Stabæk 3 - Korsvoll 5-3 (2-2)

Nadderud kunstgress, 14.4.2013
Treningskamp
Dommer: Hans Chr. Flytøren, MS.
Tilskuere: 3.

Mål:
 
        1-0: Stabæk 3
        1-1: Mathias Falch
        1-2: Christian Poppe
        2-2: Stabæk 3
        3-2: Stabæk 3
        4-2: Stabæk 3
        4-3: Christian Poppe
        5-3: Stabæk 3 

Gule kort: Johannes Blåsternes og Jon Edmunn Sæter. Stabæk 3 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Åsmund Aarrestad

Johannes Blåsternes - Jon Liseth - Jon Edmunn Sæter - Mathias Falch

Espen André Rødnes - Erik Nordby - Jostein Eidem - Ole Vidar Jensen

Christian Poppe

Innbyttere:
Lars Gjesvik (inn 30.) og Lars Eriksen.

 

Tap i jevn kamp

Vi startet med ti mann og havnet tidlig under på Nadderud, men vi kom tilbake og ga våre mer tekniske motstandere kamp om seieren i samtlige 90 minutter.

Søndag kveld, flomlys, regn og kamp mot meget kvalifisert motstand i form av Stabæk 3, et lag som satser på opprykk fra en av våre naboavdelinger. Dette er livet! Dette er breddefotball! Det ble kanskje gufsete og kaldt, men slike forhold har det også med å få frem det aller beste i folk - problemet var bare at nesten ingen valgte å melde seg på. På kampdagen var det derfor nødvendig å få inn fire av de ti som til slutt rakk avspark, og det er altfor svakt to uker før seriestart. Det vil derfor bli ryddet opp i rekkene i tiden fremover.

Nok om de som ikke kom, over til de som faktisk ga alt på det utsøkte Nadderud-kunstgresset. Ettersom Lars Gjesvik rotet seg bort på vei til kamp, måtte vi starte med ti mann. Det ble derfor en ekstra tung start på kampen, og det ble tyngre da en av hjemmelagets angripere møtte en av mange chipper inn bak forsvaret vårt med hælen og styrte inn 1-0 bak Åsmund Aarrestad, som på overbevisende vis vikarierte i mål da ingen keepere meldte seg til tjeneste.

Etter hvert som vi fikk spilt oss varme, begynte vi også å skape sjanser. Gjestespiller Christian Poppe løp mye og godt som enslig spiss i starten, og han var ikke langt unna scoring. Mathias Falch skjøt i stanga da han kom på et raid oppover siden, men traff enda bedre på et hjørnespark noe senere. Ole-Vidar Jensen slo ballen over feltet, og helt bakerst ventet Falch, som dempet ballen på brystet og dro til med venstreslegga på halvvolley så ballen suste i nettet til 1-1.

Omtrent da vi rundet halvtimen ble vi endelig fulltallige, og like etter slo Falch, som nå var flyttet opp på topp, et skrudd innlegg inn bak Stabæk 3-forsvaret, der Poppe kom først og satte inn 2-1 på volley. Et herlig mål og en fin avslutning på en flott overgang.

Dessverre utlignet Stabæk 3 før pause, da en lang ball bak forsvaret vårt ble slått inn i midten til en umarkert spiss. Forsvaret vårt fikk bryne seg på en rekke tekniske spillere, og bestod stort sett testen med bravur. Heldigvis hadde nemlig hjemmelaget det med å bli litt for fikse i alt de prøvde på, og de ekstra sekundene det tok, var gjerne det stopperduoen Jon Edmunn Sæter og Jon Liseth trengte for å rydde opp.

Andreomgang startet dårlig. Først ble et frispark stusset i mål av en umarkert Stabæk-spiss, så gikk lyset. Etter fire minutter var det tilbake, men avbrekket var nok til å få roet temperaturen noe. Det var nemlig blitt en del tøffe dueller utover i matchen, og Johannes Blåsternes fikk årets første gule for en voldsom takling. Jon Edmunn Sæter havnet også i dommerens bok, men kun for å ha forsøkt å stoppe en overgang. Dessverre var ikke dommeren alltid like konsekvent, noe en hardtkjempende Erik Nordbys blå knottemerker på leggen kan fortelle mer om.

De siste 20 minuttene gikk Blåsternes i mål, og han fikk en lei start da et skudd fra 16-meteren flakket inn over ham. En meget aktiv Poppe, som var et konstant uromoment for Stabæk 3-forsvaret, reduserte til 3-4 da han fikk ballen av Ole-Vidar Jensen i gunstig posisjon like utenfor boksen noe senere, men vi rotet bort de siste sjansene våre, og Stabæk 3 kunne i stedet øke til 5-3 med et nytt hardt skudd fra distanse.

Årets syvende treningskamp endte med et akseptabelt 3-5-tap, der vi dessverre ikke klarte å spille og trille så mye ball som i enkelte av de foregående kampene. Vi viste derimot stor vinnervilje, og vi klarte å kjempe oss tilbake i kampen både på 0-1 og 2-4, og det attpåtil mot et lag med store ambisjoner. Dette tar vi med oss videre, og om vi klarer å forbedre oss bittelitt i alle spillets faser, kan det fort hende at det holder til tre poeng i serieåpningen mandag om to uker.