Simensbråten - Korsvoll 4-2 (1-1)

Ekeberg 6, 24.6.2013
10. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Mehmet Akbulat, Vålerenga.
Tilskuere: 10.

Mål:
 
        0-1: Martin Kloster (17.)
        1-1: Simensbråten (29.)
        2-1: Simensbråten (48.)
        2-2: Mathias Falch (54.)
        3-2: Simensbråten (55.)
        4-2: Simensbråten (90+1)

Gule kort: Nikolai Kleivan 2, Magnus Jahrmann 1, Simensbråten 5 stk.
Røde kort: Nikolai Kleivan, Simensbråten 1 stk.


Korsvoll (4-4-2):

Åsmund Aarrestad

Andreas Schwencke - Thomas Arnulf - Jostein Eidem - Magnus Jahrmann

Kjetil Kihlgren - Christian Eidsmo - Martin Kloster - Ole Olesen

Espen Bengtson - Mathias Falch

Innbyttere:
Rasmus Bjerre og Nikolai Kleivan.

 


 

Gjorde comeback: Korsfarerne var endelig tilbake. Alle foto: Medieavdelingen v/Rasmus Bjerre m/venner.

   

Slurv og sløsing kostet oss poengene

Sang, skrål, skrik og support fra Korsfarerne var til stor glede og inspirasjon under kampen mot serietoeren, men klønete avslutninger sørget for at det ikke ble poeng denne gangen heller.

Vårsesongens siste seriekamp gikk på Ekeberg mot Simensbråten. Skader og ferieplaner gjorde sitt for å svekke troppen, og derfor var det godt at trondheimsstudenter som Thomas Arnulf endelig var hjemme fra barteland og klare for kamp. Med Arnulf og Andreas Schwencke i den bakre fireren sammen med en friskmeldt Jostein Eidem og Magnus Jahrmann fikk vi et mye mer spillende lag, og vi slo godt fra oss mot  opprykksjagende Simensbråten, som har imponert stort siden vi røk 2-3 for dem i serieåpningen. 

De svartkledde – for øvrig et dårlig fargevalg i den varme junisolen – hadde et par gode initiativ offensivt i starten, men Espen Bengtson fikk den første store muligheten. Han var uheldigvis ikke like treffsikker som i de to foregående kampene, og det nådeløse Ekeberg-underlaget var heller ikke på lag med spissen da han upresset plasserte ballen til side for mål elleve minutter ut i matchen.

Korsfarerne var endelig tilbake på sidelinjen etter over ett års fravær, og det var en sann fryd å høre både gamle og nye sanger fra de ikke-eksisterende tribunene på Ekeberg.

Ole Olesen var også omsider tilbake på banen, og hans lange innkast var et av våre beste angrepsvåpen. I det 17. minutt kjempet vi godt i feltet etter ett av mange kast, og Martin Kloster fikk skutt. Skuddet ble blokkert og klarert via en forsvarer og i mål til 1-0, en viktig ledelse.

Åsmund Aarrestad vikarierte som målmann i alle andre potensielle keeperes fravær, og den tidligere Malvik-sisteskansen viste både godt grep og god rekkevidde. Simensbråten lot seg stresse av en rekke forspilte sjanser, men som midtstopperen deres spådde, den tredje sjansen kom til å sitte. Den tredje sjansen var faktisk den minste av de tre, men i det 29. minutt var vi ikke våkne da et frispark gikk i muren vår, og hjemmelagets nummer 10 fikk avslutte fra 16 meters hold. Skuddet gikk forbi fem mann før det snek seg inn bak en dekket Aarrestad. 

 

 

 

Tilbake i Oslo: Thomas Arnulf (8) og Andreas Schwencke er ferdig med studiene sine i Trondheim og vil forhåpentlig kunne bidra utover høsten. Idet kampuret bikket 45 minutter sparket en Simensbråten-spiller hull i luften da han med ryggen mot mål forsøkte å få ballen inn i feltet vårt etter et frispark. Han falt overende, og dommeren presterte å dømme straffespark – denne var om mulig enda billigere enn de to straffene Asker 3 fikk for to uker siden. Vikarkeeper Aarrestad, som har reddet straffe i Norway Cup tidligere, skjønte hva straffeskytteren planla, og den trønderske sisteskansen slo til med en genial redning – rettferdigheten seiret!

Solen strålte på Stekeberg, men vi fikk oss en uønsket kalddusj bare tre minutter ut i andre omgang. Tre forsvarere hadde muligheten til å gå ut i press, men ingen gjorde det, og et slapt skudd fikk snike sinn til 2-1.

Vi er sannsynligvis et av lagene i det norske seriesystemet med flest frisparkmål i år, og i kveld, årets ellevte offisielle kamp, kom årets femte. Vi fikk frispark skrått til høyre i underkant av 25 meter fra mål i det 54. minutt, og Mathias Falch dro til med strak vrist og sendte en hard markkryper ned i venstre hjørne til 2-2.

Det gikk dessverre knapt ett minutt før Simensbråten scoret igjen, og Korsfarerne satte den veltempererte pilsen sin i vrangstrupen da de ble vitne til at Jostein Eidem ikke fikk frispark da han ble revet ned i forkant av målet. Her luktet det annullering, men samtidig var vi heldige tidligere i kampen da vi slapp rødt kort da dommeren valgte å lese en løpeduell mellom vår bakerste mann og Simensbråtens spiss som frispark til hjemmelaget.

 

 

 

Nær scoring: Jostein Eidem gjennomførte en meget god kamp som kaptein og midtstopper, og han manglet kun et par centimeter eller en annen frisyre på å stusse inn et mål.Vi kjørte på for en ny utligning. Martin Kloster skjøt over fra god posisjon, og Ole Olesen fikk nesten kastet seg frem på et innlegg fra Kjetil Kihlgren. Jostein Eidem kunne fort headet ballen i mål både en og to ganger, mens Espen Bengtson hadde et skudd som strøk stolpen. Den største sjansen fikk derimot målscorer Falch, da Olesen kjempet seg forbi rubbel og bit på venstrekanten, før han uegoistisk slo inn i feltet, der Falch sleivet ballen inn i hendene på keeper. En grusom bom!

Simensbråtens playmaker og tomålsscorer ble utvist da han fikk sitt andre gule kort omtrent midtveis i andre omgang. De gule kortene kom oftere enn sjansene i denne perioden, og dommeren gjorde det han kunne for å stykke opp spillet – noe som selvsagt var til hjemmelagets fordel, ettersom de uansett la seg bakpå for å forsvare seg til tre poeng.

 

 

 

Lite å klappe for: En oppgitt Nikolai Kleivan ble stadig stoppet på ufint vis, men i stedet for å få de frisparkene han så gjerne ville ha, fikk han i stedet to gule kort av dommeren.Vi hadde Simensbråten i kne, men fikk dessverre ikke være i overtall lenge, for ni minutter før full tid fikk også Nikolai Kleivan sitt andre gule, da han ga en motspiller et vennskapelig klaps på ryggen og beskjed om å roe ned etter en stygg takling. En merkelig utvisning, og en stor skuffelse, ettersom Kleivan var meget god i duellspillet på midten, der han flere ganger satte fart og regisserte flotte angrep.

Vi var best også ti mot ti, og det var tydelig at Simensbråten mistet den offensive drivkraften sin da midtbanemotoren deres ble utvist. De satset i stedet kun på lange baller opp mot en enslig spiss.

Hjemmelaget lå kompakt i 4-4-1 med en trang midtbane, men vi greide ikke i å utnytte alt rommet på sidene godt nok. De gangene vi kom oss ut på kanten ble det derimot alltid farlig. Martin Kloster og Ole Olesen skjøt begge utenfor, før sistnevnte nok en gang greide å drible seg inn i feltet. Falch, fortsatt i sjokktilstand etter den grove missen tidligere i omgangen, tryglet ham om å skyte, men Olesen sentret igjen, og Falch fulgte opp med en minst like hårreisende bom som sist, det var rett og slett håpløst dårlig.

 

 

 

Burde skutt: Ole Olesen på vei inn i feltet. Ut fra keeperens plassering burde han nok skutt selv her, men han valgte i stedet å dra av en mann til, før han spilte til Mathias Falch (delvis skjult bak nr.12).Simensbråten var nemlig helt klart bedre vant til det ujevne underlaget som om en måned forvandles til verdens største kjøttmarked, og det var spesielt tydelig ved at de i større grad  enn oss klarte å beregne spretten og vite hvor mye kraft de skulle legge i pasningene og skuddene sine. Slike små marginer ble dessverre til slutt utslagsgivende og godt eksemplifisert gjennom de nevnte bomskuddene, og på overtid kontret Simensbråten like godt inn 4-2. De spilte seg fint oppover mot det som nå var en tobacksrekke, før et flott innlegg fra høyre ble ekspedert i nettet bak Åsmund Aarrestad.

2-4 borte mot serietoeren er likevel ingenting å skamme seg over. Det var nok en gang kamp til siste spark på ballen, og det kunne og burde fort blitt minst ett poeng i vårsesongens siste seriekamp. Vi tar sommerferie på 5. plass, og nå venter masse sommerfotball og morsomme treningskamper i kveldssolen på Korsvollbanen, før alvoret fortsetter med lokaloppgjør mot Kjelsås 4 5. august, forhåpentlig foran fullsatte tribuner! Vi takker Korsfarerne for støtten, og håper på et snarlig gjensyn! God sommer!