Korsvoll - Kjelsås 4 1-7 (0-3) - 3-0 etter protest

Korsvollbanen, 5.8.2013
11. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Erling Voje, Øvrevoll Hosle.
Tilskuere: 12.

Mål:
 
        0-1: Kjelsås 4 (12.)
        0-2: Kjelsås 4 (32.)
        0-3: Kjelsås 4 (36.)
        0-4: Kjelsås 4 (46.)
        0-5: Kjelsås 4 (60.)
        1-5: Lars Eriksen (77.)
        1-6: Kjelsås 4 (80.)
        1-7: Kjelsås 4 (90+1.)
       
Gule kort: Kjelsås 4 3 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Aleksander Omtvedt

Åsmund Aarrestad - Jon Edmunn Sæter - Jon Eirik Liseth - Greger Svenn

Espen André Rødnes - Jostein Eidem - Erik Nordby - Christian Eidsmo

Ola Jansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Thomas Arnulf, Lars Eriksen, Kjetil Kihlgren, Peder Nævestad og Gunnar Sjølie.

 

 

 

Nedtur: Ola Jansen fikk ikke den opplevelsen han så gjerne skulle hatt mot gamleklubben Kjelsås. Lars Eriksen (i forgrunnen) scoret målet vårt. Alle foto: Mathias Falch.

 

  

Overkjørt av Kjelsås

Kjelsås 4 stilte med et ganske annet lag enn da vi sløste vekk poengene på Grefsen stadion i vår, og vi tapte hele 1-7 for naborivalene.

Det var godt å puste ut etter 90 minutter mot Kjelsås 4 da serien startet opp igjen mandag kveld. Etter en serie oppløftende kamper i sommer gikk vi på en overraskende stygg smell, for mens vi så ut til å ha være mer interesserte i å finne nærmeste solseng med servering av paraplydrinker, var Kjelsås 4 i kjempeform.

Tempoet den første halvtimen var helt ellevilt, og ble av dommeren omtalt som 3. divisjonsnivå. Akkurat det var kanskje ikke så pussig, men det kommer vi tilbake til senere. For ting er ikke alltid akkurat som du tror - i Andeby, eller på stedet der du bor.

 

 

 

 

Lite å rope hurra for: Jon Liseth måtte dessverre ut med skade midtveis i første omgang, men fikk heldigvis god hjelp og omsorg på sidelinjen helt frem til sykebilen hentet ham en time senere.

 Kjelsås 4 gikk rett i strupen vår, og både pasningene, løpene og duellspillet deres var av høy klasse. I vår var det vi som skapte mengder med sjanser, i dag var det deres tur. I sommerkampene i år har vi satset på høyt og aggressivt press, men nå var det Kjelsås 4 som til de grader kjørte på med denne taktikken.

Etter ti minutter fikk de det første av tre-fire mål annulert for offside, men bare to minutter senere scoret de på et velplassert langskudd etter at presset på ballfører var totalt fraværende. Her var det opptil flere som fortsatt var på ferie, gitt.

Kjelsås 4 ga alt og taklet hardt, og midtveis i omgangen måtte vårsesongens kanskje beste C-lagsspiller, Jon Liseth, ut med skade. Han ble hentet av sykebil en drøy time senere, og de første rapportene kan tyde på at det ikke dreier seg om brudd. Heldigvis kunne vi sette inn en meget god erstatter i Thomas Arnulf, som er tilbake fra studier i Trondheim, og som etter hvert stod frem som vår bestemann denne kvelden.
 

 

 

 

Mye å gjøre: Etter to kamper som en levende vegg, fikk dessverre keeper Aleksander Omtvedt en tung dag mellom stengene mot naborivalene fra Kjelsås. Til venstre Thomas Arnulf.
2-0 kom etter 32 minutter, da en motsander egenhendig tok seg forbi fire av oss. Bare fire minutter senere gikk bortelaget opp til 3-0, og det var på tide å si go to gate og komme seg tilbake til sommerens feriedestinasjoner for å finne igjen formen vi viste i serien før ferien. 

Til tross for det begredelige utgangspunktet hadde vi håp om å få til en god andre omgang, men det tok ikke mer enn 30 sekunder før Aleksander Omtvedt måtte se nok en ball passere inn bak seg, denne gangen etter at han selv var uheldig med en pasning.


I det 60. minutt kom 5-0, før vi hevet oss parallelt med at Kjelsås 4 senket seg ned et par hakk. Det ga oss rom til å sette inn kveldens fineste mål. Åsmund Aarrestad ristet svimmelheten av seg og slo en strøken ball opp fra egen banehalvdel, og Lars Eriksen dro til fra utkanten av 16-meteren. Ballen smalt i nettmaskene bak gjestenes keeper, og Eriksen kunne juble for sitt første seriemål for året.

Ti minutter før slutt kom en Kjelsås 4-spiss alene med keeper og la på til 6-1, før de også scoret på en corner på overtid.

1-7 var virkelig skammelig, selv om Kjelsås 4 viste seg å være på et ganske annet nivå enn hva vi hadde forventet etter vårkampen. Vår mistanke om at ikke alt var som det skulle ble bekreftet da vi fikk høre at en av spillerne deres ironisk nok formelt spiller på A-laget. Til Korsvoll...

Dommeren hadde dermed for så vidt rett i sin vurdering om at det var 3. divisjonstempo i kampen.

I løpet av seks sesonger i ligasystemet har vi kun protestert én gang, selv om det trolig har vært grunn til å protestere flere titalls ganger. Alle lag har med noen som er feilregistrert av og til, men da A-lagsledelsen i Korsvoll forklarte at Kjelsås 4 stilte med en spiller som er registrert i Korsvoll og har spilt flere A-lagskamper i 3. divisjon i vår, kunne vi egentlig ikke unngå å protestere, det blir for dumt å spille mot Korsvoll-spillere på Korsvollbanen. Kjelsås 4 hadde nok vunnet uansett, men det får være grenser for hvor sløve man skal få lov til å være.

Vi kommer tilbake med mer når kretsen har fattet en avgjørelse i protestsaken, og ønsker samtidig Kjelsås 4 lykke til i opprykkskampen - dette laget er altfor godt for 7. divisjon, og sannsynligvis best i avdelingen om de fortsetter som mot oss.


*******************************************

Grunnet bruk av en A-lagsspiller fra Korsvoll ble vi i ettertid tilkjent seieren (3-0) av kretsen.