Korsvoll - Nesøya 3-1 (0-1)

Korsvollbanen, 19.8.2013
13. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Glenn Olav Nordgaard, Klemetsrud.
Tilskuere: 10.

Mål:
 
        0-1: Nesøya (38.)
        1-1: Christian Eidsmo (69.)
        2-1: Mathias Falch (75.)
        3-1: Johannes Blåsternes (76.)
       
Gule kort: Johannes Blåsternes og Magnus Jahrmann, Korsvoll, Nesøya 5 stk.
Røde kort: Nesøya 1 stk (to gule).


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Greger Svenn - Jon Edmunn Sæter - Thomas Arnulf - Magnus Jahrmann

Espen André Rødnes - Johannes Blåsternes - Erik Nordby - Peder Nævestad

Christian Eidsmo - Mathias Falch

Innbyttere:
Johannes Hovda, Andreas Kjelstrup, Andreas Schwencke, Gunnar Sjølie og Åsmund Aarrestad. 

 

 

 

Seierherrene: Thomas Arnulf spilte en kjempekamp og kunne til slutt notere seg for den første serieseieren siden han flyttet tilbake til Oslo. Alle foto: Andreas Kjelstrup. 

  

Sterk sluttspurt reddet tre fortjente poeng

Vi stanget og stanget mot Nesøyas forsvar, før vi til slutt fant vinneroppskriften og sikret seieren med tre sene mål.

Et kvarter før avspark hadde Nesøya knapt nok spillere til å starte kampen, og etter selv å ha spilt jevnlig med alt mellom åtte og ti mann i fjor, hadde vi et lite håp om at det kanskje endelig skulle være vår tur til å få en litt enklere kamp enn vanlig.

Nesøya ble til slutt tolv mann, og det veien frem mot tre poeng ble langt fra like enkel som vi hadde håpet.

Dødballkombinasjonen Blåsternes-Falch skulle med tiden vise seg å bli et farlig angrepsvåpen denne kvelden, selv om suksessen lot vente på seg til andre omgang. Etter seks minutter headet Mathias Falch et frispark fra Johannes Blåsternes over mål, og åtte minutter senere avsluttet han med en liggende volley - også denne gangen over mål.

Blåsternes gjorde selvfølgelig mer enn å slå frispark, han lagde frispark også. Etter 16 minutter ble han belønnet med gult kort.

Nesøya hadde også et par ivrige kortsankere, og et par av dem burde fått opptil flere gule kort før pause. Spesielt midtbanespilleren som senere skulle bli utvist, var farlig på feil måte.

Christian Eidsmo var derimot farlig på riktig måte kampen, men skuddet hans i første omgang ble for puslete og gikk utenfor.

 

 

 

 

Den som venter på noe godt...: "Gi oss ballen, så scorer vi," sa spissene, og det gjorde de. Da er det greit å stå med hoftefeste resten av kampen.Vi stilte med samme backfirer som sist, og Magnus Jahrmann, Thomas Arnulf, Jon Edmunn Sæter og Greger Svenn klarte seg meget godt mot Nesøyas lange oppspill. Andreas Schwencke kom inn og tilførte ytterligere klokskap, mens en noe redusert Åsmund Aarrestad var tilbake etter en intens periode som faddersjef. Festløven klarte seg bra, erstattet shots med skudd, og kom seg dermed til en fin avslutning etter pause.

Trenden de siste ukene har vært at vi har vært flinke til å trille ball på egen halvdel, mens vi blir for nervøse når vi nærmer oss motstandernes side. Slik var det lenge også i dag. Det må gå an å finne på annet enn å slå en altfor hard ball rett frem når man kommer til midtbanen.

Nesøya gjorde for øvrig mye av det samme, og i det 38. minutt fikk en av spillerne deres avslutte fra midten av 16-meterstreken. Han plasserte ballen bak Erik Forsén, og gjestene sikret seg med det en ufortjent ledelse til pause.

Forsén var ellers god de gangene han måtte i aksjon, men han burde kanskje ikke spilt kampen. Etter matchen viste det seg nemlig at han hadde brukket et par fingre under oppvarmingen, og nå må han belage seg på en fire uker lang fotballpause.

 

 

 

 

Scoret: Johannes Blåsternes satte inn 3-1 etter et flott angrep i andre omgang. Her tar han et frispark før pause.Etter pause fortsatte vi i samme spor som i første omgang, men omsider funket langpasningen fra forsvaret. Jon Edmunn Sæter traff godt, og Christian Eidsmo timet løpet sitt perfekt. Hurtigtoget stakk fra forsvaret og scoret sikkert alene med keeper. 1-1!

Nå begynte vi å trille på midten og opp og ut på kanten, eller "spille vår type ball", som det heter i sangen, og med ett fikk vi full kontroll på kampen.

Kvarteret før slutt slo den nevnte dødballkombinasjonen Blåsternes-Falch til. Blåsternes slo et hjørnespark hardt inn fra venstre, og ved bakre stolpe kom Falch seg foran en forsvarer og måket ballen opp i høyre hjørne.

Nå svingte det på Korsvollbanen, og de ti tilskuerne som hadde tatt turen hadde knapt rukket å sette seg da vi gikk opp til 3-1.

Et mønsterangrep endte med at Erik Nordby spilte frem Johannes Blåsternes, som dro seg inn i feltet og mellom midtstopperne da Peder Nævestad skapte en åpning for ham, før han la ballen kontrollert ned til siden for keeper.

Dette ble dråpen for et par temperamentsfulle Nesøya-spillere, som spilte i overkant hardt de siste ti minuttene. De sikret seg et par gule kort, før den hissigste også dro på seg sitt andre gule to minutter før slutt. Nesøya bestod ellers av hyggelige herremenn, og de kommer sikkert til å unngå nedrykk om de får litt mer bredde i troppen sin.

 

 

Spennende lenge: Spente fjes på benken i første omgang. Etter gode innhopp kunne Andreas Schwencke, Åsmund Aarrestad og Gunnar Sjølie juble for tre poeng.Vi stod løpet ut og kunne løpt inn et par sene mål helt på tampen, men slitne bein får ta skylden for at vi stoppet på tre mål. Seieren gjør at vi holder 5. plassen i avdelingen, men kun på målforskjell foran Heming 2, som virkelig ser ut til å ha funnet høstformen. Det kan fort bli veldig spennende når vi møter dem på hjemmebane i siste serierunde!

Kveldens tre poeng gjør for øvrig at Nesøya ble det første laget vi har slått både hjemme og borte siden 2011.

Mandag om en uke er det tid for å hevne det sure overtidstapet mot Fagerborg 3, da de gulblå vestkantguttene kommer til Korsvollbanen for å spille match kl.20.15.

Før den tid skal vi nok en opp til Holter stadion, der den store Holterdagen arrangeres. Hele bygda skal feire seg selv og fotballaget sitt fra morgen til kveld, med kampen vår mot Holters A-lag som det store høydepunktet kl.15.00. Det er ventet drøssevis med tilskuere og 17. mai-stemning, så det er ingen grunn til å bli hjemme. Vel møtt!