Nesøya - Korsvoll 3-4 (2-3)

Nesøya kunstgress, 20.5.2013
4. serierunde 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Izzet Cetin, Ski.
Tilskuere: 5.

Mål:
 
        0-1: Christian Eidsmo (10.)
        0-2: Erik Nordby (14.)
        1-2: Nesøya (24.)
        1-3: Ola Jansen (35.)
        2-3: Nesøya (41.)
        2-4: Espen André Rødnes (48.)
        3-4: Nesøya (65.)

Gule kort: Nesøya 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Johannes Blåsternes - Jon Liseth - Magnus Jahrmann

Kjetil Kihlgren - Erik Nordby - Jostein Eidem - Peder Nævestad 

Christian Eidsmo - Mathias Falch

Innbyttere:
Rasmus Bjerre, Henrik Gjertsen, Ola Jansen og Espen André Rødnes.

 

 

Klatringen har startet: Vi startet klatringen allerede før kampen, da en ball ble skutt opp i fjellsiden rundt banen. Etter kampen klatret vi opp på øvre halvdel av tabellen. Foto: Åsmund Aarrestad.

  

Klatret opp på øvre halvdel

Christian Eidsmo og Ola Jansen scoret for første gang siden 2011 da vi tok vår første borteseier siden 2011 og klatret opp på øvre halvdel av en tabell for første gang siden 2011.

Det kryr av fine boliger på Nesøya, og jammen har de ikke et fint idrettsanlegg også. I rolige og naturskjønne omgivelser ligger kunstgressbanen deres idyllisk til, og med en behagelig kveldstemperatur lå alt til rette for nok en fin mandag med 7. divisjonsfotball. Til tross for pinse og eksamenstider greide vi å stille med 15 mann, og det eneste som har fått lide på grunn av sistnevnte er dette referatet.

Vi fortsatte der vi slapp mot Øvrevoll Hosle 2 forrige uke, og det tok ikke mer enn ti minutter før hjemmelagets forsvar måtte ty til ufine midler for å stoppe Christian Eidsmo like utenfor 16-meteren. Rogalendingen tok frisparket selv, og med et presist spark løftet han ballen over muren og inn i venstre hjørne til 1-0. Eidsmos første mål siden høsten 2011.

Målet satte fart i spillet vårt, og det tok ikke mange minuttene før Erik Nordby la på til 2-0 da han kom seg fri på en dødball fra Jon Liseth og plasserte ballen under keeper og i mål.

Til tross for ledelsen var det ikke alt som stemte denne kvelden. Vi tapte urovekkende mange dueller, og igangsettingen bakfra fungerte ikke på grunn av manglende støtte fra midtbanen. Samtidig var vi ofte upresise i oppspillsfasen, som da vi slo bort et frispark etter 24 minutter og lot Nesøya komme på en farlig overgang. Forsvaret feilvurderte situasjonen, og hjemmelagets spiss fikk avslutte litt for enkelt til 1-2.

Heldigvis var Ola Jansen inspirert av Eidsmos mål, for ti minutter før pause endte han sin egen to år lange måltørke da han viste hvorfor Korsfarerne i sin tid sang at de ville ha Jansen på landsen. Spissen fikk to forsøk og scoret til slutt på sin egen retur med et giftig skudd. 

Vi slapp oss veldig ned etter den tredje scoringen, og da Nesøya reduserte på ny i det 41. minutt stod hele seks spillere igjen på topp. Snakk om dårlig returjobbing! Den defensive innsatsen var enkelte ganger verre enn i fjorårets marerittsesong, og det spørs om ikke 17. mai-feiringen og det fine pinseværet hadde gjort sitt til at enkelte var veldig daffe.

Innsatsen ble noe bedre etter pause, og det hjalp også at Espen André Rødnes kopierte Kjelsås 4-scoringen i det 48. minutt. Peder Nævestad slo en perfekt stikker ut på høyrekanten, og Rødnes avsluttet lavt og til side for keeper til 4-2.

Nesøya fikk redusere en gang til før dommeren blåste av, og mot slutten rakk vi til og med å brenne et par overgangsmuligheter. Vi fortjente seieren, men spillmessig var dette et steg tilbake fra ØHIL 2-kampen. Seieren gjør uansett at vi nå står med seks poeng, to poeng mer enn vi samlet i hele fjor. Vi er dessuten på øvre halvdel av en tabell for første gang siden 2011, og forhåpentlig kan vi holde oss her. For å klare det må vi fortsette å ta poeng, og første mulighet til å gjøre det er i bortemøtet mot Fagerborg 3 på Tørteberg kunstgress førstkommende mandag kl.20.15. Vel møtt!