Korsvoll - Simensbråten 2-3 (1-2)

Korsvollbanen, 29.4.2013
1. serierunde 7. divisjon avdeling 2
Dommer: Raul Manriques, Høvik.
Tilskuere: 6.

Mål:
 
        0-1: Simensbråten (11.) 
        1-1: Mathias Falch (34.) 
        1-2: Simensbråten (43.)
        2-2: Mathias Falch (50.)
        2-3: Simensbråten (55.)

Gule kort: Johannes Hovda, Simensbråten 3 stk.
Røde kort: Simensbråten 1 stk (to gule).


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Greger Svenn - Lars Gjesvik - Jon Liseth - Rasmus Bjerre

Johannes Hovda - Erik Nordby - Johannes Blåsternes - Kjetil Kihlgren 

Mathias Falch - Lars Eriksen

Innbyttere:
Jostein Eidem, Andreas Kjelstrup, Peder Nævestad og Gunnar Sjølie.

 

 

Årets første seriemål: Johannes Blåsternes, Greger Svenn, pasningslegger Peder Nævestad, målscorer Mathias Falch og Andreas Kjelstrup feirer 1-1-målet. Foto: Rasmus Bjerre.

  

Seriestart

Seriepremieren endte med tap, men det var spenning til siste spark på ballen. Ingen poeng til tross, situasjonen er lysere enn for ett år siden.

Mørke skyer hang over byen fra morgenen av. Et forvarsel for sesongen? Denne dystre spådommen ble forsterket 1 minutt og 46 sekunder ut i kampen, da det dundret som et tordenskrall da våre helsvarte motstandere fra Simensbråten traff tverrliggeren med sesongens første skudd. Ballen slo ned på streken som et lyn, før den føk ut. Ai, ai, ai, dette så ikke lyst ut.

Etter en noe vaklende åpning kom vi oss inn i kampen, men Simensbråten gikk likevel opp i ledelsen i det 11. minutt. En kommunikasjonsfeil i forsvaret vårt slapp en angriper igjennom, og dermed stod det 1-0. Gjestene våre stilte med et robust og hardtspillende mannskap, og noen minutter senere fikk de sitt første gule kort, før Gunnar Sjølie på ekte Zlatan-spiss var nær en meget minneverdig scoring da han avsluttet med hælen.

Skylaget lå tungt over Korsvollbanen, men i det 34. minutt åpnet himmelen seg, og i lyset av kveldssolen åpenbarte årets kanskje vakreste angrep seg. Erik Nordby brøt fint på midtbanen, før han fant midtbanemakker Johannes Blåsternes, som spilte videre ut på kanten til Peder Nævestad, som med et nydelig innlegg slo ballen inn foran motstandernes forsvar, der Mathias Falch løp seg fri og styrte ballen inn i venstre hjørne med venstrefoten. Et praktangrep! Dette vil vi ha mer av.

Solen smilte, og det var deilig å spille i blått. Johannes Hovda og en Simensbråten-spiller plukket opp hvert sitt gule kort, før de svartkledde fikk spille seg litt for enkelt gjennom forsvaret vårt og øke til 2-1 i det 43. minutt. 

I det 49. minutt oppstod det som sannsynligvis vil bli stående som et av årets merkeligste øyeblikk på Korsvollbanen. Simensbråtens spiller nummer 9 rev ned Erik Nordby på midtbanen og fikk korrekt gult kort. Vedkommende hadde gjort seg fortjent til flere gule kort i første omgang, men om han egentlig fikk det i første også, skal ikke sies sikkert. Men ettersom de hadde to spillere med drakt nummer 9, og en av dem hadde fått det i første omgang også, måtte nummer 9 ta en tidlig dusj til tross for store protester. "Jeg har ikke fått før," prøvde nummer 9 seg. "Det er ikke mitt problem," svarte dommeren. "Du er useriøs," brølte de svarte. "Nei, dere er," sa dommeren tørt.

Uansett, vi skulle spille de siste 40 minuttene i overtall, og allerede på det påfølgende frisparket fikk vi uttelling. Jon Liseth slo inn, og Rasmus Bjerre stusset videre til Erik Nordby, som hælsparket ballen i stolpen. Mathias Falch kastet seg frem på returen og utlignet til 2-2.

Gleden var dessverre kortvarig, for bare fem minutter senere tok Simensbråten tilbake ledelsen etter et fint innlegg. Etter hvert som kvelden skred frem, gikk solen ned, og vi klarte aldri å slå tilbake.

Johannes Blåsternes var meget nær da han kom først på et nytt frispark fra Jon Liseth, men skuddet gikk utenfor. Dermed endte serieåpningen med et kjedelig 2-3-tap. 

Neste uke er det ny kamp, og da er det endelig klart for lokalderby mot Kjelsås igjen. Mandag venter Kjelsås 4 på andre banehalvdel på Grefsen Stadion i det som tradisjonelt sett er det viktigste oppgjøret for en ekte Korsvoll-gutt. Avspark er kl.20.15. Vel møtt!