Korsvoll - Dinamo Damefallet 6-1 (4-1)

Korsvollbanen, 19.4.2013
Treningskamp
Dommer: Lyn-dommer skaffet av Dinamo Damefallet.
Tilskuere: 5, hvorav en falt ned fra tribunen og landet i en vanndam.

Mål:
 
        0-1: Dinamo Damefallet
        1-1: Johannes Hovda
        2-1: Ole Laland Egeland
        3-1: Mathias Falch
        4-1: Ole Laland Egeland
        5-1: Mathias Falch
        6-1: Mathias Falch

Gule kort: Johannes Blåsternes, Dinamo Damefallet 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Didrik Strøhm

Greger Svenn - Johannes Hovda - Åsmund Aarrestad - Ole Egeland

Espen André Rødnes - Johannes Blåsternes - Christian Eidsmo - Nikolai Kleivan 

Mathias Falch - Lars Eriksen

Innbyttere:
Rasmus Bjerre, Jostein Eidem og Jacob Nordby (spilte for oss siste 10).

 

 

På rett spor: Det går fremover for C-laget, her representert ved Nikolai Kleivan. Alle foto: Rasmus Bjerre.

  

Uvirkelig

Det er bare å klype seg i armen.

Det var en gang et fotballag som vant alle kampene sine. Laget scoret mange mål, ja, en gang det stod om opprykk, satte de faktisk 14 baller i nettet bak motstandernes keeper. Det blåkledde laget gikk fra triumf til triumf og vant to strake seriegull. Etter hvert fikk de litt rusk i maskineriet, men det var fortsatt ikke verre enn at de fortsatt pleide å slå motstanderne med ett eller to mål. Så en dag sa det stopp, og et slør av elendighet la seg over det en gang så stolte mannskapet, som nå så ut til å ha glemt hvordan man skulle spille fotball. Tapene ble større og større, og ikke minst vondere og vondere for de seiersvante spillerne. Flere forlot laget, og det så mørkt ut da de for første gang i historien måtte ta turen ned en divisjon. Eventyret virket å gå mot slutten, men så kom våren, og med våren kom det også et hvitkledd lag på besøk.

Alt så ut til å fortsette i samme triste spor da de hvite fra Damefallet tok ledelsen tidlig i kampen, men så skjedde det noe. De blå begynte å skape sjanser, og etter at Johannes Hovda stusset og forlenget et hjørnespark fra navnebror Blåsternes i mål, begynte de å spille fotball igjen også. Innebandykeeperen Ole Laland Egeland, som kom inn fra Sarpsborg for å spille kamp før han skulle på date, fosset oppover venstrekanten og satte inn 2-1, før Åsmund Aarrestad spilte frem Lars Eriksen, som vippet ballen over keeper og i tverrliggeren. Ute i feltet kom Mathias Falch, som dro ballen et steg inn i banen før han la på til 3-1. Da så å si hele laget kom i angrep i en fantastisk overtallssituasjon, måtte det bare bli mål igjen, og Egeland gjorde det på vakrest mulig vis da han skrudde ballen over og rundt bortelagets keeper til 4-1. Spillerne trodde ikke sine egne øyne - alt dette skjedde jo før pause!

 

 

Målfarlig: Mathias Falch scoret ikke på denne sjansen, men var mer treffsikker senere og bokførte årets første hat-trick.


Foran andreomgang snakket laget mye om hvor viktig det var å ikke senke seg ned på fjorårsnivået. Selv om de siste 45 ikke ble en like stor oppvisning, var det fortsatt mye å glede seg over. Intensiteten i spillet var meget god og ballvinningen etter balltap nærmest i Barcelona-klasse. Variasjonen mellom korte og lange pasninger var perfekt, og best av alt, pasningene gikk stort sett i beina på medspillere. Vi vant det meste av dueller og andreballer, og målscorer Hovda var forsvarssjef av høy klasse sammen med nevnte Aarrestad, Greger Svenn og Rasmus Bjerre, og gjestene fikk knapt frem en sjanse i andreomgang.

Etter pause kom Jostein Eidem inn på midten ved siden av Johannes Blåsternes og tilførte laget ytterligere løpskraft og vinnervilje. En annen som stod frem var Espen André Rødnes, som hevet seg flere hakk etter kampen mot Stabæk 3 og fremstod som en helt ny spiller ute på vingen. 5-1 kom da Blåsternes prøvde å slå en stikker gjennom forsvaret, og midtstopperne klønet det til og slapp ballen og Mathias Falch fri. Alene med keeper banket han ballen hardt mellom beina på keeper og i mål, og Damefallets siste håp om seier svant hen.

 

 

Hjørnespark: Corner i førsteomgang.


Christian Eidsmo hadde løpt på seg krampe på midtbanen og tok over som spiss da Lars Eriksen dro av gårde for å spise biff med familien til pause. Nå jaktet han sitt første mål for året. Han fikk en scoring feilaktig annulert for offside, før han skjøt i stolpen alene med keeper. På returen fikk heldigvis Falch kastet seg forbi en forsvarer og sklidd ballen i mål, og dermed stod det 6-1. 6-1!

Det får så være at Nikolai Kleivan måtte ut med en vridning i kneet, og at en for dagen meget god Johannes Blåsternes, som for øvrig fikk gult kort for andre kamp på rad, brakk armen da han prøvde på brassespark i eget forsvar. De to kommer garantert til å komme tilbake sterkere noen gang, akkurat slik laget endelig reiste seg fra avgrunnen denne milde aprilfredagen. Jacob Nordby, som i likhet med Oscar Karlsrud spilte for den alltid like trivelige gjengen fra Damefallet denne kampen, var grei og tok de siste ti minuttene for Blåsternes, slik at vi kunne fullføre kampen med elleve mann. J

Dommeren blåste av kampen på stillingen 6-1 til de blå. En sjelden seier, ja visst. En imponerend  seier? Absolutt!

Et nytt kapittel i historien om C-laget var skrevet.
 

Perfekt: Keeper Didrik Strøhm, Åsmund Aarrestad og resten av forsvaret gjennomførte en plettfri kamp mot Damefallet.