Holter - Korsvoll 3-1 (0-0)

Holter stadion, 24.8.2013
Treningskamp
Dommer: Lokalt talent på 16 år.
Tilskuere: 100.

Mål:
 
        1-0: Holter (59.)
        2-0: Holter (70.)
        2-1: Christian Eidsmo (80.)
        3-1: Holter (89.)
       
Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Jon Liseth

Andreas Schwencke - Thomas Arnulf - Sindre Sangnes - Robin Gjertsen

Magnus Olsen - Johannes Blåsternes - Erik Nordby - Gard Saabye

Kjetil Kihlgren - Mathias Falch

Innbyttere:
Leiv Jørgen Bakkerud, Christian Eidsmo og Andreas Kjelstrup. 

 

 

 

 

Nedtur: En skuffet debutant forlater banen. Gard Saaby jobbet godt på kanten, men det holdt ikke til seier. I bakgrunnen ser vi noen av tilskuerne, enkelte i bil for anledningen. Alle foto: Andreas Kjelstrup. 

  

 

Holter fikk revansj på Holterdagen

Med mer enn 100 hjemmefans i ryggen knep Holter seieren da bygda deres feiret seg selv og idrettslaget.

Live-musikk, grillmat for en rimelig penge, levende hester og konkurranser for ungene hadde satt fyr på det vesle tettstedet Holter, og når Holterdagen først skulle avsluttes med stil, var det naturlig å runde av med fotballkamp med hele bygdas re-etablerte A-lag i aksjon. På motsatt banehalvdel: Elleve blåkledde bygutter fra Oslo nord.

For tre uker siden vant vi 3-1 på samme bane i den siste treningskampen før høstsesongen startet opp igjen, og det var derfor en revansjelysten gjeng som inviterte oss tilbake til denne storslåtte festdagen.

Et par hundre tilskuere var innom i løpet av kampen, og med en slik støtte i ryggen, var det ikke rart at de grønnkledde gikk motiverte til verks. 

 

 

 

 

Trøkk: Mathias Falch og resten av C-laget fikk endelig æren av å spille for nesten fullsatte tribuner.Vår sene ankomst gjorde at vi ikke rakk å varme opp (men Andreas Schwencke rakk å kjøpe popcorn), men heldigvis slurvet Holter mye i det offensive spillet sitt
.

Det lugget litt for oss også. Det uvante gressunderlaget var i motsetning til Ekeberg av en slik kvalitet at det gikk an å spille ball, men ballen oppførte seg ikke som hjemme på Korsvollbanen, og Mathias Falch løp fra ballen to ganger på vei mot keeper, mens Johannes Blåsternes' første skudd humpet utenfor.

Blåsternes var for øvrig flink til å vinkle ballen ut til Magnus Olsen på høyrekanten, og Olsen kom da også til et par innlegg. Vi var farligere når innleggene kom fra cornermerket, og Thoma Arnulf fikk til sammen tre store muligheter fra dødball denne kampen, dessverre uten uttelling.

 

 

 

 

Innkaster: Magnus Olsen tar innkast. En tilskuer studerer kastteknikken.Kjetil Kihlgren startet bra, men måtte forlate banen etter en halvtimes tid. Heldigvis kom Christian Eidsmo til andre omgang, slik at vi likevel hadde et par reserver tilgjengelige. Holter hadde naturlig nok neppe fått noen avbud denne dagen, for benken var særdeles velfylt. Dette førte til at de stadig kunne kaste innpå friske bein, selv om rokkeringene selvsagt gikk noe utover flyten i spillet deres.

Takket være en stødig keeperdebut fra Jon Eirik Liseth og et godt og spilledne forsvar anført av nevnte Arnulf og Schwencke, samt comebackhelten Sindre Sangnes og en dribleglad Robin Gjertsen, stod det 0-0 til pause.

 

 

 

Tilbake i blått: Sindre Sangnes har fullført studiene i Trondheim og vender tilbake til Korsvoll etter fem år på studentlaget Janus.Leiv Jørgen var med denne lørdagen, og faktisk tilbake på gamle trakter, ettersom faren hans bodde her for ti år siden. Bakkerud slet litt som kantspiller i første omgang, men gjorde det meget godt som back etter pause.

Begge lag skapte store sjanser uten å ta ledelsen, selv om vi plutselig sluttet å bruke kantene våre og ble mye trangere og mer forutsigbare i spillet vårt. Liseth hadde heldigvis et par fine redninger helt bakerst, mens Blåsternes skjøt over to ganger da han ble tvunget til å avslutte fra distanse. Falch chippet en ball utenfor, før han rundet keeper og spilte ut i feltet til Sangnes, som skjøt rett på den ene forsvareren som hadde kommet seg inn foran mål.

 

 

 

På gråten: Magnus Olsen hadde ikke mye å gjøre etter pause. Plutselig var det slutt på pasningene ut til kantspillerne.

 

Christian Eidsmo kom inn og bidro med fart og temperament, og et av raidene hans endte med at han rundet keeper og trillet ballen i mål. Virkelig lekkert!

Dessverre stod det på dette tidspunktet 2-0 til Holter, etter at de først hadde skrudd et frispark på yttersiden av muren vår og ned i høyre hjørne, før de rullet opp et godt angrep og doblet ledelsen.

I jakten på 2-2-målet måtte vi forsvare oss mot flere giftige kontringer, og en av disse endte dessverre med at en Holter-spiller kopierte Eidsmo, rundet keeper og punkterte kamepn. De siste minuttene ble overskygget av et par unødvendige taklinger og etterslenger fra enkelte spillere på begge lag, men med unntak av dette var det en hyggelig match mellom to ganske jevne lag. Den unge dommeren og hans to enda yngre linjemenn greide seg fint, og kan sikkert nå lengre i fotball-Norge enn samtlige som løp etter ballen.

 

 

Debutant: Gard Saaby spilte sin første kamp i blått, men Andreas Kjelstrups gamle venn fikk ikke kronet debuten med seier.

 

Holterdagen endte perfekt for den landlige bygda og deres fotballag, og de grønnkledde fikk i tillegg revansje for 1-3-tapet tidligere i august. En tredje kamp må spilles i løpet av høsten for å kåre en vinner i denne mini-turneringen!

På vei hjem stoppet vi nok en gang på Ask grill for en liten matbit og en kort kampanalyse.

Mandag står det nok en gang om poeng, da Fagerborg 3 kommer til Korsvollbanen. Avspark er kl.20.15. Vel møtt!