Korsvoll - FC Nordre Aker 6-7 e.e.o. (2-1/5-5/5-6)

Korsvollbanen, 21.7.2013
Treningskamp
Dommer: Martin Nistad, Korsvoll IL.
Tilskuere: 3.

Mål:
 
        1-0: Mathias Falch
        2-0: Mathias Falch
        2-1: Christian Poppe, FCNA
        2-2: Carsten Ekholt, FCNA
        2-3: Christian Poppe, FCNA
        3-3: Håvard Hansen
        3-4: Christian Poppe, FCNA
        3-5: Christian Poppe, FCNA
        4-5: Håvard Hansen (Str)
        5-5: Christian Andersson
        5-6: Christian Poppe, FCNA
        6-6: Christian Andersson
        6-7: Christian Poppe, FCNA
       
Gule kort: Carsten Ekholt, FCNA, 2 stk.
Røde kort: Magnus Olsen, Carsten Ekholt, FCNA.


Korsvoll (4-4-2):

Didrik Strøhm

Vegard Enggrav - Ketil Haugstulen - Ulrik Børresen - Ulrik Anderssen

Magnus Olsen - Olav Bengtson - Christian Andersson - Marius Andersson

Didrik Skjelland - Mathias Falch

Innbyttere:
Håvard Hansen.

 

 

Tomhet: Skuffelsen var stor etter at Poppe satte inn 7-6 på tampen av andre ekstraomgang, men for en kamp det ble!

 

  

Poppe sendte FCNA til himmels

Ekstraomganger måtte til for å kåre en vinner, men gjestenes Christian Poppe var i det umulige hjørnet, eller skal vi si Poppe-hjørnet, og sikret en ny FCNA-triumf med sine seks scoringer i det årlige sommeroppgjøret på Korsvollbanen.

FC Nordre Aker gikk konkurs for flere sesonger siden, men vi har fortsatt gleden av å møte dem, ettersom det gamle bydelslaget samles én gang hver sommer for å mimre og spille en prestisjefylt treningskamp på Korsvollbanen.

FCNA stilte som vanlig med flere av sine største profiler, deriblant Eirik Garnås, Christian Poppe og Carsten Ekholt, spillere som alle har gjort seg bemerket i C-lagsdrakt også.

Vi kom med en klassisk sommertropp, samt et klart mål om å sikre tidenes første seier over FCNA etter full tid!

Det nevnte FCNA-trekløveret viste seg naturlig nok raskt å være en trussel, men vi var heller ikke ufarlige, og etter et par nesten-gjennomspill og et par gode skudd fra Didrik Skjelland og Christian Andersson, tok vi ledelsen. Marius Andersson kjempet godt og fikk ballen over på høyrekanten av 16-meteren, der Mathias Falch vendte opp og et steg inn i banen, før han plasserte en markkryper til høyre for en fastende Nasrat Sahag i FCNA-buret.

Vi strålte om kapp med solen, og kunne juble for et nytt mål noe senere i omgangen. Didrik Skjelland ble belønnet med en spissplass etter flere kamper i den bakre fireren, og han taklet oppgaven som møtende spiss med glans. Nærteknikken hans er som kjent meget god, og etter å ha lurt en forsvarer, ble han lagt i bakken skrått utenfor 16-meteren. Skjellands spissmakker Mathias Falch tok oppstilling, og som i bortekampene mot Fagerborg 3 og Simensbråten banket han ballen hardt til side for muren og ned i venstre hjørne, der Sahag akkurat ikke rakk ned i tide. Dermed stod det 2-0, og det gikk mot en fantastisk seier i nabooppgjøret.

FCNAs Anders Jerkø scoret tre mål for oss forrige uke, men han var aldri i nærheten av å kopiere den bragden når han nå stod på motstatt banehalvdel. Denne kvelden handlet nemlig alt om Poppe.

For omtrent fem minutter før pause slapp den skuddvillige kantspilleren løs i feltet, og med et hardt skudd sendte han ballen opp i venstre kryss. Keeper Didrik Strøhm fikk slengt seg oppsiktsvekkende langt og var etter ballen, men han var ikke lang nok til å slå den ut.
 
Bortsett fra de nevnte målene og sjansene og et par mislykkede innlegg var det ikke så voldsomt mange store målsjanser i førsteomgang bortsett fra et par langskudd til begge lag. I den bakre fireren hadde VSF-innleide Ketil Haugstulen og Ulrik Børresen god kontroll fra stopperplass, mens Vegard Enggrav og Ulrik Anderssen sørget for å komme på fine løp fra backplassene sine.

Før pause - med unntak av reduseringen - var den hvitkledde bydelsrampen nærmest scoring de to gangene de fikk indirekte frispark etter tilbakespill. Et dødballmål lå i luften, og i det 47. minutt fikk de uttelling. Det ble dømt frispark 16 meter fra mål, og Carsten Ekholt kopierte vår 2-0-scoring, da han la ballen hardt og flatt til side for muren og i mål til 2-2.

 

 

 

FC Nordre Aker: FCNAs lag bestod av flere spillere med en fortid i Korsvoll - flesteparten som guttespillere, men mange har også vært faste medlemmer av C-lagstroppen etter FCNAs konkurs.Vi falt helt ut av det, og det tok ikke lang tid før Poppe sendte FCNA i ledelsen. En generell tendens i spillet vårt var at vi lå for dypt i banen når vi slo inn, og at vi dermed ikke fikk fylt på med nok folk. Et av disse innleggene var heldigvis hakket bedre - eller skal vi si dårligere? - enn de andre. Håvard Hansen fikk ballen fra Skjelland, og crosseren han slo inn i feltet dalte like godt over en overrasket Eirik Garnås og inn i nettmaskene til 3-3.

Garnås ble sendt i mål etter pause på grunn av gnagsår, og den trivelige kjempen imponerte faktisk med et par gode redninger og ikke minst sine lange utspill. Tilslaget hans er fortsatt like bra som i glansdagene, og selv i sokkelesten slo han til med verdens høyeste, lengste og hardeste utspill noensinne. For en fyr!

Men så var det denne Christian Poppe da. Han var et angrep, for ikke å si et helt lag, alene, og han satte inn både 4-3 og 5-3, før FCNAs hyggelige midtstopper Christian de Lange handset på et nytt Hansen-innlegg. Hansen gikk selv frem til straffemerket, og siden han skjøt mot høyre og langs bakken, hadde ikke 1,98 høye Garnås mulighet for å nå ned.

Det ble dramatisk da Carsten Ekholt fikk sitt andre gule kort etter reduseringen, men den høyreiste Ready-spilleren, med 68 kamper og 50 C-lagsmål på samvittigheten, ble nødt til å forlate banen. Det første gule kom for å dra med seg ballen vekk da vi hadde avspark, det andre for klaging og syting.

Vi avsluttet kampen i overtall og 3-4-3, og på overtid spilte Ulrik Anderssen over til nesten-navnebror Christian, som satte ballen i mål til 5-5.

På forhånd var vi blitt enige om at kampen skulle gå til ekstraomganger, og etter et par små protester, var det bare å gyve løs på to fem-minutters omganger.

Vi tok ut Ulrik Børresen for å være hyggelige etter Ekholts utvisning, men Børresen måtte inn etter få minutter, ettersom Magnus Olsen fikk marsjordre etter å ha felt Poppe, som var i opplagt scoringsposisjon. Egentlig en litt misvisende regel, det der, for Poppe er alltid i scoringsposisjon, så han kan i prinsippet ikke røres. Poppe sørget for ny FCNA-ledelse før første ekstraomgang var ferdigspilt, mens Christian Andersson ble vår tredje tomålsscorer da Falch la igjen ballen til ham på 20 meter. Andersson dro til og moste ballen opp i høyre kryss til 6-6! Han jobbet godt sammen med Olav Bengtson sentralt, og fikk altså krone en god kamp med to flotte mål. Nå var vi sikre på seier!

Slik gikk det ikke. Den daværende innbytteren Marius Andersson måtte gå over til FCNA da Anders Rummelhoff måtte på jobb noen minutter ut i andre omgang, og nå, i det 118. minutt, var han med på å spille frem hvem andre enn Christian Poppe, som med sin sjette scoring for kvelden sendte FCNA til himmels og opp i en utrolig 7-6-ledelse.

En desperat sluttspurt ga ikke resultater, og dermed kunne FCNA, fra nå av kalt FC Poppe, feire nok en triumf på Korsvollbanen.

Med unntak av et par kjedelige episoder i forbindelse med de røde kortene ble det en veldig hyggelig opplevelse, spilt i varme omgivelser en solrik julikveld, noe som førte til at vi måtte legge inn ekstra drikkepauser midtveis i hver omgang. Det var trivelig å kjempe mot gamle naborivaler, det ble målrikt og spennende, og Poppe og co er allerede invitert til ny kamp neste sommer. Det er på tide å få revansj for alle de forsmedelige tapene!


Tidligere kamper mot FC Nordre Aker:
   16.2.2006: Korsvoll - FCNA 10-9 e.e.o.
   13.5.2006: Korsvoll - FCNA 2-3
   22.3.2007: Korsvoll - FCNA 1-2
   14.4.2007: Korsvoll - FCNA 5-6
   21.4.2007: Korsvoll - FCNA 3-8
   23.6.2007: Korsvoll - FCNA 2-4
   25.8.2007: Korsvoll - FCNA 3-5
   20.10.2007: Korsvoll - FCNA 6-6 (2-4 på straffespark)
   16.3.2008: Korsvoll - FCNA 3-3 (3-1 på straffespark)
   8.7.2012: Korsvoll - FCNA 1-6
   21.7.2013: Korsvoll - FCNA 6-7 e.e.o.