Asker 3 - Korsvoll 5-2 (2-1)

Borgen kunstgress, 16.9.2013
17. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Robert Hansen, Grei.
Tilskuere: 5.

Mål:
 
        0-1: Mathias Falch (Str) (10.)
        1-1: Asker 3 (20.)
        2-1: Asker 3 (28.)
        3-1: Asker 3 (58.)
        4-1: Asker 3 (82.)
        4-2: Håvard Hansen (84.)
        5-2: Asker 3 (90.)
       
Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Jon Edmunn Sæter - Thomas Arnulf - Oscar Karlsrud

Espen André Rødnes - Johannes Blåsternes - Sindre Sangnes - Magnus Jahrmann

Håvard Hansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Jonas Evensen, Peder Nævestad og Greger Svenn. 

 

 

 

Kaldt: Frostrøyk, flomlys og mange mål. Skulle nesten tro det var Champions League som ble spilt på Borgen kunstgress mandag kveld. Alle foto: Mathias Falch.

  

 

Straffet for ubesluttsomhet

Vi tok ledelsen, men mot gode lag straffes man selv for de minste feil, og noen få sekunders nøling i eget forsvar var nok til å gi serieleder Asker 3 de målene de trengte for å snu kampen.

Årets siste bortekamp i serien åpnet så bra. På regnvåte og kalde Borgen kunstgress gikk vi ut med lavt press og et kompakt forsvar i et forsøk på å sikre oss ett eller tre poeng og dermed ta et stort steg mot å bli høstens formlag. Det frustrerte hjemmelaget, som spilte for mer enn formlag-prisen. Uavgjort ville nemlig sikre dem opprykk til 6. divisjon, og med seier ville de ta et langt steg mot seriegull og KM-spill.

Vi var flinke til å ta overgangsmulighetene de gangene sjansen bød seg, og da Håvard Hansen ble meid i bakken inne i askerbøringenes 16-meter ti minutter ut i kampen, fikk vi straffespark. Etter to straffebommer i forrige ukes kamp mot Panzer, var det ikke akkurat lang kø ved krittmerket, men til slutt gikk Mathias Falch frem. Med et kontrollert innsidespark sendte han ballen ned til høyre for keeper, som la tyngdepunktet på feil bein, og i mål. 

I vårkampen vant Asker 3 på to tvilsomme straffespark, var det vår tur i kveld?

Nei, det var ikke det. Selv om vi riktignok hadde fått grei kontroll i den bakre fireren etter at Jon Edmunn Sæter gikk ut på backen og Oscar Karlsrud trakk inn i midten, greide vi å rote det til på et hjørnespark. Vi fikk fire-fem muligheter til å banke langt av gårde, men i stedet avslørte vi en total mangel på besluttsomhet, og dermed kunne hjemmelaget stjele ballen og utligne til 1-1.

Åtte minutter senere fikk vi en reprise i slurvete markering og mangel på kontante klareringer, og da Asker 3s høyreving til slutt fikk slått inn mot bakre stolpe, kunne en umarkert spiller enkelt sette inn 2-1.

Det ble ikke flere mål før pause, selv om innbytter Jonas Evensen blant annet hadde en fin stikker ut til Magnus Jahrmann, som bommet med skuddforsøket sitt. Sindre Sangnes var meget god begge veier sentralt på midten i sitt seriecomeback, men vi klarte ikke å spille oss frem til stort mer enn et par dødballer og enkelte innlegg fra kant.

I andre omgang fikk Asker 3 god hjelp av dommeren da de gikk opp til 3-1 i det 58. minutt. Det ble ikke blåst på et spark i hodehøyde, og selv om dommeren etterpå innrømmet at han hadde sett det, stod han på at det ikke var frispark, uten at han ønsket å forklare hvorfor.

Resten av kampen fortsatte Asker 3 å pumpe baller ut mot høyrekanten sin, som gang på gang kom til farlige innlegg og skudd. Først etter at vi la om til tre bak åtte minutter før slutt resulterte det i mål, men vi slo tilbake ganske raskt. To minutter gikk Sangnes forbi flere motstandere, før han slo en perfekt stikker til Håvard Hansen, som plasserte ballen mellom beina på keeper og i mål. 

 

 

 


Reduserte: Håvard Hansen scorer vanligvis bare fra umulige vinkler. Mot Asker 3 scoret han alene med keeper!Asker 3 begynte å frykte for poengene, og vi fikk lagt et visst press på dem. Vi hadde et par ålreite sjanser, men i stedet for et sensasjonelt comeback, ordnet Asker 3s høyreving hjemmelagets femte scoring da vi ikke tok ut et par ekstra meter da ballen ble slått frem på overtid.

Med litt mer besluttsomhet i forsvaret hadde vi kunnet unngå flere av baklengsmålene, for selv om dette kun er 7. divisjon, finnes det tydeligvis noen paralleller til toppfotballen: Gode lag får målene de trenger, det lærte vi i vårkampen, og de straffer deg hardt om konsentrasjonen og besluttsomheten ikke er på topp.

Mandag om én uke spilles årets siste seriekamp. Da kommer våre gamle opprykksrivaler fra 8. divisjon Heming 2 på besøk. Avspark er kl.20.15, og ettersom det er 18. og siste serierunde, er det ingen vits å spare på kreftene i jakten på den perfekte avslutningen på det som har vært en veldig oppløftende sesong. Vel møtt!