Korsvoll - Panzer 3-2 (1-1)

Korsvollbanen, 9.9.2013
16. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: George Washington, Ready.
Tilskuere: 15.

Mål:
 
        1-0: Magnus Jahrmann (2.)
        1-1: Panzer (28.)
        2-1: Mathias Falch (81.)
        3-1: Mathias Falch (84)
        3-2: Panzer (88.)
       
Gule kort: Jon Edmunn Sæter, Johannes Blåsternes, Christian Eidsmo, Panzer 4 stk.
Røde kort: Johannes Blåsternes, Panzer 2 stk.


Korsvoll (4-4-2):

Jon Eirik Liseth

Åsmund Aarrestad - Thomas Arnulf - Jon Edmunn Sæter - Greger Svenn

Erik Nordby - Johannes Blåsternes - Christian Eidsmo - Magnus Jahrmann

Lars Eriksen - Mathias Falch

Innbyttere:
Andreas Løvstad og Magnus Olsen. 

  

 

Valgte seier mot Panzer

På valgdagen gjorde vi heldigvis akkurat nok riktige valg til å sikre tre poeng hjemme mot et kompromissløst Panzer-lag i en ikke spesielt stygg kamp, som likevel ble preget av straffebommer og mange kort. Vi er nå garantert minst 5. plass i årets serie!

Vi valgte å gå rett i angrep i kampen mot Panzer, og allerede etter to minutter slo Åsmund Aarrestad en strøken crosser fra sin høyrebackposisjon over mot venstrekant Magnus Jahrmann, som fra spiss vinkel tok ned ballen og satte den over keeper og i mål til 1-0. En drømmestart!

De første 25 minuttene spilte vi veldig bra, og vi greide å få ballen ut til begge kantene, der nevnte Jahrmann og Erik Nordby, kaptein og bursdagsbarn med egen fanskare på tribunen, fikk mye rom å boltre seg i.

Mathias Falch skjøt rett på keeper et kvarter ut i kampen, og tre minutter senere spilte han vegg med Lars Eriksen inne i feltet. Eriksen, som selv hadde startet angrepet, tok med seg ballen videre inn i feltet, før han ble klippet ned av en uforsiktig forsvarer. Dommer George Washington valgte å peke på straffemerket, og Eriksen, som de siste ukene har vært mer i luften enn på Korsvollbanen, gikk frem til krittmerket. Skuddet hans var hardt og i riktig høyde, men det gikk dessverre en drøy meter til høyre for mål. Utgjort!

Johannes Blåsternes lovte tiki-taka i sitt partiprogram før kampen, og midtveis i omgangen var det tendenser til dette da et av årets vakreste angrep ble regissert av den unge skuespilleren. Falch dro med seg en mann på et innkast, og Åsmund Aarrestad kastet inn i rommet som åpnet seg, der Blåsternes nå var på vei inn. Han spilte ballen videre til Falch, som tverrvendte og avsluttet på direkten. Skuddet var knallhardt, men traff bakstanga i nettveggen.

Noe senere fikk Panzer sitt første av mange gule kort, og omtrent samtidig ble alle oppmerksomme på at gjestene kun hadde ti mann på banen. Med ett begynte vi å stresse mer, og den gode åpningen ble erstattet av trøstesløse feilpasninger, dårlig press og en veldig anmasende spillestil, der vi ofte endte opp med umotiverte langpasnnger.

I det 28. minutt fikk Panzer frispark ute på sin venstrekant, og en lei skruball lurte seg forbi Jon Liseth, som nok en gang tok plass mellom stengene denne mandagen. Et klassisk C-lagsbaklengsmål, kan man si - dette har vi sett før.

Resten av omgangen bød ikke på så mye, og begge lag plukket et par gule kort for ikke spesielt stygge forseelser. Dommeren ga lange forklaringer hver gang han blåste, noe som var med på å stykke opp kampen.

Panzer fortsatte å sanke gule kort i andre omgang, og i det 57. minutt taklet en av spillerne deres Magnus Olsen, som kom rett fra G97-trening på NIH og til andre omgang, altfor hardt ute ved sidelinjen. Han fikk sitt andre gule kort, og dermed ble Panzer redusert til ni mann. Spilleren forlot banen på eksemplarisk vis uten klaging og kjefting, men overlot det til en medspiller, som fikk gult kort for protesten.

Panzer la seg enda dypere, og med et fysisk sterkt forsvar, klarte de å demme opp for vårt noe paniske spill. For selv om vi fikk mye rom å spille i, stresset vi altfor mye, slik at svarttrøyene fikk en enkel jobb med å forsvare seg. Selv satset de på kontringer og lange baller frem mot en innsatsvillig spiss.

I det 69. minutt valgte Christian Eidsmo å drible litt i motstandernes felt, og da to Panzer-spillere ikke så noen annen utvei enn å mose ham mellom seg, fikk vi kveldens andre straffespark. Denne gangen fikk jubilanten Nordby gå frem for å forsøke seg, men straffemerket på halvdelen nærmest klubbhuset er som kjent i elendig forfatning, slik at det er vanskelig å skyte. Nordby traff ikke godt nok, og Panzers keeper reddet forsøket. Det er nesten så det hadde vært bedre å tuppe, sånn som straffemerket er nå om dagen.

Nordby fikk enda en sjanse til å score på bursdagen sin, men han headet like utenfor etter en flott corner.

Vi spilte mye bedre mot slutten, og Christian Eidsmo klarte etter hvert nok en gang å dra seg inn i feltet, før han spilte en genial stikker på tvers mot venstre, forbi både keeper og forsvar, slik at Mathias Falch, som hadde løpt seg fri fra forsvaret, enkelt kunne bredside ballen i mål til 2-1 med venstrefoten.

Nå var det virkelig tiki-taka på Korsvollbanen, og bare tre minutter senere fikk Falch ballen fra Greger med ryggen mot mål, før han med en liten finte tok en piruett og la ballen rolig over i høyre hjørne.

Kampen så ut til å være avgjort, men så dro Panzers midtstopper på et raid to minutter før full tid. Det endte med balltap og en stygg felling av Eidsmo, som ble skjelt ut og anklaget for filming. Det så ut som om stopperen skulle drepe vår nummer 9, og Blåsternes forsøkte å skyve den hissige stopperen bort. Flertallet av Norge valgte å ikke stemme rødt samme kveld, og dommeren var tydeligvis opptatt av å kompensere for dette. Han ga direkte rødt kort til både Blåsternes og stopperen, og dermed skulle kampen avsluttes med ti mot åtte.

Panzer fikk for øvrig merkelig nok frispark i denne situasjonen, og de banket det like godt rett i mål fra over 30 meters hold. Visst har vi vært gode på frispark selv i år, men i dag fikk vi så til de grader smake egen medisin.

Seieren var aldri truet, og med 3-2 over Panzer kunne vi juble for at vi uansett kommer til å havne på 5. plass i år. Vi er garantert 5. plass, og kan med en god porsjon flaks klatre opp på 4. plass.

All honnør til Panzer som kjempet hardt i undertall hele kampen, men det er også på sin plass å kritisere oss for måten vi falt sammen på etter at alle ble oppmerksomme på at vi faktisk var flere enn dem. Selv om det er vrient å spille mot lag som er så defensive, burde vi kunne spilt rundt dem og punktert kampen tidlig i første omgang. Heldigvis ble det likevel tre poeng, og nå kan vi se frem til treningskamp mot Bislett på lørdag, før vi drar til Borgen kunstgress og årets siste bortekamp i serien mandag om en uke. Der venter serieleder Asker 3 kl.20.15, og med høy innsats og godt humør kan vi kanskje klare å utsette gull- og opprykksfesten deres. Vel møtt!