Korsvoll - Wam-Kam 2 2-3 (1-1)

Korsvollbanen, 7.4.2013
Treningskamp
Dommer: Dag Jørgen Magnussen, Skeid.
Tilskuere: 10.

Mål:
 
        1-0: Mathias Falch (Str) (3.)
        1-1: Wam-Kam 2 (21.)
        1-2: Wam-Kam 2 (47.)
        1-3: Wam-Kam 2 (87.)
        2-3: Mathias Falch (90+2)   

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Johannes Blåsternes - Jon Edmunn Sæter - Greger Svenn

Kjetil Kihlgren - Ole Olesen - Erik Nordby - Gunnar Sjølie 

Mathias Falch - Lars Eriksen

Innbyttere:
Marius Andersson, Jostein Eidem, Christian Eidsmo og Ola Jansen.

 

 

Bare smil å se: Kampen var preget av en fin og hyggelig tone - det er alltid trivelig å møte Wam-Kam. Alle foto: Øystein Bondhus.

  

Knepent tap mot Wam-Kam 2

Når pasningene ikke treffer medspillere er det vanskelig å vinne fotballkamper. Vi startet riktignok veldig positivt og tok ledelsen mot Wam-Kam 2, men gjestene snudde og vant til slutt 3-2 i årets første kamp på Korsvollbanen.

For en start vi fikk på kampen! Allerede ett minutt etter avspark var Lars Eriksen alene igjennom etter en flott langpasning fra Johannes Blåsternes, men spissen fikk ikke stokket beina og snublet vekk sjansen. Vi fortsatte i samme stil, for her var det mye rom å angripe i, og bare ett minutt senere ble ballen slått opp igjen. Denne gangen slo den opp i hånda på en klønete Wam-Kam 2-forsvarer, et soleklart straffespark. Kaptein og bursdagsbarn Mathias Falch gikk frem til krittmerket, og med et velplassert venstrebeinsskudd løftet han ballen opp i høyre hjørne med innsiden. 1-0!

Dette var vår første kamp på eget kunstgress i år, og en stakket stund spilte vi nesten som i opprykksårene. Målscorer Falch brassesparket et nytt oppspill en halvmeter utenfor, mens Erik Nordby, som endelig var tilbake på midtbanen, headet over etter en corner.

 

 

Bursdagsfest: Falch, for anledningen naturlig nok i drakt nummer 25, scoret på straffe etter tre minutters spill.

 I førsteomgang greide vi å opprettholde en viss presisjon i pasningsspillet vårt, og bevegelsen og avstanden mellom lagdelene var også relativt god. Defensivt hadde vi grei kontroll, men da en av Wam-Kam 2s innhentede førstelagsspillere inviterte til kjapt veggspill og skrudde på turboen i det 21. minutt, måtte vi kapitulere. Dermed stod det 1-1. 

Begge lag kom til store sjanser før pause. Erik Forsén og den dyktige forsvarsfireren foran ham fikk heldigvis avverget det som kom mot vårt mål, mens vi stort sett skjøt utenfor i den andre enden av banen. Ole Olesen hadde omsider byttet ut innebandyparketten med kunstgress og gummiknotter denne søndagen, men da han fikk avslutte fra utsiden av 16-meteren etter å ha kombinert fint med Ola Jansen, viste han at han fortsatt trenger et par økter på å stille inn skuddfoten. Olesen måtte for øvrig ut med skade etter 40 minutters spill, men bør være klar igjen i løpet av et par dager.

Andreomgang startet dårlig. Vi mistet ballen høyt i banen og bortelaget kjørte en rask overgang. Dessverre ble vi rundlurt ute på kanten, og når sideforskyvningen ikke var god nok ble plutselig Wam-Kam 2s midtspiss stående helt alene i boksen. Han fikk en tå på ballen før Erik Forsén rakk ned, og med en følsom touch vippet han inn 2-1 til gjestene.

Markeringsglipp: Wam-Kams 2-1-mål.

 

 

 

 

Andreomgang inneholdt særdeles lite god fotball. Annenhver pasning gikk ut av banen eller i beina på det andre laget, og de virkelig store sjansene uteble frem til det gjenstod ti minutter og vi la om til 4-3-3.

Wam-Kam 2 hadde ropt på straffespark uten å bli hørt, men tre minutter før full tid fikk de headet inn 3-1 etter et hjørnespark. Vi satte igang en siste sluttspurt, og minuttet etter banket Mathias Falch et frispark fra 18 meter forbi muren og i stolpen. Ola Jansen dro til på returen, men traff en forsvarer i magen. Greger Svenn hadde dagens høyeste skudd da han måket ballen over nettet bak mål, og først to minutter på overtid kom reduseringen vår. Jostein Eidem raget høyest på corner og headet ned til Falch, som tok ned ballen, vendte opp og la ballen opp i nettaket til 2-3.

 

 

Klar for kake: Han fikk ikke en seier i gave, men Mathias Falch kunne likevel dra hjem og spise kake med god samvittighet etter to mål mot Wam-Kam 2.


Kampen endte 2-3, og for andre år på rad vant dermed Wam-Kam 2 det årlige vårmøtet, en tradisjon som ble startet i 2010. Også i år var denne kampen en del av et dobbeltoppgjør mellom Korsvoll og Wam-Kam. To timer før vi møtte Wam-Kam 2 tapte nemlig B-laget 0-4 mot Wam-Kams førstelag.

Det er fortsatt tre uker til seriestart i 7. divisjon, og er det noe vi må bli bedre på innen den tid, så er det først og fremst helt grunnleggende saker som pasninger og mottak. Her er det mye å gå på. Samtidig er det viktig at de som faktisk har planer om å være med stiller opp jevnlig, slik at vi i større grad kan begynne å fungere som et lag. På onsdag er det ny kamp på Korsvollbanen, denne gangen mot Brosundet, som rykket opp fra 8. divisjon i fjor. 

 

 

Reagerte raskt (over): Erik Forsén med en fin reaksjonsredning tidlig i førsteomgang. Anvendelig (under): Åsmund Aarrestad gjorde sine saker bra på høyrebacken før pause, før han etter hvilen viste at han også kan gjøre en god jobb som stopper.