Korsvoll - Vinderen SF 1-2 (0-1)

Korsvollbanen, 21.4.2013
Treningskamp
Dommer: Dag Jørgen Magnussen, Skeid.
Tilskuere: 4.

Mål:
 
        0-1: VSF 
        1-1: Erik Nordby
        1-2: VSF

Gule kort: Vinderen 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Mats Felix Walschaerts

Åsmund Aarrestad - Johannes Hovda - Jon Liseth - Rasmus Bjerre

Gunnar Sjølie- Erik Nordby - Ole-Vidar Jensen - Kjetil Kihlgren 

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup

Innbyttere:
Ivar Haga og André Stangebye.

 

 

Jaget: Her prøver Ole-Vidar Jensen å komme seg unna VSFs Ulrik Børresen, men som oftest var det vi som måtte jage Vinderen-spillerne. Alle foto: Rasmus Bjerre.

  

Vinderen vant

To dager etter praktkampen mot Dinamo Damefallet røsket et ivrig VSF-lag oss tilbake til virkeligheten..

Fredag oste det glød og vinnervilje av oss, og spesielt pasningsspillet og ballvinningen var på et sjeldent godt nivå. I den årlige oppkjøringskampen mot Vinderen var ikke intensiteten den samme, og de oransjekledde gjestene fikk altfor mye spillerom.

Det var i bunn og grunn ingen stor kamp de fire tilskuerne var vitne til denne søndagen. VSF, som vi kjenner godt etter årevis med treningskamper, stilte med en sterk tropp, mens vi var så heldige å få dekket inn for et par uanmeldte avbud ved at Ole-Vidar Jensen og André Stangebye kunne stille på kort varsel, slik at vi dermed ble 13 mann.

Andreas Kjelstrup sesongdebuterte, men supporteryndlingens kondisjon tyder på at Korsfarerne sannsynligvis må vente et par uker før de får se helten sin i toppform. Kjelstrup har nemlig brukt vinteren til å stable et nytt rockeband på beina, og overgangen fra Oslos intime undergrunnsscener til stor elleverbane ble litt for stor. Like fullt - viktigst av alt var det at han er tilbake, for nå er det på tide å sette årets tropp.

Bakerst fortsatte Johannes Hovda det flotte stopperspillet sitt fra fredagens kamp, denne gangen i tospann med Jon Liseth. Selv om Vinderen fikk trille mye ball, ble de som oftest kontant stoppet så snart de nærmet seg stopperduoen vår. Likevel var det Hovda som skulle få den tvilsomme æren av å forære VSF deres ledermål, da en ambisiøs tversoverpasning han sendte av gårde i eget forsvar ble plukket opp av VSFs enslige spiss, som enkelt satte inn 1-0 bak Mats Felix Walschaerts. Ledelsen var fortjent, men det var dumt at det skulle skje på den måten.

Våre eneste skikkelige sjanser i førsteomgang kom da Mathias Falch to ganger fikk avslutte fra kanten av 16-meteren. Første gang måtte keeper slå markkryperen hans via stolpen og ut til corner, andre gang skjøt han over. 

 

 

Stopperfunn (over): Johannes Hovda viste nok en gang at han behersker rollen som midtstopper. Ordkrig (under): Erik Nordby i diskusjon med VSF og dommeren.

 

 

Rasmus Bjerre måtte ut ganske tidlig da han begynte å få problemer med lysken, så han tok i stedet opp kameraet og fikk fanget flere fine øyeblikk fra kampens hete. Det gikk dessverre litt for fort for ham da utligningen vår kom et stykke uti andreomgang, for målet kom nesten ut av ingenting. Et ganske slapt Falch-frispark gikk gjennom muren, men VSFs keeper glapp det som så ut som en relativt enkel ball. Erik Nordby kastet seg frem, og i sin 99. kamp for C-laget skled han inn sitt 38. mål, hans første for året.

Vi prøvde å snu kampen, og både Nordby og Ole-Vidar Jensen prøvde seg uten hell. Vinderen ville rett og slett mer enn oss i dag, noe som ble perfekt illustrert da de på ny tok ledelsen. Johannes Hovda, som tross alt var blant våre beste i dag, så ut til å ha kontroll på ballen i eget felt, men så ble han overrumplet av VSFs spiss, som kanskje ble i overkant hard da han stjal ballen og plasserte inn 2-1.

 

 

Våkent av veteranen (over): Alle tror VSFs keeper har kontroll på ballen, noen applauderer til og med, men rutinerte Erik Nordby vet bedre, aner at en retur ligger i luften, og kaster seg frem og utligner. Hurra (under): Mål må feires!

 

 

En liten sluttspurt ble iverksatt i form av lange oppspill fra Walschaerts i buret, men André Stangebye kom seg ikke skikkelig rundt på kant, og det som burde vært enkle pasninger frem mot medspillere trillet utover sidelinjen eller opp på tribunene, slik de stort sett hadde gjort siden førsteomgang. 

Enkelte taklet nok ikke to kamper på tre dager, andre var sannsynligvis ikke konsentrerte nok. Med samme innsats og tæl som mot Dinamo Damefallet burde vi gitt Vinderen betraktelig mer motstand, men vi evnet dessverre ikke å spille opp mot vårt beste.

Siste test før seriestart blir førstkommende fredag. Da møter vi divisjonskollega Frelsesarmeen kl.18.30 på Korsvollbanen, og etter kampen er det kick-off i regi av Peder Nævestad.

 

Stoppergiganten (under): Jon Liseth gjennomførte nok en god kamp fra sin midtstopperplass. Få fans (nederst): Det var glissent på tribunene. Johannes Blåsternes brakk armen under fredagens kamp og var en av få som tok turen for å bivåene kampen mot VSF.