Holter - Korsvoll 1-3 (0-1)

Holter stadion, 2.8.2013
Treningskamp
Dommer: Andreas Fallet, Bjørkelangen.
Tilskuere: 14.

Mål:
 
        0-1: Espen Bengtson (24.)
        0-2: Mathias Falch (60.)
        0-3: Marius Andersson (75.)
        1-3: Holter (81.)
       
Gule kort: Holter 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Aleksander Omtvedt

Greger Svenn - Åsmund Aarrestad - Henrik Gjertsen - Ulrik Anderssen

Magnus Olsen - Olav Bengtson - Martin Kloster - Marius Andersson

Espen Bengtson - Mathias Falch

Innbyttere:
Christian Andersson og Kjartan Klyve.

 

 

 

Endelig: Marius Andersson scoret sitt første mål for året i kampen mot Holter. Alle foto: Andreas Kjelstrup.

 

  

Gøy på landet

Sommergjengen tok turen til Romerike og sikret en flott triumf på en lekker gressbane.

"GAME OF THRONES," brølte midtstopper Henrik Gjertsen idet dommeren blåste igang kampen mot Holter, og med det visste alle hvor lista var lagt. Det ble latter, det ble alvor, det ble en spennende kamp med såpass mye på menyen at den like gjerne kunne blitt delt opp i ni bolker og vist på HBO.

Det ble tøffe tak i duellene fra første sekund, og Mathias Falch burde gitt oss ledelsen da han ble headet gjennom av spissmakker Espen Bengtson ti minutter ut i matchen. Etter forrige kamps dårlige lobb forsøkte han å sette ballen mellom beina på keeper, men der var det ikke plass. Chip neste gang?

 

 

 

 

Jubelgutter: Marius Andersson gratulerer Espen Bengtson etter at sistnevnte har satt inn 1-0 et snaut kvarter ut i kampen.

 Fire minutter senere viste Bengtson hvordan det skal gjøres da han dro til på halvspretten etter å ha mottatt en fin crosser inn i bakrommet fra Ulrik Anderssens presise fot. Bengtsons skudd føk over i høyre hjørne, og dermed ledet vi 1-0 over det grønnkledde hjemmelaget.

Unnskyld meg, tenker du sikkert, hold an et øyeblikk, men hva i all verden gjorde Korsvoll C på Holter stadion i Nannestad kommune langt oppe på Romerrike en fredagskveld i august?

Enkelt og greit, Holters Håvard Sæle har studert journalistikk med trener Falch og spilt med oss et par ganger, og sånt er det nødt til å bli kamp av. Breddefotballen er artig sånn.
 

 

 

 

Sommergjengen: Denne gjengen tok turen til Holter. Bak fra venstre: Aleksander Omtvedt, Kjartan Klyve, Christian Andersson, Mathias Falch, Espen Bengtson, Åsmund Aarrestad, Marius Andersson og Henrik Gjertsen. Foran fra venstre: Magnus Olsen, Olav Bengtson, Greger Svenn, Martin Kloster og Ulrik Anderssen. Andreas Kjelstrup var med som motivator, lagleder, fotograf og sjåfør. 

Holters seniorlag ble for øvrig re-etablert foran årets sesong, og klubbens flaggskip, som spilte i 2. divisjon så sent som i 1997, har fått en så å si perfekt start på comebacksesongen og står med 8-1-0 og 57-15 i målforskjell i 9. divisjon etter halvspilt serie.

Unnskyld meg, tenker du kanskje igjen, men 9. divisjon finnes bare i tegneserier og sleivete sportspetiter av Arne Hole.

Nei da, det er ikke tull, for der Oslo fotballkrets heller velger å ha så mange avdelinger som det er behov for i 8. divisjon, har Akershus fotballkrets heller valgt å innføre en ekstra divisjon - eller skal vi si dimensjon? Nei. Ifølge ryktene er nivået i 9. divisjon her oppe faktisk hakket over 8. divisjon i Oslo.

Holter gikk ofte inn med knottene først og de var harde i duellspillet, men anført av kloke Henrik Gjertsen stod forsvaret vårt opp mot hjemmelagets helter, som ble heiet frem av et dusin ivrige Holter-patrioter. Gjertsen er nok kanskje mer kjent for sine bragder i den andre enden av banen, men mot Holter fremstod han som en ung og bedre versjon av Fabio Cannavaro. Hverken eks-Stabæk-junioren eller stoppermakker Åsmund Aarrestad pådro seg et eneste frispark i løpet av kampen - snakk om moderne forsvarersspill!

 

 

 

 

Superstjerne: Martin Kloster. Artisten Martin Kloster. Den spilleren fra Korsvolls 91-kull som har nådd lengst på fotballbanen. Det sier litt om 91-kullet, men det sier også veldig mye om Kloster.

 Mens forsvaret vårt stort sett holdt Holter på grei avstand fra Aleksander Omtvedt og målet han voktet, fikk vi til litt av hvert på den andre siden av den fine gressbanen. Både Marius Andersson og Magnus Olsen, som nylig debuterte for A-laget som 33-åring da han fikk ett minutt mot Sander i 3. divisjon sist tirsdag, kom til innlegg, men stort sett ble vi tvunget til å avslutte fra distanse.

Holter gikk som nevnt tidvis litt for hardt inn i taklingene, og Martin Kloster måtte ta seg en pust i bakken etter å ha blitt forsøkt kvestet ti minutter før pause. Taklingen ble belønnet med gult kort.

 

 

 

 

Klippet ned: Martin Kloster ble stadig lagt i bakken. Her blir han effektivt stoppet av tre ivrige motstandere.

 Vi holdt 1-0-ledelsen vår til pause, og etter et par små justeringer gikk vi løs på andre omgang.

Omtrent et kvarter ut i omgangen gikk vi opp til 2-0 på det som nevnte Sæle senere omtalte som en het kandidat til prisen for årets mål på Holtersletta. Et langt kast fra venstre ble stusset videre av Espen Bengtson, og med en forsvarer i ryggen og ryggen mot mål kastet Mathias Falch seg rundt og brassesparket ballen over keeper og i mål med venstrefoten. Lekent og akrobatisk, akkurat slik årets sommergjeng har fremstått i de siste kampene, og muligens ikke så overraskende med tanke på at Falch var kjent som en ivrig brassesparker som junior.

Holter forsøkte seg på en sluttspurt, og de kunne nyte godt av at de hadde flere innbyttere enn oss denne varme og klamme augustfredagen. Vi hadde egentlig bare med oss én innbytter, men da Olav Bengtson møtte studiekamerat Kjartan Klyve på parkeringsplassen, fikk vi med oss en kompromissløs back også. Backkjempen hadde stående tilbud om å spille for Holter også, men valgte å bli med oss, ettersom vi var så få. 

 

 

 

 

Solid: Olav Bengtson har vært god i hele sommer, så også mot Holter. 

 

 

Vi var i ferd med å miste initiativet i kampen, men så vippet Christian Andersson storebror Marius igjennom. Holter ropte på offside, men den rutinerte spilleren med over 160 kamper lot seg ikke stoppe og satte ballen til venstre for keeper, attpåtil med venstrefoten! 3-0, og kampen virket avgjort. Målet sørget samtidig for at Andersson ble del av et eksklusivt selskap, da han i likhet med nevnte Falch, Peder Nævestad og Johannes Blåsterns har scoret minst ett mål hver sesong siden C-laget ble stiftet. 

Det ble mye løping og mange tunge returløp under innspurten, og Henrik Gjertsen måtte dessuten ut med strekk mot slutten, etter at han blant annet hadde regissert og blitt med opp på et angrep som ble avsluttet med at Mathias Falch headet et innlegg fra Magnus Olsen utenfor.

Holter reduserte ni minutter før slutt etter litt keitete og passivt forsvarsspill fra vår side, men det ble ikke flere mål, selv om det bølget frem og tilbake i sluttminuttene. De grønnkledde var nær nye reduseringer etter gode gjennomløp, mens Martin Kloster hadde et fint frispark for oss. Vi var farlige på cornere, og mens Falch fikk et skudd reddet på streken, headet Åsmund Aarrestad og Christian Andersson utenfor. Espen Bengtson rev seg nesten løs flere ganger, mens lillebror Olav fikk et skudd blokkert.

Kampen endte dermed 3-1, og vi kunne kjøre hjem med godt humør, vel vitende om at sommergjengen nok en gang hadde levert varene. 

 

 

 

 

Uten mat og drikke...: Flere av seierherrene valgte å stoppe på Ask grill etter kampen for en matbit og en god fotballdiskusjon. 

 

 

Det var spesielt å spille på en skikkelig gressbane. Dette var noe ganske annet enn Ekeberg, og noe ganske annet enn kunstgresset vi er vant med. Holter stadion står visst ledig hele sommeren, så om vi vil, kan dette fort bli en årlig tradisjon. Morsomt var det i alle fall!

På vei hjem valgte flere å stoppe ved Ask grill, slik seg hør og bør når man er på bortetur utenfor hjemkretsen. Her lærte vi at Asina virkelig er alle tiders appelsinbrus, og sikkert har vært det siden 1920, og at det er lurt å be om et lite strøk hamburgerdressing på kebaben.

Mandag starter seriespillet opp igjen med lokaloppgjør mot Kjelsås 4 på Korsvollbanen. Det er samtidig et lite håp om at sommergjengen skal få seg en siste kamp før studiene kaller igjen, og lørdag om en uke peker seg ut som en naturlig kampdato.

 


Fokus: Ulrik Anderssen, en av sommerens profiler, holder øynene på ballen. Her lukter det profilbilde!