Korsvoll - Asker 3 0-2 (0-0)

Korsvollbanen, 10.6.2013
8. serierunde, 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Christian Dam, Skeid.
Tilskuere: 10.

Mål:
 
        0-1: Asker 3 (Str) (55.)
        0-2: Asker 3 (Str) (85.)

Gule kort: Asker 3 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Greger Svenn - Åsmund Aarrestad - Jon Edmunn Sæter - Magnus Jahrmann

Espen André Rødnes - Jostein Eidem - Peder Nævestad - Marius Andersson

Christian Eidsmo - Mathias Falch

Innbyttere:
Johannes Blåsternes, Andreas Kjelstrup og Magnus Olsen.

   

Straffet av serielederen - og dommeren

Dommeren skjenket Asker 3 to meget billige og nærmest uforståelige straffespark etter pause, og det ble til slutt det eneste som skilte oss fra poeng mot serielederen..

Mandag kveld møtte vi avdelingens antatt beste lag, Asker 3. Det ble som ventet en tøff kamp, ikke minst fordi vi stilte med et skadeplaget mannskap, men etter 90 minutter hvor vi spilte etter de gamle idealene om høy innsats og godt humør, var vi til slutt veldig nær poeng.

Vi la oss veldig lavt fra start, og askerbøringene ble tvunget til å slå langt opp mot spissene sine. Det var ingen heldig oppskrift for gjestene, for anført av Jon Edmunn Sæter stanget forsvaret vårt unna det som kom i luften. Langs bakken hadde vi større problemer mot raske Asker-føtter, men eksemplariske returløp av sidebackene og midtbanen sørget for at vi stort sett hadde nok folk på riktig side.

Samtidig stod Erik Forsén sin desidert beste kamp for året, og han fikk en hånd eller fot på ballen hver gang Asker-spillerne traff mål med forsøkene sine.

Vi var ikke helt ufarlige vi heller, men vi slo bort hele fem cornere før pause, samtidig som Christian Eidsmos utrolige dribleraid ute på høyresiden ikke fikk den avslutningen det fortjente.

I midten orket Jostein Eidem og Peder Nævestad å løpe nok til å demme opp for Askers overtall sentralt, før vi etter hvert ble tvunget til å ligge mer kompakt med midtbanen, samt senke ned en av spissene.

Vi hang greit med i omtrent 35 minutter, før Asker 3 giret opp et par hakk mot slutten av omgangen. Da slo Erik Forsén, vår klare ener denne kvelden, til med et par nye flotte redninger, og vi kunne dermed likevel gå til pause på stillingen 0-0 - en meget god prestasjon!

Asker 3 fortsatte kjøret etter pause, men vi stod opp og ga alt i alle returløp, før dommeren bestemte seg for å blande seg inn. Det er en kjent sak at topplag ofte får mye gratis, og slik er det tydeligvis også i 7. divisjon. Greger Svenn havnet i løpeduell med en motspiller ti minutter ut i andre omgang, og begge gikk over ende - skulder mot skulder, ikke noe å si på det. Asker 3-spillerne klaget ikke og kom seg tilbake i forsvar, da dommeren pekte på straffemerket. Selv flere av motspillerne våre, som for øvrig var langt hyggeligere enn forrige ukes gjester, slet med å forstå hva som foregikk, men straffeskytteren nølte ikke og sendte Asker 3 i ledelsen med et velplassert skudd.

Baklengsmålet gjorde at vi ble tvunget til å flytte opp flere spillere, noe som også ga rom til de hvitsvarte fra Asker. Erik Forsén var overalt og tok det som kom, og den ene gangen han var på bærtur, presterte Asker 3-spilleren som fikk ballen servert på åpent mål å sette den i tverrliggeren fra 16 meters hold.

Vi jobbet og slet, men selv ikke gode bidrag fra rutinerte herrer som Marius Andersson, som kom fra studier i Trondheim, og Johannes Blåsternes, som hadde pause fra sommerjobben sin i Dyreparken i Kristiansand, var nok til å utligne. 

Magnus Olsen kom inn like etter 0-1-målet, og inspirert av tidligere frisparkbragder satte han en ny dødball i tverrliggeren - veldig nesten fra lillehamringen! Også Mathias Falch var nær utligning da han tok ned et hjørnespark ved bakre stolpe, men skuddet hans gikk over. Med unntak av dette forsøket skuslet vi vekk flere nye hjørnespark og frispark, og Jon Liseths presise fot var sårt savnet.

Vi la om til tre bak mot slutten, noe som førte til både flere nesten-sjanser og flere krevende returløp idet Asker 3 vant ballen og kjørte raske overganger.


Med 0-1 trengte vi kun et velplassert skudd for å sikre ett poeng, men i det 85. minutt skjenket dommeren Asker 3 et nytt straffespark - denne gangen av den enda mer uforklarlige sorten. Greger Svenn hadde løpt alt han kunne siden avspark, og han kan ha pustet så tungt at motstanderen falt, men hva annet dommeren kan ha sett, vites ikke. Straffe ble det uansett, og dermed stod det 2-0. Utrolig surt.

Trøstemålet kom aldri, og dermed tapte vi 0-2. Vi bør egentlig være kjempefornøyde med både resultatet og hvordan vi kjempet, men det hele blir like fullt veldig bittert når man ser hvordan baklengsmålene kom. Så billige straffer har vi aldri fått eller sett før, og selv om vi kanskje ikke fortjente poeng ut fra spill, fortjente vi det ut fra innsats og måten vi opptrådte på. Nå har vi vist at vi kan spille jevnt mot samtlige i avdelingen, så nå gjelder det bare å stå på videre, så kommer det nok nye seiere ganske snart.

Allerede onsdag er det ny match. Da møter vi Panzer på Ekeberg 8 i den utsatte kampen fra 7. serierunde. Avspark er kl.18.30.