Heggedal 2 - Korsvoll 6-2 (1-0)

Gjellum stadion, 10.8.2013
Treningskamp
Dommer: En kar fra Vollen.
Tilskuere: 2.

Mål:
 
        1-0: Heggedal 2
        2-0: Heggedal 2
        2-1: Mathias Falch
        2-2: Martin Kloster
        3-2: Heggedal 2
        4-2: Heggedal 2
        5-2: Heggedal 2
        6-2: Heggedal 2
       
Gule kort: Johannes Blåsternes, Heggedal 2 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Steffen Hånes

Emil Jacobsen - Åsmund Aarrestad - Johannes Blåsternes - Greger Svenn

Andreas Gundersen - Christian Andersson - Jostein Eidem - Martin Kloster

Håvard Hansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Henning Lefsaker.

 

 

 

På etterskudd: Vi kom stadig på etterskudd mot Heggedal 2, og posisjoneringen var ikke alltid helt på stell. Her blir en redusert Åsmund Aarrestad, som for tiden forbereder tidenes fadderuke for LUI-gjengen på HiOA, passert like før pause. Alle foto: Henning Lefsaker.

 

  

På etterskudd i 90 minutter

Mens Tornerose sov i 100 år, sov vi i nesten samtlige 90 minutter i lørdagens treningskamp mot Heggedal 2 uten at en vakker prins kom til unnsetning.


Tornerose var et vakkert barn
Vakkert barn, vakkert barn
Tornerose var et vakkert barn, vakkert barn

Hun bodde i det høye slott
Høye slott, høye slott
Hun bodde i det høye slott, høye slott

Denne lørdagskampen kom i stand da mandagens seriematch viste at vi kunne trenge mer kamptrening, samtidig som sommergjengen hadde gjort seg fortjent til en siste opptreden før de dro tilbake til sine respektive studiesteder. Dessuten stod Heggedal 2 uten motstander denne uken etter at flere lag trakk seg fra deres 8. divisjonsavdeling, og dermed var det bare nødt til å bli kamp.

Vi reiste ut til Heggedal i Asker som favoritter. De grønnkledde vertene spiller tross alt som nevnt i 8. divisjon, og de kunne i tillegg melde om at de visstnok kun stilte med andrelagsspillere og attpåtil manglet sine tre beste spillere. 

Så kom den onde fe der inn
Fe der inn, fe der inn
Så kom den onde fe der inn, fe der inn

Men vi merket raskt at det var noe som ikke stemte. Vi virket søvnige, og tempoet i kampen var i motsetning til forrige kamp latterlig lavt.

Ivar Hoff sa en gang at Frode Hansen hadde spenst som en tepose, men så lavt som dommeren la lista denne tidlige ettermiddagen, ville nok selv den tidligere Lyn-stopperen greid å hoppe over. Allerede etter to minutter fikk nemlig Johannes Blåsternes gult kort for å spørre dommeren hvordan han ville kunne se en eventuell offside da han ikke la seg på linjen vår da Heggedal 2 slo et frispark inn i feltet vårt. Dommeren plasserte seg nemlig som en dommer som er vant til linjedommere, men en slik dommer burde også være i stand til å tåle en saklig kommentar fra en fyr som har sluppet gule kort for verre forseelser.

Spillere fra begge lag ba dommeren heve listen etter en serie uforklarlige avgjørelser, men han lyttet ikke, selv ikke når en ærlig Heggedal-spiller sa rett ut at han ikke skjønte hvorfor han fikk frispark etter en ren duell på midtbanen.

 

 

 

 

I skuddet: Mathias Falch skyter i steget mot slutten av første omgang. Dette forsøket ble dessverre reddet, men etter pause greide i det minste spissen å lure keeperen én gang. Legg merke til traktoren øverst til venstre på bildet, Heggedal ligger landlig til.

 Tornerose sov i hundre år
Hundre år, hundre år
Tornerose sov i hundre år

Selv om dommeren blåste mye og ofte, sovnet vi helt, og da stopperparet Blåsternes og Aarrestad ble lurt, kunne hjemmelaget trille inn 1-0 bak debutantkeeper Steffen Hånes. Bergenseren stod sin første kamp på full bane, og holdt seg derfor for sikkerhets skyld innenfor fem-meteren de første 20 minuttene. Hånes gjorde for øvrig en god figur, og kom helskinnet fra debuten, selv om antallet baklengsmål dessverre ble noe høyt, ettersom han ikke fikk stort med hjelp fra lagkameratene sine.

Vi nærmet oss mål da Christian Andersson slo til med en knallhard heading etter ett av mange hjørnespark, og Håvard Hansen og Martin Kloster hadde stadig noe på gang ute på venstresiden, men alt vi foretok oss ble for upresist og innsatsløst.

Nei, dette var trøttende saker, altså...

Zzzz, zzzz, zzz, zzzzzzzzzzz...

 

 

 

Bare nesten: Håvard Hansen hadde blant annet et lurt skudd forkledd som et innlegg i tverrliggeren, men måtte gå målløs av banen i dag. Her blir han stoppet av en ivrig keeper like utenfor 16-meteren før pause.
Og hekken vokste kjempehøy
Kjempehøy, kjempehøy
Og hekken vokste kjempehøy, kjempehøy

Først etter at Heggedal 2 hadde gått opp til 2-0 så vi ut til å våkne, og det var heldigvis før hekken, eller skal vi si avstanden opp, var for stor.

Mathias Falch var en av de trøtteste på banen, ettersom han hadde stått opp klokken fire natten i forveien for å fly hjem fra Italia. Ironisk nok var han også den som var mest våken da han selv fikk en dytt ute ved kanten av 16-meteren rett før keeper fikk snappet ballen. Dommeren blåste frispark, og Falch la ballen på plass øyeblikkelig, før han dro til med strak vrist og banket ballen over keeper og rett i høyre kryss. Enkelte protester fulgte, men dommeren hadde blåst både for frispark og for at det kunne bli tatt, så selv om det var usportslig av dommeren å ikke la keeperen komme seg tilbake, var det helt innenfor regelverket.

Så kom den vakre prins der inn
Prins der inn, prins der inn
Så kom den vakre prins der inn, prins der inn

Etter reduseringen begynte Martin Kloster omsider å vise seg frem for fullt, og da han fikk ballen av Henning Lefsaker danset han seg forbi flere forsvarere, før han satte inn 2-2.

Vi så endelig ut til å ha våknet, og Kloster burde ha scoret igjen da han like etter kom alene med keeper en gang til. Kunne Kloster være prinsen som skulle vekke oss fra søvnen og sikre oss en fin seier?


 

 

 

Ekstra ansvar: Kaptein Johannes Blåsternes var tilbake etter en lang sommer i Dyreparken, og han fikk mye å gjøre i midtforsvaret.

 

 

Nei, dessverre, Kloster ble ikke den reddende prinsen. Nå sprakk det helt opp, og drømmene våre ble til mareritt. Vi forsøkte å satse offensivt, men da må i det minste returløpene være helhjertede etter balltap og plasseringsevnen være korrekt bakerst. Visst sprudlet det ikke alltid offensivt, men med en snorrett linje kunne vi i det minste kontrollert det hele inn til 2-2.

Det klarte vi ikke, og i stedet sikret Lefsaker, som signerte for oss før sesongen, men som dessverre må prioritere skole og andre aktiviteter denne sesongen, seg en ny assist da han stod for et leit balltap ved midtbanen, slik at Heggedal 2 kunne løpe inn 3-2. Lefsaker var ellers meget pigg etter en fin uke på Jardars fotballskole, men han ble for ubesluttsom da han selv fikk muligheten til å skyte. 

Johannes Blåsternes måtte gang på gang falle tilbake opptil ti meter på grunn av andres feil, selv om han var forsvarssjef og skulle sette linja, og dermed ble avstanden til midtbanen for stor, samtidig som flere spillere havnet ute av posisjon. Sikringsspillet var meget kritikkverdig, og Blåsternes måtte for eksempel ofte helt ut på siden med alle de påfølgende rokkeringene det medførte.

4-2 ble kontret inn etter at vi ikke heller ikke denne gangen vant duellene eller andreballene, denne gangen etter et hjørnespark, før 5-2 og 6-2 ble løpt inn i kampens siste minutter.

Tornerose må ei sove mer
Må ei sove mer, må ei sove mer
Tornerose må ei sove mer, sove mer

Her får vi ta sangens avsluttende linjer som en oppfordring. Vi kan ikke surre sånn som i dag i fortsettelsen. Heggedal 2 var absolutt et lag vi kunne slått, og i alle fall et lag vi ikke skal tape 2-6 for. En hyggelig gjeng, ja, men ikke et altfor godt fotballag, litt sånn som oss.

Så får vi heller håpe at vi kan nynne på de siste strofene av sangen etter mandagens seriekamp mot Øvrevoll Hosle 2:

Og prinsen danser med sin brud
Med sin brud, med sin brud
Og prinsen danser med sin brud, med sin brud

Og alle hjerter gleder seg
Gleder seg, gleder seg
Og alle hjerter gleder seg, gleder seg