Fagerborg 3 - Korsvoll 3-2 (1-1)

Tørteberg kunstgress, 27.5.2013
5. serierunde 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Khalid Masih, Manglerud Star.
Tilskuere: 10.

Mål:
 
        1-0: Fagerborg 3 (9.)
        1-1: Ola Jansen (34.)
        2-1: Fagerborg 3 (57.)
        2-2: Mathias Falch (74.)
        3-2: Fagerborg 3 (90+2)

Gule kort: Fagerborg 3 2 stk.
Røde kort: Fagerborg 3 1 stk (innbytter).


Korsvoll (4-4-2):

Mats Felix Walschaerts

Gunnar Sjølie - Jon Edmunn Sæter - Jon Liseth - Magnus Jahrmann

Peder Nævestad - Johannes Hovda - Erik Nordby - Christian Eidsmo 

Ola Jansen - Lars Eriksen

Innbyttere:
Rasmus Bjerre, Jostein Eidem, Mathias Falch, Andreas Kjelstrup, Greger Svenn og Åsmund Aarrestad.

 

 

Smerte: Femte serierunde bød på nok et smertefullt tap. Kaptein Nordby forlot denne duellen med blødende knottemerker på ankelen, og noen minutter senere måtte han byttes ut. Dommeren blåste ikke frispark... Alle foto: Medieavdelingen v/Rasmus Bjerre m/venner.

  

Overtidstap på Tørteberg

To minutter på overtid skrudde Fagerborg 3 en corner rett i mål til 3-2, og dermed gikk vi på årets tredje ettmålstap.

Nesten ti Korsvoll-supportere, varmt vær og en sånn passe gledelig overraskelse møtte oss på Tørteberg mandag kveld, banen som i sin tid var kjent for å være altfor stor, altfor hard og full av salt, hadde nå fått et nytt dekke. Byråkratene som stod bak hadde tviholdt på at den fortsatt skulle være stor og av typen som gir væskende brannsår, men den var mye mykere enn før, så et visst fremskritt var det i det minste, og det var positivt.

 

 

Savnet: Årets spiller 2011, Eirik Tarberg, tok turen til Tørteberg mandag kveld. Han mister nok hele sesongen på grunn av skade, men skulle veldig gjerne vært utpå kunstgresset, om vi skal dømme ut fra den ivrige triksingen han stadig bedrev på sidelinjen.Det tok ikke mange minuttene før det som kom til å bli vårt største problem denne kvelden ble tydelig. Avstanden mellom lagdelene var altfor store fra første spark, og bevegelsen hos alle andre enn ballfører var svak. Mye av det vi har øvd på i hele år var tidvis fraværende, og det så ut som om banen var for stor for oss. Forsvaret kom seg aldri skikkelig opp til midtlinjen, men ble bare stående å ta imot Fagerborg 3s ganske forutsigbare lange oppspill, mens midtbanen løp frem og tilbake under de samme oppspillene.

Når vi i tillegg tapte de fleste dueller og slet med temposkifter og ikke utnyttet det store rommet som fantes, sier det seg selv at dette kom til å bli vanskelig. Etter ni minutter kom vertenes første mål, da en corner fra venstre ble pirket i mål fra en klynge på fem-seks spillere. Fagerborg 3 satset som sagt utelukkende på lange polere frem mot en enslig spiss, og det nærmeste de kom mål før pause ved siden av scoringen var et frispark Mats Felix Walschaerts måtte helt ut i vinkelen for å plukke.

I en jevn første omgang var det vi som fikk ha ballen mest, og Ola Jansen kom til et fint innlegg og Johannes Hovda headet en corner over mål, før Christian Eidsmo i det 34. minutt dro seg forbi et par forsvarere ute på venstrekanten og slo inn til Ola Jansen, som bredsidet ballen i mål til 1-1. Dette var Jansens 50. mål for C-laget, en milepel han kun er den fjerde i historien til å nå. Gratulerer!

 

 

Kontrollert (over): Ola Jansen (t.h.) styrer Christian Eidsmos (utenfor bildet)pasning i mål til 1-1. Løpsmaskinen (under): Peder Nævestad løp sannsynligvis mest av alle på banen, fyren er helt rå!

 

 


I pausen manet kaptein Nordby troppene til kamp da han krevde mer trøkk og innsats. Den skadeplagede legenden Eirik Tarbergs nærvær hjalp nok også på motivasjonen, for hvem har vel ikke sett opp på Tarberg-plakaten på rommet sitt og tenkt at de vil bli like gode som det han er? Det hjalp uansett veldig å få hardtarbeidende Jostein Eidem inn på banen like etter hvilen, ettersom han som vanlig leverte varene i begge ender av banen. Selv om det fortsatt var mye å utsette på duellspill og utnyttelse av rom, var det vi som trykket på de siste 45 minuttene. Vi fikk slått flere innlegg fra sidene, og mens Mathias Falch ikke fikk vridd ballen tilbake mot mål, ble Gunnar Sjølie for sen i avtrekkeren, slik at han i stedet måtte spille ut til Nordby, som skjøt over.

Med 17 mann i troppen skulle man tro at vi kom til å komme oss greit gjennom kampen. Men den gang ei. Christian Eidsmo måtte ut med en betennelsesskade, Ola Jansen brakk håndleddet, mens Erik Nordby ble stemplet til blods - for øvrig uten at dommeren blåste frispark. Samtidig slet flere andre med små slitasjeskader, og på et punkt hadde vi kun elleve tilgjengelige spillere og seks stykker ute til behandling.

Vi dummet oss ut i en fair play-situasjon da ikke alle fikk med seg at hjemmelaget spilte ut ballen, men vi fikk heldigvis gitt dem ballen til slutt. Vi har ikke noe ønske om å bli kjent som et usportslig lag. Fagerborg 3 straffet oss likevel både for dette og for manglende uttelling da vi slet som mest med skader, og på en av sine første visitter inn i vårt felt i andre omgang spilte de seg til et nytt hjørnespark. Denne gangen fikk vi klarert første gang, men ballen gikk ut til en motspiller, som slo det som lignet mer på et innlegg enn et skudd over alle og rett i mål til 2-1.


 

 

Knallhardt: Mathias Falch gikk på rå kraft og knallet et frispark i keeperhjørnet til 2-2 kvarteret før slutt.I overkant av et kvarter før slutt ble Mathias Falch spilt gjennom. Han hadde fri bane mot mål, men akkurat idet han skulle til å skyte, ble han klippet ned av Fagerborg 3s bakerste mann, som dermed stoppet en opplagt scoringssjanse. Det skulle vise seg at det ikke var så nøye at dommeren ikke turte å blåse straffespark, men i stedet ga oss frispark fem centimeter utenfor 16-meteren, men det var bare tåpelig at han ikke turte å dra opp det røde kortet. Reglene er klare og burde følges. Frispark ble det uansett, og Falch la selv ballen på plass, før han tok sats og banket den hardt til side for seksmannsmuren og i mål. 2-2! 

Det ble noen intense sluttminutter, hvor vi spilte oss frem til det som føltes som én million hjørnespark. Dessverre var vi hverken like presise eller heldige som Fagerborg 3, og vi ble nok også snytt for en straffe da en for øvrig veldig løpsvillig Peder Nævestad ble revet ned i feltet.

 

 

Ja vel, dommer: Peder Nævestad rives overende.Jostein Eidem kom seg nesten gjennom idet vi bikket 90 minutter, men han kom akkurat for sent da keeperen kastet seg ned mot ballen. Fagerborg 3 fikk angripe og skaffet seg en ny corner. Det stod 2-2, så vi burde kanskje skjønt det, for det er visst året for 2-3-tap, dette. Corneren ble nemlig skrudd rett i mål - et fantastisk lykketreff, men like fullt en herlig scoring som duppet ned akkurat ved kryssfestet.

Vi kjørte opp samtlige spillere unntatt Jon Liseth, som brukte sin presise fot til å pumpe ballen i angrep. Ett minutt etter det siste baklengsmålet fikk vi et innkast og satte fart oppover høyrekanten. En Fagerborg 3-innbytter kom med et lite utbrudd da han mente kastet var feil idømt, og dommeren bestemte seg for å stoppe overgangen vår for å bruke ett minutt på å gi vedkommende rødt kort. Vi skal ikke skylde på dommeren for at vi tapte. Han var tross alt en av de beste vi noen gang har hatt når det kommer til å bedømme offsider, men det er ergerlig at et par av avgjørelsene hans påvirket kampen i vår disfavør. De mest konspiratoriske av oss kan selvsagt ikke unngå å legge merke til at han står oppført i MS. Vi fikk ikke igjen minuttet som gikk med til utvisningen, men vi fikk likevel tid til et par nye hjørnespark. Mens hjemmelaget scoret på det som virket som de tre eneste de hadde i hele kampen, bommet vi på alt, og dermed endte det i årets tredje 2-3-tap.

Til tross for null poeng klatret vi faktisk på tabellen etter at runden var ferdigspilt, og etter fem spilte kamper befinner vi oss helt oppe på fjerdeplass. Fem andre lag har også seks poeng, men vi ligger foran dem på enten flere scorede mål eller målforskjell. Dette ser ut til å bli en meget jevn avdeling, selv om et par lag har opparbeidet seg en luke i begge ender av tabellen. Ett stortap, og vips, så kan vi faktisk være under streken. Det er bare å stå på, men før vi jakter nye poeng hjemme mot Teisen 2 mandag om en uke, legger vi ut på årets cupeventyr når Brosundet kommer på besøk til Korsvollbanen fredag kl.20.15 for å kjempe om avansement i 2. runde i årets OBOS Cup. Det blir vinn eller forsvinn og gratis inngang. Vel møtt!


 

Ser fremover: Rasmus Bjerre løfter hodet på utkikk etter medspillere. Det er ingen grunn til å gi opp til tross for enda et surt 2-3-tap, sesongen er lang og vi har uansett tatt store steg siden i fjor høst.