Heming 2 - Korsvoll 0-2 (0-1)

Heming kunstgress, 17.6.2013
9. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Jan Thuen, Sagene IF.
Tilskuere: 3.

Mål:
 
        0-1: Christian Eidsmo (11.)
        0-2: Espen Bengtson (51.)

Gule kort: Heming 2 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Mats Felix Walschaerts

Greger Svenn - Åsmund Aarrestad - Jon Liseth - Magnus Jahrmann

Peder Nævestad - Martin Kloster - Erik Nordby - Kjetil Kihlgren

Christian Eidsmo - Mathias Falch

Innbyttere:
Rasmus Bjerre, Andreas Kjelstrup og Espen Bengtson.

 


 

Kjempescoring: Christian Eidsmo jubler etter å ha satt inn det nydelige 1-0-målet vårt tidlig i første omgang. Alle foto: Medieavdelingen v/Rasmus Bjerre m/venner.

   

Sterk borteseier mot gamle rivaler

Vi rundet av første halvdel av seriespillet med en deilig sliteseier på vestkanten.

I vår debutsesong i 2008 kjempet vi mot Heming 2 om opprykk fra 8. divisjon, og de to oppgjørene mot de grønn- og hvitkledde ble meget intense. Vi vant 5-4 på bortebane på selveste 16. mai, men røk 5-8 hjemme etter å ha ledet 4-1 - i ettertid er det vel liten tvil om at det ikke var spesielt lurt å bruke mannen som senket Heming 2 på Hemingbanen, Anders Frogner, som midtstopper i returoppgjøret. Av spillerne som var med på dobbeltoppgjøret for fem år siden, var de rutinerte herremennene Mats Felix Walschaerts, Erik Nordby og Mathias Falch med også denne gangen, mens Johannes Blåsternes og Eirik Tarberg tok plass ved innbytterbenken, riktignok som tilskuere, på grunn av opptaksprøver og skade.

Også Heming 2 stilte med et par gamle kjenninger, deriblant mannen som var så uheldig å få smake nevnte Blåsternes' knotter på Korsvollbanen i taklingen som står igjen som tidenes klareste røde kort noensinne.

Heming 2 hadde nok et stort ønske om å ta revansje etter at vi kapret førsteplassen i serien tilbake i 2008, og de åpnet med en vanvittig sjansekanonade. Kun håpløse avslutninger og fin innsats fra Walschaerts i buret sørget for at vi slapp med skrekken.

I det 10. minutt overså dagens dommer årets klareste tilbakespill fordi han var midt i den første av mange små diskusjoner med Erik Nordby, men det gjorde ingenting, for bare minuttet senere tok Christian Eidsmo ned ballen 20 meter fra mål, før han dro til på volley og sendte ballen i en utsøkt bue over hjemmelagets keeper og i mål til 1-0. En perlescoring fra rogalendingen, hans andre for året.


 

 

Gratulerer: Christian Eidsmo gratuleres av begeistrede lagkamerater.Det offensive kjøret mot vårt mål ga seg noe etter Eidsmos mål, og for vår del ble kampen preget av mange dueller, godt defensivt arbeid og dårlig driv fremover.

Etter fire kamper på rad med frisparkscoringer har vi nå gått to kamper uten slike fulltreffere, men Jon Liseth, som var tilbake, og veldig god, i midtforsvaret, prøvde å gjøre noe med det i det 19. minutt. Det gode forsøket hans fra 18 meter smalt i venstre stolpe og ut - et godt skudd fra en av vårens C-lagskometer.

Kjempingen og slitingen fortsatte fremover, og både brente muligheter og tøff innsats fra hjemmelagets side fikk oss til å forstå hvorfor de har sluppet inn så få mål som de har, og scoret enda færre.

Erik Nordby fikk alle tiders sjanse til å øke til 2-0 fem minutter før pause, men han skjøt over alene med keeper.

Vi var noe friskere ut fra start etter pause, og i det 51. minutt snek Mathias Falch seg inn på blindsiden bak Heming 2s høyreback og headet inn til spissmakker Espen Bengtson, som plasserte ballen til side for keeper og i mål til 2-0. En drømmeåpning på andre omgang!

 

 

Ikke ett ord til: Dommer Jan Thuen retter en streng pekefinger mot Erik Nordby etter litt for mye klaging fra kapteinens side etter en duell mot den tidligere NTNU- og Lyn-spilleren Håkon Gjone (t.h.).Resten av kampen bød på et par langskudd og enda mer av den allerede nevnte kjempingen. Det ble også litt kjekling, og akkurat det må de det gjelder se å plukke av seg i andre halvdel av seriespillet. Da dommeren blåste av for full tid var nemlig serien halvspilt, og 2-0-seieren gjør at vi ligger på en meget respektabel 5. plass med våre 12 poeng. Vi scorer flere mål enn vi slipper inn, spiller jevnt mot alle lag, og trives med det.

Det var artig å møte Heming 2 igjen, og sett bort fra et par kjedelige episoder med knuffing fra deres side og sutring fra vår side, var dette en ålreit kamp, der vi til slutt endelig kunne juble for tre poeng i en real slitekamp preget av duellspill på midten.

Én kamp gjenstår før serien går inn i sommerpausen. Mandag møter vi opprykksjagende Simensbråten, laget vi tapte 2-3 for i serieåpningen på Korsvollbanen. Kampen spilles på Ekeberg 6 og avspark er kl.18.30. Vel møtt - ta gjerne med minigrill og venner!Supporter: Johannes Blåsternes spilte ikke kampen mot Heming 2 på grunn av opptaksprøver (og kanskje også en selvpålagt karantene etter taklingen mot nettopp Heming 2 i 2008?), og bidro i stedet med både godt humør og live-dekning på Twitter.