Øvrevoll Hosle 2 - Korsvoll 1-1 (0-0)

Jarmyra kunstgress, 12.8.2013
12. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Erik Westrøm, Huk.
Tilskuere: 5.

Mål:
 
        1-0: Erik Nordby (74.)
        1-1: ØHIL 2 (81.)
       
Gule kort: Henning Lefsaker.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Aleksander Omtvedt

Greger Svenn - Jon Edmunn Sæter - Thomas Arnulf - Magnus Jahrmann

Jostein Eidem - Erik Nordby - Christian Andersson - Espen André Rødnes

Ola Jansen - Henning Lefsaker

Innbyttere:
Mathias Falch og Andreas Schwencke.

 

 

 

 

Ikke kontroll: Espen André Rødnes fikk for få baller å jobbe med, og vi slet med å få kontroll både på kampen og ballen. Alle foto: Mathias Falch og Jon Eirik Liseth.

 

  

Ett poeng borte mot bunnlaget

Hjemmelaget hadde forsterket og forbedret seg kraftig siden de ble feid av banen på Korsvollbanen i vår, og ut fra spill og sjanser var det til slutt greit at vi delte poengene på Jarmyra mandag kveld..

Når man vinner 7-2 på hjemmebane, er det klart man har forhåpninger om å gjenta bedriften på bortebane. Dessverre er både sommerferien og sommervinduet langt, noe som gjorde at ØHIL 2 denne gangen hadde tilgang på et betraktelig sterkere lag. Den nye keeperen og de andre som spilte i Ullern-drakter holdt godt nivå, og den kjappe angriperen deres som ble sørgelig alene sist, fikk nå god støtte idet han gang på gang truet forsvaret vårt.

 

 

 

Oppofrende: Vertenes gode rundet keeper tidlig i kampen, men Jon Edmunn Sæter (delvis skjult bak Thomas Arnulf) fikk kastet seg frem og blokkert skuddet.Første omgang var jevn, og selv om Ola Jansen og Henning Lefsaker jobbet godt på topp, var det noe overraskende hjemmelaget som fikk de tre største sjansene. Første gang kastet Jon Edmunn Sæter seg frem og blokkerte et skudd på vei mot mål, de to andre gangene stod Aleksander Omtvedt i veien takket være noen helt vanvittige reaksjonsredninger. En solid opptur for reservekeeperen etter forrige ukes stjernesmell mot Kjelsås 4.

Vi fikk det ikke helt til å stemme i den andre enden av banen, og Jostein Eidem hadde knapt fått en eneste ball ute på høyrekanten, før han omsider fikk den i det 26. minutt og tråkket over. Det må nok metervis med sportstape til før en av vårsesongens beste spillere kan fullføre en kamp igjen. Med Eidem ute måtte vi spille resten av kampen med kun én innbytter. Vertene hadde på sin side rundt ti mann i oppvarming på sidelinjen, og de var dyktige til å rullere, slik at de hele tiden kunne stille med sånn tålelig friske bein - det virker som om gjengen som stod med stusselige tre poeng foran denne kampen, endelig har funnet oppskriften på hvordan de skal overleve i divisjonen.

Det stod 0-0 til pause, og kanskje var det de fotballrelaterte vitsene til den lokale skøyeren og banemesteren som tuslet rundt på kunstgresset før kampen som gjorde at vi ikke var helt i balanse.

 

 

 

Midtbaneduoen: Christian Andersson og Erik Nordby jobbet godt på midten, og sistnevnte scoret også 1-0-målet i andre omgang.I andre omgang var vi mye bedre. Christian Andersson og Erik Nordby fikk kontroll på midtbanen, men kantene ble fortsatt sjelden involvert. 

Vi gikk mot vår første 0-0-kamp noensinne, men så fikk vi frispark omtrent 20 meter fra mål. Det er vanskelig å forklare, men dette var en typisk Erik Nordby-kamp, og det var derfor helt naturlig at kapteinen gikk frem til ballen. Med et flott spark skrudde han ballen over mål og inn i venstre kryss til 1-0. En fantastisk frisparkscoring! Vi er blitt ganske bortskjemte med mål fra direkte frispark i det siste, og Nordby ble den femte til å klare dette i år.

Nå gjaldt det bare å holde buret rent det siste kvarteret. Når Ola Jansen så ble spilt fri og kom alene mot mål, fikk vi en alle tiders mulighet til å punktere kampen. Jansen hadde fortjent et mål ut fra innsatsen sin denne mandagen, men dessverre reddet ØHIL 2-keeperen. Nordby fanget returen og ville skyte først, før han oppdaget Mathias Falch, som ventet på åpent mål. Nordby rakk å nøle et lite sekund, før han fikk løsnet et skudd, som dessverre var litt for svakt og som ble reddet på streken av en forsvarsspiller.

I stedet angrep hjemmelaget, men Omtvedt slo til med årets refleksredning! Hvordan han fikk opp hånden sin og fikk dasket ballen unna, er rett og slett så utrolig at det kan skrives masteroppgaver om det. 

Det ble hektisk i sluttminuttene, og da det neste skuddet kom lavt ned i høyre hjørne, måtte dessverre vår beste denne kvelden, Omtvedt, kapitulere.

 

 

 

Nesten helt: Henning Lefsaker, her i kamp om ballen i første omgang, kunne avgjort kampen da han kom alene med keeper på overtid.Begge lag fikk sjansen til å avgjøre, og begge forsvar kjempet febrilsk for å renske unna de siste minuttene. Vi fikk den største sjansen, attpåtil på overtid i kampens siste angrep, da seriedebutant Henning Lefsaker løp over halve banen, dro seg forbi forsvaret og kom alene mot keeper. Skuddet ble blokkert, og hverken Lefsaker, Falch eller Jon Edmunn Sæter fikk kastet seg frem.

Dommeren blåste av, og dermed endte det 1-1 på Jarmyra, noe som for så vidt var helt greit ut fra spill og sjanser.

Mandag om en uke møter vi Nesøya på hjemmebane kl.20.15. Vel møtt!