Kjelsås 4 - Korsvoll 3-2 (1-0)

Grefsen stadion, 6.5.2013
2. serierunde 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Tor Oskar Langbråten, Bærum.
Tilskuere: 10.

Mål:
 
        1-0: Kjelsås 4 (34.) 
        1-1: Espen André Rødnes (51.) 
        2-1: Kjelsås 4 (70.)
        2-2: Mats Felix Walschaerts (74.) (Str)
        3-2: Kjelsås 4 (76.)

Gule kort: Greger Svenn, Johannes Blåsternes, Jon Liseth og Jostein Eidem, Kjelsås 4 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Mats Felix Walschaerts

Greger Svenn - Åsmund Aarrestad - Jon Liseth - Magnus Jahrmann

Peder Nævestad - Johannes Blåsternes - Johannes Hovda - Kjetil Kihlgren 

Lars Eriksen - Mathias Falch

Innbyttere:
Jostein Eidem og Espen André Rødnes.

 

 

  

Kjelsås 4 vant lokaloppgjøret

Endelig var det klart for offisiell kamp mot Kjelsås igjen. Troppens yngstemann fikk sitt gjennombrudd, en av de mer rutinerte fikk noe overraskende sin første kasse, men generelt dårlig uttelling foran mål gjorde at hjemmelaget fikk alle poengene i det meget spennende lokaloppgjøret.

Noe av det aller største en Korsvoll-spiller kan oppleve er å slå Kjelsås, og etter flere år i forskjellige divisjoner og avdelinger, var det endelig klart for tidenes første offisielle C-lagskamp mot våre naborivaler. Turen gikk til Grefsen stadion, der nyopprykkede Kjelsås 4 ventet. I en treningskamp i fjor vår tapte vi 0-3 mot samme lag, men denne gangen stilte vi bedre rustet, og målet var tre poeng og seier, selv om troppen kunne vært noe fyldigere. At kun 13 mann stiller opp til en av årets største kamper, er trist. Her burde det ha vært både full tropp og fulle tribuner. 

Kjelsås 4 startet best på Grefsen stadion, og det ble raskt klart at de tekniske ungguttene på ingen måte representerte den gode, gamle Kjelsås-stilen som nesten tok A-laget deres opp i Tippeligaen rundt årtusenskiftet. 

Etter å ha brukt en del tid på å trille ball på egen banehalvdel, kom vi oss mer med i kampen, oppvarmingen før match ble nemlig temmelig begrenset på grunn av flere sene ankomster. Og nå som vi var varme, kom også sjansene. Mathias Falch snappet ballen fra en sløv forsvarer og skjøt hardt, men rett på keeper fra 25 meter, mens Lars Eriksen plutselig befant seg helt alene foran keeper. Høyre hjørne var helt åpent, men Eriksen traff ikke rent og trillet ballen utenfor. Nei, dette var ikke spissenes dag, og spesielt Falch så ut til å slite med sitt eget personlige derbyspøkelse. Et nytt knallhardt volleytreff traff keeper, mens en lobb gikk over og en annen lobb ble fistet over til corner. Dødballene fra Jon Liseth og Johannes Blåsternes var stort sett harde og presise, men vi klarte aldri å utnytte dem maksimalt.

Det skal sies at også Kjelsås 4 hadde sine muligheter, flere av dem veldig store, og at det fort kunne stått 3-3 til pause. I stedet gikk vi til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget, etter at de hadde tatt ledelsen i det 34. minutt da en spiller fikk gå upresset altfor lenge og skjøt i mål  idet han krysset 16-meterstreken.

Mot slutten av første omgang pådro Greger Svenn seg gult kort, og etter pause ble det tidvis ganske ampert på Grefsen stadion, slik det gjerne blir i lokaloppgjør. Ytterligere tre av våre spillere, Johannes Blåsternes, Jon Liseth og Jostein Eidem, samt to fra Kjelsås, fikk også se det gule, men dessverre var flere av kortene et resultat av merkelige dommeravgjørelser. Dommeren stykket opp kampen med flere lange avbrekk, avblåsninger og foredrag til begge lags spillere, noe som var spesielt ubeleilig for oss, da vi måtte jage utligning flere ganger i løpet av kampen. Men utligning skulle det bli.

Espen André Rødnes har vært veldig nær scoring flere ganger siden han tok steget inn i seniorfotballen, og i dag løsnet det endelig. Johannes Blåsternes slo flott ut til høyre i det 51. minutt, der Rødnes skar inn og la ballen kontrollert langs bakken og over i venstre hjørne. Et kjempemål av troppens yngstemann, som allerede hadde vist at han var på hugget da han kom først på et innlegg mot slutten av første omgang. Rødnes hadde flere gode involveringer etter ledermålet, og han fikk på mange måter sitt endelige C-lagsgjennombrudd denne kvelden, selv om han dessverre ikke fikk nok baller å jobbe med mot slutten av matchen.

Like etter var Mathias Falch nær scoring igjen, men skuddet hans fra kanten av 16-meteren strøk kryss-stolpen og føk utenfor. Også Lars Eriksen fikk en flott mulighet, men heller ikke nå traff rent nok i avslutningsøyeblikket. Vi presset på for et nytt mål. Lange oppspill fra Jon Liseth skapte trøbbel for hjemmelagets forsvar gang på gang, men så, nærmest ut av ingenting, tok Kjelsås 4 ledelsen igjen i det 70. minutt. En kjapp kant kom seg rundt på venstre å la inn etter at få andre enn en heltent Johannes Blåsternes jaget motstanderne, og jammen gikk ikke innlegget rett i mål. Et utrolig bittert baklengsmål, attpåtil av en sort vi trodde vi gjorde oss ferdige med i fjor, da nesten alt som nærmet seg målet vårt gikk inn.

Kjelsås IL fyller 100 år i år, men våre blåkledde motstandere var ikke de eneste jubilantene på banen. Vår rutinerte sisteskanse og tidligere Kjelsås-spiller Mats Felix Walschaerts rundet nemlig 100 C-lagskamper mot gamleklubben, og han fikk som seg hør og bør bære kapteinsbindet. Da Lars Eriksen ble felt innenfor 16-meteren fire minutter etter hjemmelagets andre scoring, var det på sin plass at Walschaerts også fikk sjansen fra krittmerket. I løpet av sine 100 kamper har han vært nær scoring to ganger tidligere, en gang da han ble med opp i et angrep, en annen gang da han satte en straffe i stanga. Men Walschaerts lot ikke tidligere bomskudd, eller det faktum at han nå skulle forsøke seg mot moderklubben, stoppe seg. Med iskald ro ventet han ut keeperkollegaen sin og la ballen trygt ned i venstre hjørne til 2-2, og jubileumskampen ble dermed kronet med et historisk mål - hans første for Korsvoll.

Kun to minutter senere rygget vi oss inn i eget mål. Forsvaret falt og falt uten å støte, og Kjelsås 4-spilleren som førte ballen oppover nølte ikke med å dra til da han kom til 16-meteren. Skuddet seilte inn over målscorer Walschaerts, og vi hadde nå omtrent et kvarter på oss til å utligne, for det skulle vise seg at dommeren kun kom til å legge til ett minutt, enda han selv altså sørget for at den aktive spilletiden i andre omgang ble kuttet med minst fem minutter.

Vi kastet alle mann i angrep og flyttet opp Jon Liseth, selv om det betydde at vi mistet de fine oppspillene hans. Jostein Eidem hadde som vanlig kommet rett fra jobb og hoppet inn etter pause, men han fikk ikke god nok klem på skuddet sitt da han forsøkte seg fra distanse. Også Johannes Blåsternes' gode skudd gikk rett på keeper, og på overtid sendte vi alle mann inn i boksen da vi fikk en siste corner. Johannes Hovda steg til værs i feltet og headet knallhardt mot mål, men forsøket ble blokkert. Mathias Falch stod klar på returen, men uvitende om at han hadde all verdens tid, headet han for tidlig - og over. Dommeren blåste av, og Kjelsås 4 kunne juble for sin andre strake trepoenger i årets serie, mens vi deppet over nok et surt 2-3-tap.

Denne uken var vi enda nærmere seier enn mot Simensbråten, og med normal uttelling kunne vi fort scoret fem-seks mål. Også Kjelsås 4 skuslet vekk gode sjanser, så uavgjort hadde vært et resultat begge lag ville kunne vært fornøyd med. Vi får håpe spissene våre stiller inn siktet og har marginene på sin side neste seriekamp. De gjorde for så vidt stort sett det riktigte frem til og i avslutningsøyeblikket i det prestisjetunge lokaloppgjøret, men det ville seg simpelthen ikke for dem i dag, og vi får trøste oss med at vi faktisk kommer til så mange sjanser som vi gjør. Det er en klar forbedring fra i fjor, hvor vi sjelden skapte mer enn én sjanse per kamp, så målene kommer nok etter hvert. Mandag møter vi Øvrevoll Hosle 2 på Korsvollbanen. Avspark er kl.20.15. Vel møtt til det som forhåpentlig blir kampen der det virkelig løsner for oss!