Korsvoll - Brosundet 4-6 (2-3)

Korsvollbanen, 31.5.2013
2. runde, OBOS Cup
Dommer: Dag Jørgen Magnussen, Skeid.
Tilskuere: 11.

Mål:
 
        1-0: Erik Nordby (12.)
        2-0: Magnus Olsen (26.)
        2-1: Brosundet (35.)
        2-2: Brosundet (42.)
        2-3: Brosundet (45.)
        3-3: Jostein Eidem (54.)
        3-4: Brosundet (56.)
        3-4: Brosundet (68.)
        3-6: Brosundet (75.)
        4-6: Mathias Falch (90.)

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Greger Svenn - Jon Edmunn Sæter - Jon Liseth - Magnus Jahrmann

Peder Nævestad - Jostein Eidem - Erik Nordby - Magnus Olsen 

Lars Eriksen - Mathias Falch

Innbyttere:
Johannes Hovda.

 

 

Tidlig ledelse: Erik Nordby var en populær mann etter at han tente håpet om avansement med sin 1-0-scoring tidlig i første omgang. Alle foto: Medieavdelingen v/Rasmus Bjerre m/venner.

  

Ingen Vallhall-tur i år

Vi ledet lenge over favorittene fra Ålesund, men skadeproblemer og mangel på innbyttere sørget for at det til slutt var motstandernes 18-mannstropp som kunne juble for avansement i OBOS Cup.

Endelig skulle det spilles cupkamp på Korsvollbanen igjen! Cup er cup og alt det der, og da gjorde det ikke så mye at vi tapte tapte 1-7 mot Brosundet før seriestart og at de hadde tatt en del flere poeng enn oss så langt i en av naboavdelingene våre i 7. divisjon. Cupen er nemlig askeladdenes mulighet, så også i Oslomesterskap, eller OBOS Cup, som det så fint kalles.

Dessverre gjorde de mange skadene den siste tiden at vi kun stilte med 12 mann, noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert. 

Før den tid rakk vi å kjenne på alle cupens følelser. Glede. Suksess. Frustrasjon. Sinne. Vi var innom alt, og det var lenge mest glede. Vi lå ganske lavt fra start for ikke å brenne for mange krefter, og Brosundet fikk prøve seg med et par lange baller, før vi vant en dødball og flyttet opp hele laget. Kaptein Erik Nordby har vært med på å vinne junior-NM med Lyn og er således en erfaren cupdeltager, så han gikk opp i duell med både keeper og forsvarere og sendte oss ett steg nærmere 3. runde da ballen gikk frem og tilbake, i ryggen hans og i mål. Fremspillet kom fra Jon Liseth.
 

 

 

Ga alt: Det var tøffe tak og mange taklinger i kampen for å nå 3. runde av årets OBOS Cup.

 

Gledesfølelsen ble forsterket et kvarter senere, da vi fikk frispark omtrent 20 meter fra mål. Som vanlig når det kommer til store anledninger, var det de eldste som gikk foran, noe Nordby allerede hadde bevist, og nå følte Magnus Olsen seg kallet til å skyte. Han stilte i drakt nummer 7 i sitt mini-comeback, og som David Beckham hadde han ingen problemer med å skru ballen over muren. Det harde og presise skuddet gikk rett i nettet, totalt utagbart for gjestenes keeper. En nydelig scoring av 33-åringen!

Han forsøkte seg igjen like etter, men var ikke like bestemt denne gangen.

Vi ledet 2-0 og gikk mot en for mange meget overraskende seier, men vi hadde allerede fått merke ulempen ved å stille med kun 12 mann. Peder Nævestad måtte nemlig ut med et kutt over nesen like før 2-0-scoringen, og erstatter Johannes Hovda merket tidlig at han ikke var helt klar for kamp igjen. 

Ti minutter før pause reduserte Brosundet etter kjedelige posisjoneringsfeil i det defensive spillet vårt, før de utlignet syv minutter senere da de kranglet ballen i mål etter en dødball. Her kunne og burde vi kastet oss over ballen og klarert, men vi var dessverre ikke tøffe nok i eget felt.

Det hadde regnet voldsomt før og rundt kampstart, og den såpeglatte ballen oppmuntret dermed keeperne til boksing fremfor forsøk på å holde den i fast grep, noe vi smertefullt fikk erfare da Erik Forsén var maksimalt uheldig og glapp et innlegg mellom hendene og i mål på overtid av første omgang. 2-3 - en ikke ukjent tallkombinasjon i år.

 

 

 

Der satt den: Magnus "Beckham" Olsen gratuleres etter det strålende frisparkmålet!

 


I andre omgang forsøkte Brosundet å gå ut hardt for å drepe kampen. De var hissige og stygge i nærkampene, og det var derfor ekstra godt å se Jostein Eidem stusse et frispark fra Jon Liseth i mål til 3-3 i det 54. minutt. Et flott mål fra Eidem, som endelig var å se fra start igjen, ettersom han ikke måtte jobbe sent denne fredagskvelden.

Gleden var dessverre kortvarig denne gangen, for Brosundet tok ledelsen igjen bare to minutter senere. Den opphissede stemningen fortsatte en stund til før dommeren fikk bukt med problemet, men innen det hele roet seg, hadde Brosundet-spillerne rukket å skade Nordby, som måtte byttes ut.


 

 


 

Rett i muren (over): Peder Nævestad prøvde seg med et skudd midtveis i første omgang, men møtte en enorm mur motstandere, som overfalt ham. Blodig alvor (under): Resultatet av overfallet.

 De oransjekledde gjestene økte til både 5-3 og 6-3 mens vi humpet rundt med flere haltende spillere på banen, og drømmen om Vallhall svant hen. Etter at Jostein Eidem tråkket over måtte til og med en skadet Nordby inn igjen på banen, men vi greide likevel å forsvare oss godt, og drømmen ble aldri et skikkelig mareritt, selv om vi så veldig gjerne skulle vunnet denne kampen.

På overtid slo Johannes Hovda en flott ball inn bak Brosundet-forsvaret, og Mathias Falch, som hadde skutt like over direkte fra avspark etter 2-3-målet, forsøkte å sette ballen ned i høyre hjørne. Keeperen kom ned på ballen, men Falch brystet returen over og forbi keeper og ned i venstre hjørne i stedet. Dermed endte kampen 4-6 etter at vi tapte hver omgang 2-3. 


Selv om vi tapte, kan de 12 som stilte være stolte av innsatsen de la ned. Hadde vi stilt med like mange spillere som Brosundet kunne dette kanskje bikket i vår favør, men slik gikk det ikke. To av Brosundets spillere var riktignok ikke registrert i klubben, men de hadde etter sigende bevis for at disse likevel var spilleberettigede og kun var ofre for systemfeil, noe det har vært mye av etter at kretsen gikk over til papirløse overgangsskjemaer. 

Brosundet er dermed videre til 3. runde på vår bekostning, mens vi må fokusere på seriespillet. Til uken venter to seriekamper, både mandag og torsdag, og først ut er hjemmemøtet med Teisen 2 mandag kl.20.15 på Korsvollbanen. Vel møtt!