Korsvoll - Øvrevoll Hosle 2 7-2 (1-0)

Korsvollbanen, 13.5.2013
3. serierunde 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Ivan Ivanovic, Bjørndal.
Tilskuere: 2.

Mål:
 
        1-0: Lars Gjesvik (29.)
        2-0: Åsmund Aarrestad (47.)
        3-0: Peder Nævestad (53.)
        4-0: Mathias Falch (63.)
        5-0: Mathias Falch (65.)
        5-1: ØHIL 2 (71.)
        5-2: ØHIL 2 (75.)
        6-2: Jostein Eidem (76.)
        7-2: Johannes Blåsternes (88.)

Gule kort: ØHIL 2 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Mats Felix Walschaerts

Greger Svenn - Jon Liseth - Jon Edmunn Sæter - Åsmund Aarrestad

Peder Nævestad - Erik Nordby - Johannes Blåsternes - Johannes Hovda 

Lars Eriksen - Mathias Falch

Innbyttere:
Rasmus Bjerre, Jostein Eidem, Christian Eidsmo, Erik Forsén (frivillig ubenyttet), Lars Gjesvik og Ola Jansen.

 

 

Målfarlig gjeng: Tre av dagens målscorere jager ballen. Fra venstre i blått: Åsmund Aarrestad, Johannes Blåsternes og Peder Nævestad. Alle foto: Rasmus Bjerre.

  

En fotballfest av de sjeldne

Det er lenge siden det har vært så gøy å være C-lagsspiller i en seriekamp.

Tredje serierunde bød på en ny hjemmekamp, og motstander var Øvrevoll Hosle 2, som i likhet med oss kom til kampen fra to strake tap i sesonginnledningen. En seier i dag var dermed utrolig viktig om vi skal klare å unngå nedrykksstriden denne sesongen.

Inspirert av forrige ukes solide treningsøkt stilte 17 mann til kamp, og til tross for at vi stort sett fikk angrepene våre avblåst for offside, skjønte vi raskt at det var gode muligheter for poeng denne kvelden. For første gang i C-lagshistorien stilte vi dessuten i matchende draktsett, attpåtil med like strømper og draktnummer på shortsene. Det har tatt sin tid, men du store, så stilig det ble! 

Matchende uniform (over): En stilfull gjeng. Velfylt benk (under): Benken var fullstappet med kvalitet fra start. Her representert ved Christian Eidsmo, Erik Forsén og Ola Jansen.

 
Det skulle ta tid før vi virkelig fikk truet de hvitkledde gjestenes mål, men da stadionuret krøp opp mot en halvtimes spill ble gjestenes bestemann litt for ivrig i en duell med Nordby, og på det påfølgende frisparket kom muligens ett av årets merkeligste mål. Johannes Blåsternes slo ballen inn i feltet, der ØHIL-keeperen gikk opp og fanget ballen, før han slapp den i ryggen på Lars Gjesvik, som intetanende styrte den inn i nettet til 1-0.

Erik Nordby og Johannes Hovda prøvde seg begge fra distanse uten hell, og sistnevnte avsluttet dessuten omgangen med å heade utenfor da han fikk gå opp helt upresset på en corner. Mathias Falch, som jaget sitt 100. mål for C-laget, hadde en ball i nettet, men det ble ikke stående, ettersom ballen gikk via en offsideplassert Christian Eidsmo. I det 43. minutt satt ballen i nettet igjen. Falch tok ned en lang ball fra Mats Felix Walschaerts helt nede ved dødlinja, før han dro seg tilbake i banen og forbi en forsvarer, før han spilte ballen bakover til Ola Jansen, som enkelt la på til 2-0. Eller vent, dommeren annullerte for offside!? Vi hadde merket oss at dommeren hadde en tvilsom oppfatning av offsideregelen, men denne avgjørelsen tok kaka. Det skal for øvrig sies at dommeren var veldig god på alt annet.

Vi gikk dermed til pause på stillingen 1-0, og i hvilen bestemte vi oss for at denne kampen skulle vinnes, og at det bare var å kjøre på. Det gjorde vi, og allerede i det 47. minutt gikk vi opp til 2-0 da ØHIL-forsvaret ikke fikk klarert lenger enn til kanten av 16-meteren, der venstreback Åsmund Melve Aarrestad ventet. Malvikingen viste hvorfor han har fått det brasilianskklingende tilnavnet "Melvinho" da han dro til med strak vrist og feide ballen i mål i sann Roberto Carlos-stil.

Bare minuttet etter lå ballen i mål igjen etter at Ola Jansen og Mathias Falch hadde byttet roller fra annulleringen mot slutten av første omgang, men også denne gangen dømte dommeren offside, enda mottager var både ball og forsvarer da pasningen kom. Dommerens begrunnelse: Ballen ble spilt fremover.

Flere mål skulle det bli. Peder Nævestad virker å være godt trent i år, og i det 53. minutt stjal han ballen fra en ØHIL-forsvarer og knallet den i mål fra 16 meters hold. 3-0!

 

 

Åpnet scoringskontoen: Peder Nævestad scoret sitt første seriemål for sesongen mot ØHIL 2.Sjansene kom på løpende bånd nå. Christian Eidsmo brukte utsiden og skjøt rett på keeper da han tråklet seg gjennom forsvaret, mens Ola Jansen hadde flere gode gjennombruddsløp. Lars Eriksen var også veldig nær scoring da han kom inn noe senere, og det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende.

Så, i det 63. minutt, var det duket for et historisk øyeblikk, da Jansen spilte på tvers i ØHILs felt over til Falch på høyresiden, som rolig brukte innsiden til å vri ballen rundt keeper og over i motstatt hjørne. Hans 100. mål for C-laget, alle turneringer inkludert. Vi gratulerer!

Bare to minutter senere ble Falch lagt ned inne i feltet i jakten på det 101. målet. Han gikk selv frem til straffemerket, eller i alle fall det merket dommeren satte litt bak og til høyre for kunstgresslappen som klart og tydelig markerer ellevemeteren. Når man så det håpløse forsøket kan man lure på hvordan fyren har klart å score 100 mål. Svaret kom sekunder etter den grove bommen, da han enkelt plukket opp returen fra keeper og bredsidet ballen over i venstre hjørne. 5-0!

 

 

"Jeg går": Til tross for mye bra spill, har vi fortsatt litt å gå på når det kommer til kommunikasjon.Fra omtrent midtveis i omgangen og de neste ti minuttene falt vi litt etter at vi brukte tid på sette laget på nytt etter en serie bytter. ØHIL 2 sendte av gårde et skremmeskudd da et høyt frispark duppet ned i tverrliggeren, før de fikk et trøstemål da en slapp klarering ble plukket opp, spilt 45 grader ut i feltet og satt i mål. Offside, dommer?

Fire minutter senere sprakk det igjen, da et nytt ØHIL-frispark ble slått inn. Ballen danset rundt i feltet, før den fant veien til nettet etter å ha gått via flere Korsvoll-bein. Klønete, dårlig og totalt unødvendig. Med unntak av disse to uheldige episodene, var vi pottetette bakover, der stopperne Jon Edmunn Sæter, Jon Liseth og Lars Gjesvik gjorde en utmerket jobb sammen med backene Greger Svenn, Åsmund Aarrestad og Rasmus Bjerre.

Da tok Jostein Eidem, superinnbytteren som alltid kommer rett fra jobb og til andre omgang, tak. Minuttet etter den siste reduseringen fikk han ballen av Rasmus Bjerre, førte den oppover og banket den hardt og lavt under keeper til 6-2.

 

 

Satte punktum (over): Johannes Blåsternes feirer 7-2-målet. Til høyre Mathias Falch, som scoret sitt 100. mål for C-laget noe tidligere i kampen. Glissent (under): Om vi fortsetter som i kveld, kan det fort bli trangt om plassene på sittetribunene i tiden fremover.

 To minutter før slutt kom Blåsternes seg ned langs høyresiden og inn i feltet. Tre spillere ventet inne i feltet, vi var totalt fire mot to, men de siste årenes råtass så en åpning ved nærmeste stolpe og banket inn 7-2. En flott scoring, og hans første for året, men et egoistisk valg, vil noen kanskje påstå. Det får så være, for han gjorde tross alt det eneste riktige med tanke på at dommeren allerede hadde levert flere av årets groveste feiltolkninger av offsideregelen og to uforklarlige annulleringer tidligere i kampen.

I dag gjorde samtlige spillere på banen, samt den frivillige ubenyttede reserven Erik Forsén og assistenttrener Terje Christophersen en kjempejobb. Ikke nok med at vi så ut som et lag med matchende drakter, shortser og strømper, vi så ut som et lag på banen også.7-2! Smak på det. Dette var noe nytt for fans sulteforet på suksess, som for øvrig dessverre nok en gang glimret med sitt fravær. Storseieren markerer forhåpentlig en ny æra, og kanskje blir 13. mai 2013 stående som datoen da vi endelig kunne sette en strek for elendigheten som har forfulgt oss det siste året. Vi må helt tilbake til høsten 2009 for å finne forrige kamp vi scoret syv mål eller mer i en seriekamp, nærmere bestemt 8-2-seieren borte mot Snarøya 2 i september. Den sesongen endte som kjent med førsteplass og opprykk. Tittelen på dagens kampreferat ble "En fotballfest av de sjeldne". Om vi fortsetter i samme spor, trenger det ikke å bli lenge til neste gang vi får oppleve noe lignende. Tør vi håpe på medaljekamp også i år?

Neste seriekamp spilles mandag om en uke borte mot Nesøya på Nesøya kunstgress. Avspark er kl.20.15.