overbevisende, men tilsynelatende uslåelige rekord lever dermed videre minst en sesong til.

Magnus Jahrmann har stort sett spilt forsvar i år, men nå som han fikk komme opp på midtbanen igjen, var han også veldig nær scoring. Skuddet gikk over, og led dermed samme skjebne som forsøkene fra Lars Eriksen, Sindre Sangnes, Peder Nævestad og Johannes Blåsternes, som med litt hell kunne fått med seg et hat-trick hjem fra serieavslutningen. Hat-trick ble det ikke på 

Når nyheten om at Kjelsås 4 tapte på walk over mot ØHIL 2, ble dette sjansesløseriet, kombinert med de mange slurvete baklengsmålene de siste kampene, ekstra bittert, for vi var til slutt bare fem mål unna 4. plassen. Nå skal det sies at det er helt rettferdig at naboene våre kom foran oss på tabellen, for de har med unntak av i vårkampen på Grefsen stadion vist seg som et betraktelig bedre lag enn oss.

Vi har uansett all mulig grunn til å være stolte over hva vi har oppnådd i 2013-sesongen, og den fantastiske 5. plassen ble behørig feiret utover kvelden, slik seg hør og bør når vi tross alt har gått fra å tape alt til å vinne mer enn vi taper på under ett år. Hvem vet hvor gode vi kan bli neste år?

 Langt over (bildene under): Innlegg fra venstre og gode muligheter for et volleyskudd, tenkte Mathias Falch, men et slags brassespark, som det vi fikk se på Holterbanen i august, hadde nok vært å foretrekke...